MediAmbient
Bons hàbits de recollida de residus i reciclatge

Publicat el 03/10/2013

L'Ajuntament posa en marxa una campanya informativa que es desplegarà a tots els barris de Ciutat Vella fins a principis de 2015, per tal de recordar i reforçar la informació sobre els bons hàbits en aspectes de neteja, civisme i recollida de residus.

Vídeo 'Campanya neteja Ciutat Vella'

L'objectiu és conscienciar els ciutadans del districte, ja siguin veïns, comerciants o turistes, de com dipositar els residus domèstics.

Per això, setze informadors i dos coordinadors oferiran explicacions i resoldran dubtes sobre aspectes com els horaris per treure les bosses d'escombraries a les zones on hi ha implantat el sistema porta a porta i com funciona el servei de recollida de mobles i trastos vells. A més, es donarà feina a divuit persones.

"L'objectiu és aconseguir una ciutat més neta i amb menys necessitat de netejar ―assegura el regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans, Joan Puigdollers― i de fet aquest últim objectiu és el que ens agradaria més aconseguir".

A Ciutat Vella conviuen diversos tipus de recollida de brossa: els contenidors convencionals, els pneumàtics i, als carrers més estrets, la recollida porta a porta. Tot i així, un dels problemes habituals és que molta gent no llença la brossa al contenidor corresponent.

"S'ha detectat que la necessitat més immediata és sobretot que les bosses de residus no s'han de deixar fora del seu element de contenció ―explica Susana Méndez, la responsable de la campanya―. És a dir, el seu contenidor o bé de la seva bústia pneumàtica. I tampoc s'han de deixar fora de l'horari que toca, en el cas especialment del barri on es fa la recollida porta a porta".

Això en la primera fase de la campanya. Més endavant s'informarà de com funciona la fracció orgànica o com generar menys residus, apostant per la reutilització o fent una compra responsable.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Campanya neteja Ciutat Vella'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari