MediAmbient
Les platges es posen maques

Publicat el 27/03/2014

En aquest temps s'han llaurat dos milions d'hectàrees de sorra de les platges de la zona.

Les 10 platges de Barcelona suposen 4,5 km dels 32 km totals de litoral metropolità. El llaurat de platges és l'operació que es realitza amb tractors que arrosseguen unes grans arades que remouen i voltegen la sorra fins a 50 cm. de profunditat per facilitar l'aireig i la penetració dels raigs del sol dins de la sorra per potenciar-ne al màxim la seva acció desinfectant i assolint un grau òptim de salubritat de les platges cara a l'inici de la temporada.

La temporada mitja de platges d'aquest any a Barcelona s'iniciarà oficialment el proper 12 d'abril, el que suposarà la posada en marxa de part dels serveis que s'ofereixen al litoral barceloní durant la temporada alta, que s'iniciarà el 31 de maig.

La temporada passada, i per primera vegada, totes les platges de Barcelona van obtenir la bandera blava per la seva qualitat ambiental que atorga la Fundació Europea d'Educació Ambiental i que acredita la netedat de l'aigua i la sorra, entre d'altres.

Les platges de Barcelona tenen un ús massiu. Segons el darrer comptatge les platges de Barcelona reben 3,7 milions d'usuaris durant tota la temporada.

Calendari de la temporada de banys

  • Inici de temporada de platges: a partir del 12 d'abril.
  • Temporada mitja: del 12 al 21 d'abril, el cap de setmana del 26 i 27 d'abril, de l'1 al 30 de maig i del 15 al 28 de setembre.
    Oberts tots els lavabos públics. Equipaments oberts a les platges de Barceloneta, Bogatell i Nova Mar Bella. L'horari d'atenció al públic és de 10.30 a 18.30 h.
  • Temporada alta: del 31 de miag al 14 de setembre.
    L'horari d'atenció al públic és de 10.30 a 19.30 h en tots els locals. L'horari dels lavabos públics és de 10 a 21h.
  • Temporada baixa: resta de l'any. Només obertes les oficines del Pla de Gestió Integral del Litoral.
  • Desmuntatge d'equipaments: del 15 al 30 de novembre.

Més informació:

- Platges de Barcelona

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari