MediAmbient
Dos nous espais a Sarrià-Sant Gervasi

Publicat el 05/04/2013

Els Jardins d'Elvira Farreras i la placeta dels Blaus són els nous espais dels barris del Putxet i Sarrià, que també compten ja amb l'aprovació de la ponència de Nomenclàtor de la ciutat.

El districte de Sarrià-Sant Gervasi ha posat nom a dos espais: els jardins d'Elvira Farreras i la placeta dels Blaus. La nomenclatura d'aquests dos espais es va aprovar amb el vot favorable de tots els grups municipals amb representació al darrer plenari de districte, al mes de març, i compta ja amb l'aprovació prèvia de la Ponència del Nomenclàtor de la ciutat.

En els propers mesos, l'espai situat dins dels Jardins del Turó del Putxet, a tocar del carrer Manacor i el carrer de Monegal, al barri del Putxet, passarà a denominar-se oficialment Jardins d'Elvira Farreras. Es recull així una petició de l'Associació de veïns i amics del Putxet, aprovada per la Ponència de Nomenclàtor el passat 21 de novembre, per homenatjar aquesta veïna del barri, escriptora i cronista del Putxet, que va néixer a Barcelona el 1913 i va morir el 2005. Farreras és l'autora del llibre "Memòries d'un paradís perdut", publicat l'any 1981, i que és una crònica molt personal sobre el barri on va viure sempre.

D'altra banda, el barri de Sarrià dóna el nom de Placeta dels Blaus a l'espai públic situat a la cantonada entre l'avinguda J.V.Foix, el carrer del Pedró de la Creu i el carrer del Trinquet. Aquesta plaça es dedica a l'entitat de Sarrià del mateix nom, fundada el 1920 i vinculada al món de l'excursionisme, que ha estat guardonada al llarg de la seva història amb la Medalla d'Honor de la Ciutat de Barcelona atorgada per l'Ajuntament i la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. El nom va ser aprovat per la Ponència del Nomenclàtor el 18 de març de 2010 a proposta del mateix Centre Excursionista Els Blaus.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Més informació

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari