MediAmbient
Sabeu on és la palmera més alta de la ciutat?

Publicat el 29/03/2013

La trobareu al nou centre cívic Can Verdaguer, un nou equipament del districte de Nou Barris que compta amb prop de 1.200 metres quadrats i està situat en una masia rehabilitada per l'Ajuntament de Barcelona.

El districte de Nou Barris compta des del 18 de març amb un nou equipament. Es tracta del nou Centre Cívic Can Verdaguer, al barri de Porta, ubicat en la masia de Can Verdaguer en un solar delimitat pels carrers de Piferrer, Pintor Alsamora, de l'Estudiant i de Casas i Amigó.

Aquest nou equipament compta amb una superfície construïda de prop de 1.200 metres quadrats, distribuïts en dues plantes i les golfes. A més, també s'ha urbanitzat l'entorn de la masia per facilitar l'accés dels ciutadans al nou equipament i convertir la zona en un espai de pas i estada per als veïns.

La masia ha estat rehabilitada per l'Ajuntament de Barcelona i ara compta amb:
- Sala d'actes amb un aforament per a 80 persones, apta per a actuacions de petit format com poden ser concerts, dansa, teatre, conferències...
- 2 aules per a tallers de salut, esport, manualitats i artesania amb capacitat per a 12 persones cadascuna.
- Aula d'estudi per a 20 persones.
- Cuina per a tallers amb capacitat per a 11 persones.
- Sala adient per a activitats d'expressió corporal per a 20 persones.
- 2 sales polivalents per a reunions amb connexió a Internet.
- Aula multimèdia amb 10 ordinadors.
- 2 espais polivalents per a exposicions o trobades.

Una masia amb molta història i amb la palmera més alta de la ciutat
Les primeres referències documentals de Can Verdaguer són de l'any 1351, amb la cessió d'unes terres de l'abadessa de Sant Pere de les Puelles a favor de Berenguer Verdaguer. L'antic casalot data del segle XVI i sembla que després de la Guerra de Seccessió, el 1714, durant l'expansió de la pagesia, es va reconstruir amb l'estructura de planta basilical que avui en dia conserva en part. Entre els anys 1858 i 1931 es van realitzar les reformes que han configurat l'estructura de l'actual edifici.

Com a elements més característics de la masia, cal destacar el rellotge de sol, el portal d'arc de mig punt adovellat i el jardí posterior, on es troba la palmera més alta de Barcelona. Can Verdaguer va conservar l'activitat agrícola fins a finals del segle XX, quan es van urbanitzar els carrers adjacents. L'any 2006 l'Ajuntament de Barcelona va adquirir la masia, i ara l'obre per a l'ús dels veïns del barri.

Les obres d'adequació de l'equipament van començar el maig de l'any 2010 i han tingut un cost d'uns 2,5 milions d'euros, incloent la urbanització de l'entorn de l'equipament.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari