MediAmbient
Consells per a un estiu responsable i sostenible

Publicat el 15/07/2013

Les entitats signants de l'Agenda21 de Barcelona ofereixen alguns consells per compartir un estiu responsable, tot gaudint de les vacances amb el menor impacte ambiental.

A l'estiu se solen concentrar gran part de les activitats d'oci que fem durant l'any. Per gaudir de les vacances amb el menor impacte ambiental possible, els signants de l'Agenda 21 ens faciliten alguns consells. A més, el 27 de setembre és el Dia Mundial del Turisme, que girarà al voltant del tema "Turisme i aigua: protegir el nostre futur comú".

CADS

Publicació "Ecoturisme a Catalunya. Una alternativa de turisme a la natura"

2010: Obrir document PDF http://www15.gencat.cat/cads/AppPHP/images/stories/publicacions/altrespublicacions/2010/ecoturisme_a_catalunya_juliol2010.pdf

2009: Obrir document PDF http://www15.gencat.net/cads/AppPHP/images/stories/publicacions/ecoturismecatalunya_webredut.pdf

Accionatura

Apartat al web amb consells per al viatger: http://www.accionatura.org/explora/ecoturisme/consells-per-al-viatger/

Centro de Documentación del Agua y el Medio Ambiente

Disposen d'una publicació dedicada al turisme i la sostenibilitat, amb una gran varietat de referències de publicacions. En destaquem:

"10 recomendaciones para un turismo sostenible" de la Fundación Biodiversidad http://www.turismo-sostenible.org/docs.php?did=2

"Turismo sostenible Zaragoza: Guía de buenas prácticas" de la Fundación Ecología y Desarrollo Obrir document PDF http://consultoradeturismo.com/pdf/GUIA_BUENAS_PRACTICAS_ECODES.pdf

Veure Obrir document PDF tot el document.

ECO-UNION

Lideren el projecte "ecoTURAL" que pretén fomentar el desenvolupament sostenible i l'ocupació verda en el sector del turisme rural, natural i cultural en 4 comunitats ubicades en la regió mediterrània.
Obrir document PDF http://www.eco-union.org/formacion/informe_final_ecotural.pdf

Ajuntament de Barcelona

Web amb recomanacions per a l'estiu de 2013: http://estiu.bcn.cat/ca

UAB

Ofereixen cursos d'especialització en ecoturisme.
http://www.eutdh.cat/articles-mostra-4412-cat-cursos_despecialitzacio_en_ecoturisme_2a_edicio_.htm

Font: INFO 21. Agenda21 Barcelona. Número 124, any 12. Juliol-Agost.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Enllaços relacionats

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari