MediAmbient
L'escola Sadako té el primer hort vertical de la ciutat

Publicat el 18/12/2013 a les 20:13 h. - Cris Gibert -

El de l'escola Sadako és el primer hort vertical que s'ha estrenat a la ciutat i són els nens del centre els que el cuiden i el posen apunt. Farigola, enciam, ruda o julivert són algunes de les plantes aromàtiques que cultiven i que després serviran de condiment pels plats que es cuinen a l'escola a l'hora de dinar.

Vídeo 'Hort Vertical'

Aquesta iniciativa amplia el conveni entre l'Ajuntament i l'Obra Social "La Caixa" per desenvolupar la xarxa d'horts urbans de la ciutat. En l'actualitat aquesta xarxa compta amb 13 horts en 10 districtes i més de 340 parcel·les adjudicades a majors de 65 anys i 26 entitats.

L'acord preveu promoure la creació d'horts escolars per potenciar el coneixement dels alumnes en relació al verd urbà i la biodiversitat.

"Es tracta de veure si som capaços de trobar fórmules que permetin que en les façanes, parets, terrasses o terrats de la ciutat hi pugui haver vegetació –explicat el regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans, Joan Puigdollers- i jugar al paper de recuperar carboni a través del procés de fotosíntesi. I a més serveix per fer pedagogia, ciència i educació a l'escola".

Jardí Vertical de Tarradelles

Fa temps que la ciutat aposta per convertir murs en espais verds. És el cas d'aquest edifici on es va transformar una paret mitgera en el jardí vertical de Tarradelles. Una estructura metàl·lica fa d'esquelet del jardí i hi ha diversos balcons que sustenten la vegetació.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:L'escola Sadako té el primer hort vertical de la ciutat

Més informació

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari