MediAmbient
Bandera blava per a totes les platges de la ciutat

Publicat el 03/07/2013 a les 17:50 h. - Regina Navarro -

És el primer cop que les 8 platges de Barcelona reben aquesta distinció atorgada per la Fundació Europea d'Educació Ambiental i que acredita la gran netedat de l'aigua i la sorra de les platges barcelonines així com la qualitat de les seves instal·lacions.

Vídeo 'Banderes blaves a les platges'

Les platges de Sant Sebastià, Sant Miquel, Barceloneta-Somorrostro, Nova Icària, Bogatell, Mar Bella, Nova Mar Bella i Llevant han penjat aquest dimecres la bandera blava per la seva qualitat ambiental. És el primer any que les 8 platges de la ciutat reben aquesta distinció. El primer cop va ser el 2006, i de les 5 que aquell any van poder penjar la bandera blava, s'ha passat a la totalitat d'aquest any.

"Ha estat un trajecte molt llarg", ha explicat el Cap del Programa de gestió integral del litoral de Barcelona, Francesc Soler. Per arribar fins aquí s'ha treballat per dotar de serveis tot el litoral barceloní. "A totes les platges hi ha locals per als serveis policials, socorristes, lavabos públics, sistemes d'informació i megafonia, entre d'altres serveis", ha precisat Soler.

Capítol apart mereixen les tasques fetes per garantir l'accessibilitat. En aquest sentit s'ha reconegut les platges barcelonines amb la distinció de Trencament de barreres arquitectòniques i atenció a persones amb discapacitat. A més, la platja de la de la Nova Icària ha rebut enguany també la bandera d'Ecoplayas per la qualitat dels seus serveis. Aquí hi ha un servei de voluntaris per facilitar el bany a persones amb discapacitat.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari