MediAmbient
Notícies

Cloenda del curs escolar a les escoles + sostenibles

Medi ambient. 342 escoles de la ciutat han participat aquest curs al programa, que promou l'educació per la sostenibilitat.

Tot a punt per a l'estiu

Seguretat. Barcelona prepara l'operació Estiu per garantir la convivència de la ciutadania.

Vídeo 'Barcelona, preparada per a l'operació Estiu'

Un hort vertical amb seguiment pedagògic

L'Escola Cervantes compta des de principis d'abril amb un nou hort vertical amb seguiment pedagògic basat en una proposta de la pròpia escola amb l'assessorament de la secretaria d'Escoles + Sostenibles.

Inaugurat el primer hort vertical amb seguiment pedagògic

La instal·lació s'ha fet a l'escola d'educació especial Nostra Senyora de Montserrat.

R-Barceloneta fa conscienciació ambiental i obté recursos amb deixalles

El Punt Verd de la Barceloneta mostra que les deixalles poden convertir-se en recursos.

Vídeo 'R-Barceloneta'

La campanya 'Recicles o no recicles?' sensibilitza els veïns de Sant Martí

L'Àrea Metropolitana de Barcelona ha realitzat una campanya per explicar els veïns del districte la importància de separar i reciclar els residus segons el sistema de 5 fraccions, fent especial èmfasi en el paper, el vidre i els envasos lleugers.

Campanya 'Recicles o no recicles?'

La Fàbrica del Sol reflexiona per construir un futur més sostenible

L'equipament ha dut a terme, entre els mesos de maig i desembre de 2014, un procés obert de reflexió i debat amb l'objectiu de replantejar com ha de ser la rehabilitació del seu edifici.

Tornen els tallers de jardineria 'Fes de Casa Teva un Jardí'!

Els tallers se celebren un diumenge al mes, entre els mesos d'octubre i juny, en diversos espais verds de la ciutat, amb la intenció d'apropar els coneixements en jardineria i biodiversitat al públic en general, en funció a la temàtica i l'època de l'any.

Nous cursos de formació en jardineria i paisatgisme del Centre de Formació del Laberint

Ja pots consultar l'oferta formativa del Centre de Formació del Laberint per al curs 2014-2015. Apunta-t'hi!

Barcelona canvia el sistema de recollida d'oli de cuina usat

A partir de l'1 d'octubre els ciutadans podran disposar d'un envàs retornable per a reciclar l'oli usat als Punts Verds i sortir amb un nou pot, net i preparat per ser usat de nou.

Saps com es converteixen els residus en recursos?

El Punt verd de la Barceloneta ofereix durant tot el 2015 'R-Barceloneta', un programa d'activitats sobre gestió i prevenció de residus adreçat a tots els públics.

L'estació Barcelona Nord reduirà en un 40% el consum energètic

S'ha renovat amb la instal·lació d'un sistema d'energia geotèrmica amb què s'estalviarà 70.000 euros anuals.

Una paret mitgera es converteix en un jardí autosuficient

El nou jardí té un dipòsit que recull l'aigua de la pluja per al reg que s'activa amb l'energia produïda per les plaques solars instal·lades a la façana que subministren llum a l'edifici de l'Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona.

Vídeo 'Una paret mitgera es converteix en un jardí autosuficient'

Del 7 al 17 de gener, recicla el teu arbre de Nadal!

Sabíeu que, un cop acabades les festes de Nadal, el vostre arbre pot fer un gran servei a les zones verdes de la ciutat? Del 7 al 17 de gener, l'Ajuntament posa a la vostra disposició 224 punts on podreu deixar l'arbre de Nadal.

Per Nadal, reduim els residus

Us recordem consells de prevenció de residus i corresponsabilitat en la neteja i gestió dels residus també durant els dies de Nadal. Per una ciutat neta i ordenada.

Fins al 30 de desembre participa al "Renova les teves joguines"

Un any més es duu a terme aquest mercat d'intercanvi de joguines a diversos punts de la ciutat.

Només has de portar la teva joguina en bon estat. Amb els punts que n'obtinguis podràs intercanviar-la per una altra, en la data especificada en cada equipament

Dispositiu de neteja especial per Nadal

Amb motiu de les festes nadalenques, l'Ajuntament reforça els serveis de neteja viària dels carrers i places de la ciutat, així com el servei de recollida dels contenidors de totes les fraccions.

'Encén el Nadal', enllumenat amb autosuficiència energètica a Aragó i Gran Via

L'Ajuntament ha convocat per primera vegada un concurs públic per escollir el disseny de l'enllumenat del Nadal 2014 als carrers Aragó i Gran Via.

Barcelona acull la II Conferència Estatal de Joves

Del 12 al 15 de novembre té lloc la II Conferència Estatal de joves Tinguem Cura del Planeta, organitzat per la XESC Xarxa d'Escoles per la Sostenibilitat de Catalunya, on s'inscriu el programa municipal Escoles + Sostenibles, amb la participació de prop de 200 joves procedents de 10 comunitats autònomes.

Renova la teva Roba i Renova Joguines, a la III Fira d'Economia Solidària de Catalunya

Del 24 al 26 d'octubre té lloc al complex fabril Fabra i Coats de Barcelona la 3a edició que reuneix la gran diversitat d'experiències i pràctiques de l'economia social i solidària del territori català. Renova la teva roba i Renova Joguines hi participen amb estand propi. Vine a visitar-nos!

Nova campanya de control d'emissió de fums dels vehicles dièsel

Del 27 al 31 d'octubre té lloc una nova campanya on els conductors poden revisar el volum d'emissions de fums dels seus vehicles dièsel. La unitat de control s'ubica al carrer de la Marina 54, al Districte de Sant Martí.

Campanya informativa al mercat de Sant Martí de Provençals per a la millora de la gestió dels residus

La campanya, que es realitzarà del 6 al 17 d'octubre, està adreçada als paradistes del mercat per fomentar la correcta separació dels residus, en especial els de matèria orgànica.

Primer Aplec d'Agricultura Urbana

L'Espai Jove La Fontana acull, del 10 al 12 d'octubre, el Primer Aplec d'Agricultura Urbana, amb activitats adreçades a tots els públics. No us ho perdeu!

Neix un mapa de les iniciatives sostenibles de la ciutat

El Mapa Barcelona + Sostenible és una eina virtual interactiva oberta a tothom per donar a conèixer les iniciatives que hi ha a la ciutat en aquesta matèria. Es pot consultar i col·laborar-hi a través del web www.bcnsostenible.cat.

Dipòsit d'aigües com a mesura contra incendis

Amb una capacitat de cent metres cúbics és un element de suport en l'extinció del foc.

El cicle 'Música als Parcs' 2014 finalitza amb 13.000 assistents als 46 concerts programats als espais verds de la ciutat

A l'edició d'enguany s'ha volgut posar en valor l'educació musical, coincidint amb el 20è aniversari de les escoles municipals de música de Barcelona, que formen gran part dels músics que en el futur passaran a estudis musicals superiors.

El Parc del Laberint i els Jardins de la Tamarita, refugis de flora i fauna World Nature

La iniciativa s'emmarca en la línia d'actuació del govern municipal per promoure la biodiversitat i defensar els valors de la natura urbana a la ciutat a través del Pla del Verd i la Biodiversitat.

Conveni per a l'impuls de les Escoles + Sostenibles

Medi Ambient i Serveis Urbans, a través del Departament d'Educació Ambiental, ha signat un conveni amb el Consorci d'Educació de Barcelona per impulsar l'educació ambiental per la sostenibilitat en els centres educatius de la ciutat mitjançant el programa Escoles + Sostenibles.

Actualització del mapa d'àrees d'esbarjo de gossos

Tens una mascota i necessites espai per a passeig prop de casa? Consulta la localització de les àrees d'esbarjo de gossos per districtes i a tota la ciutat.

La guia del Roserar de Cervantes, en línia

Ja podeu consultar la guia del Roserar del Parc de Cervantes, on trobareu informació sobre la història, geografia i botànica d'un dels jardins temàtics més concorreguts de la ciutat.

Refugis WN de fauna i flora: Convida la natura a casa teva!

La Fundació World Nature celebra el dia mundial de la biodiversitat (22 de maig) presentant la tarda abans (21 de maig) "Refugis WN de fauna i flora. Convida la natura a casa teva!", un projecte per a la conservació de la natura propera que implica a tothom.

Publicació dels resultats de la selecció de músics per a l'edició 2014 de Música als Parcs

Ja podeu consultar la selecció dels músics i intèrprets que actuaran al cicle de música als espais verds de la ciutat "Música als Parcs" per aquest estiu.

Nova edició del 'Renova les teves joguines'!

Del 26 de maig al 6 de juny se celebra la 2a edició del mercat d'intercanvi 'Renova les teves joguines'. Descobreix com participar-hi!

Nova guia online del Roserar Amargós

Coincidint amb l'arribada de la primavera i la primera floració de les Roses, l'Ajuntament de Barcelona presenta la guia online del Roserar Amargós, amb el títol 'El Roserar Amargós - Jardins del Teatre Grec. El primer roserar de Barcelona'.

Premi 'Rosa Ciutadana 2014' a la rosa KORtaltal

Els ciutadans han escollit la KORtaltal com a Rosa Ciutadana 2014, a través de les votacions populars dels visitants que han participat al Concurs Internacional de Roses Noves de Barcelona.

Premi "Barcelona" 2014 al roser més destacat a la varietat de rosa Y 1271

El Jurat d'experts internacional assenyala la varietat de rosa més destacada del 14è Concurs Internacional de Roses Noves de Barcelona. Coneix totes les roses premiades pel jurat i les entitats en l'edició d'enguany.

Concert al Roserar Cervantes de temàtica sardanística i roses de la Banda Municipal

La Banda Municipal dóna, un any més, el tret de sortida del programa ciutadà del Concurs Internacional de Roses Noves de Barcelona, al Roserar Cervantes, divendres 9 de maig a les 18h.

Barcelona, epicentre de la World Federation of Rose Societies

Coincidint amb la celebració del Concurs Internacional de Roses Noves de Barcelona (9-11 de maig) Barcelona acull de l'11 al 14 de maig la Convenció Regional de la World Federation of Rose Societies a Barcelona, al Palau de Pedralbes, a tocar del Roserar Cervantes.

Barcelona, City of Roses

Concurs Internacional de Roses: del 9 a l'11 de maig

Del 9 a l'11 de maig l'Ajuntament de Barcelona, a través de l'Àrea de Medi Ambient i Serveis Urbans, organitza la 14a edició del Concurs Internacional de Roses Noves de Barcelona, al Roserar de Cervantes.

Nova edició del 'Renova la teva roba'

Del 6 al 30 de maig, porta la teva roba al punt d'intercanvi que millor et vagi. Ajudaràs a fer de Barcelona una ciutat més activa i responsable, no t'ho perdis!

En marxa les noves activitats de jardineria per aquesta primavera

Una xerrada sobre plantes medicinals, l'espai d'intercanvi Troc Verd i tallers de jardineria integren l'oferta del cicle "Fes de Casa Teva un jardí" del segon trimestre de l'any.

Les flors envaeixen edificis emblemàtics de la ciutat

Es tracta d'un tastet del què serà el 'Girona, Temps de Flors', que es promociona aquests dies a Barcelona.

Barcelona posa en marxa el Pla de Flors

El pla, que pretén aportar color a l'espai públic de la ciutat a través de grups de flor de floració sostinguda en parterres, jardineres i escocells, inicia una prova pilot a Ciutat Vella per col·laborar amb comerciants i veïns en l'enjardinament d'espais.

Consulteu la nova publicació de l'Aula d'Ecologia!

Aquest últim volum recull les ponències que es van realitzar als mesos de febrer i març de 2013 en el marc de l'activitat Aula d'Ecologia, una iniciativa de l'Ajuntament de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona.

Dia Mundial de l'Aigua

El Centre de la Platja i la Fàbrica del Sol han organitzat tallers i passejos per divulgar la importància d'aquest element natural.

Vídeo 'Investiguem l'aigua de la platja'

Arriba la primavera!

Els parcs i jardins municipals, i també les plantes domèstiques, es revitalitzen i floreixen amb el canvi d'estació. Ara és el moment de podar elements secs, sembrar i començar a regar més sovint.

Vídeo 'Comença la primavera'

El Roserar del Parc Cervantes incorpora la varietat de Rosa 'Núria Feliu' a la seva col·lecció floral

El 31 de març a les 11.30h tindrà lloc una plantació de benvinguda de la varietat de Rosa "Núria Feliu", que s'incorpora a la col·lecció del Roserar del Parc Cervantes.

Activitats per a tothom durant el Dia Mundial de l'Aigua

El proper 22 de març els equipaments d'educació ambiental del Centre de la Platja i de La Fàbrica del Sol han organitzat una programació de visites, rutes i tallers per descobrir la gestió de l'aigua a la ciutat de Barcelona.

L'Ajuntament de Barcelona publica 'L'estudi sobre espècies invasores a la ciutat de Barcelona i la proposta d'espècies alternatives'

L'estudi, promogut juntament amb el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, es presentarà públicament el proper 13 de març en el marc de la Jornada "Plantes invasores en jardineria".

Vine a cultivar el teu tros d'hort urbà a Sant Andreu!

Inscriu-te al sorteig per a l'ús temporal de 40 parcel·les a l'Hort de Trinitat Vella i apunta't a tenir cura d'un tros d'hort urbà. Tens temps d'inscriure't fins el 31 de març.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari