MediAmbient
La Font Màgica

La Font Màgica va ser creada per Carlos Buigas amb motiu de l'Exposició Universal del 1929.

Història

Quan els treballs per a la gran Exposició Universal de 1929 estaven ja molt avançats, els seus organitzadors van considerar que faltava "alguna cosa" especial que la fes diferent. Va ser llavors quan Carlos Buigas va presentar el seu projecte per a una "obra colossal, atrevida i costosa".

El 18 de juny de 1928, el jove enginyer va exposar davant el Comitè Executiu de l'Exposició 460 plànols i 70 grans dibuixos on havia donat vida als somnis que la seva tècnica era capaç d'albergar. El projecte va sorprendre i enlluernar fins al punt que va ser titllat de bogeria per alguns dels assistents.

En menys d'un any, més de 3.000 obrers van convertir en realitat aquell somni del jove Buigas i van omplir de llum, aigua i color la gran avinguda que havia de ser la via principal de l'Exposició.

Buigas va descobrir en aquest projecte un nou art, el de la llum, és a dir, no aplicar la llum només per esquivar la tenebra, sinó per embellir-la i, sobretot, va descobrir que la llum no s'havia d'allargar, perquè la més gran no fes ombra a les més petites. Buigas va idear una llum opaca i independent, destinada a ser part del tot sense disminuir allò immediat.

D'aquesta manera van néixer per al gaudi general, entre altres ja desaparegudes, les quatre cascades i el gran brollador, Font Lluminosa o Font Màgica, tal com es coneix en l'actualitat i que són les grans obres d'aigua, llum i color que perduren avui.

Horaris

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari