MediAmbient
Notícies de Residus

Tot a punt per a l'estiu

Seguretat. Barcelona prepara l'operació Estiu per garantir la convivència de la ciutadania.

Vídeo 'Barcelona, preparada per a l'operació Estiu'

Barcelona amplia les àrees d'esbarjo per a gossos

Espai públic. Cada districte en tindrà, com a mínim, una de més de 700 m².

Barcelona, amiga dels animals. Balanç 2011-2015

R-Barceloneta fa conscienciació ambiental i obté recursos amb deixalles

El Punt Verd de la Barceloneta mostra que les deixalles poden convertir-se en recursos.

Vídeo 'R-Barceloneta'

La campanya 'Recicles o no recicles?' sensibilitza els veïns de Sant Martí

L'Àrea Metropolitana de Barcelona ha realitzat una campanya per explicar els veïns del districte la importància de separar i reciclar els residus segons el sistema de 5 fraccions, fent especial èmfasi en el paper, el vidre i els envasos lleugers.

Campanya 'Recicles o no recicles?'

Barcelona canvia el sistema de recollida d'oli de cuina usat

A partir de l'1 d'octubre els ciutadans podran disposar d'un envàs retornable per a reciclar l'oli usat als Punts Verds i sortir amb un nou pot, net i preparat per ser usat de nou.

Actualització del mapa d'àrees d'esbarjo de gossos

Tens una mascota i necessites espai per a passeig prop de casa? Consulta la localització de les àrees d'esbarjo de gossos per districtes i a tota la ciutat.

Saps com es converteixen els residus en recursos?

El Punt verd de la Barceloneta ofereix durant tot el 2015 'R-Barceloneta', un programa d'activitats sobre gestió i prevenció de residus adreçat a tots els públics.

Neix un mapa de les iniciatives sostenibles de la ciutat

El Mapa Barcelona + Sostenible és una eina virtual interactiva oberta a tothom per donar a conèixer les iniciatives que hi ha a la ciutat en aquesta matèria. Es pot consultar i col·laborar-hi a través del web www.bcnsostenible.cat.

Del 7 al 17 de gener, recicla el teu arbre de Nadal!

Sabíeu que, un cop acabades les festes de Nadal, el vostre arbre pot fer un gran servei a les zones verdes de la ciutat? Del 7 al 17 de gener, l'Ajuntament posa a la vostra disposició 224 punts on podreu deixar l'arbre de Nadal.

Història de la neteja viària i la recollida de residus al districte

El Centre Cívic Convent de Sant Agustí acull una exposició itinerant que s'emmarca dins de la "Campanya de sensibilització ambiental per a la millora de la neteja dels carrers i places de Ciutat Vella".

Per Nadal, reduim els residus

Us recordem consells de prevenció de residus i corresponsabilitat en la neteja i gestió dels residus també durant els dies de Nadal. Per una ciutat neta i ordenada.

Fins al 30 de desembre participa al "Renova les teves joguines"

Un any més es duu a terme aquest mercat d'intercanvi de joguines a diversos punts de la ciutat.

Només has de portar la teva joguina en bon estat. Amb els punts que n'obtinguis podràs intercanviar-la per una altra, en la data especificada en cada equipament

Dispositiu de neteja especial per Nadal

Amb motiu de les festes nadalenques, l'Ajuntament reforça els serveis de neteja viària dels carrers i places de la ciutat, així com el servei de recollida dels contenidors de totes les fraccions.

Renova la teva Roba i Renova Joguines, a la III Fira d'Economia Solidària de Catalunya

Del 24 al 26 d'octubre té lloc al complex fabril Fabra i Coats de Barcelona la 3a edició que reuneix la gran diversitat d'experiències i pràctiques de l'economia social i solidària del territori català. Renova la teva roba i Renova Joguines hi participen amb estand propi. Vine a visitar-nos!

Saps què pots fer per evitar el malbaratament alimentari?

T'oferim 10 consells que de ben segur t'ajudaran a incorporar hàbits més saludables i posar fre al malbaratament dels aliments.

Campanya informativa al mercat de Sant Martí de Provençals per a la millora de la gestió dels residus

La campanya, que es realitzarà del 6 al 17 d'octubre, està adreçada als paradistes del mercat per fomentar la correcta separació dels residus, en especial els de matèria orgànica.

Els mercats es consciencien de reciclar més i millor

La campanya d'educació i sensibilització pretén millorar la recollida de residus orgànics als mercats municipals.

Vídeo 'Campanya de recollida residus als mercats'

Èxit de la festa major de Gràcia més diürna que mai

El bon funcionament del pla d'itinerari de sentit únic als carrers guarnits ha permès al públic gaudir de la visita sense incidents.

Pintada participativa al Punt Verd de la plaça Folch i Torres

Els veïns de la plaça Folch i Torres han realitzat una acció conjunta amb l'objectiu de generar un espai de convivència intergeneracional, intergènere i intercultural.

Comença la Festa Major de Sants

Per a les festes de Sants 2014 s'ha previst un dispositiu de neteja que compta amb 60 equips i un total de 114 operaris, dels quals 43 reforcen el dispositiu habitual a la zona.

La segona fase d'obres, a punt de començar a Sant Pere Més Baix

El tram del carrer Sant Pere Més Baix entre els carrers General Álvarez de Castro i Ocells començarà les seves obres durant el mes de juliol. La remodelació, que es preveu que es treballi durant 9 mesos, compta amb un pressupost de 2,6 milions d'euros i inclou una ampliació de la xarxa de recollida pneumàtica .

Vídeo

Comença el període d'exposició pública del nou parc de neteja de l'Eixample

Situat al Parc Joan Miró, el futur parc de neteja comptarà amb 290 operaris i 80 vehicles de servei.

Nova edició del 'Renova les teves joguines'!

Del 26 de maig al 6 de juny se celebra la 2a edició del mercat d'intercanvi 'Renova les teves joguines'. Descobreix com participar-hi!

140 apartaments turístics de Ciutat Vella participen en la campanya per a la millora de la neteja del districte

La campanya, que fins ara estava adreçada només a comerços i ciutadans, vol ara també implicar la població turística, amb forta presència al districte de Ciutat Vella, en el manteniment de la neteja dels carrers.

Evitem els excrements dels animals de companyia als carrers de la ciutat

L'Ajuntament de Barcelona duu a terme una campanya per fomentar la correcte recollida d'excrements d'animals de companyia a la ciutat, de l'1 d'abril al 27 de juny.

Comença la rehabilitació de la Casa de l'Aigua

Les actuacions doten el barri d'un nou equipament i d'un espai per fer-hi activitats a l'aire lliure.

Vídeo 'Casa de l'Aigua'

Els residus recollits a Barcelona baixen per sisè any consecutiu

L'any 2013 s'ha recollit un 2'9% menys de brossa i ha crescut l'ús dels punts verds. Barcelona se situa en una producció de 1'23 kg de residus per persona i dia, per sota dels 1'27 kg de residus per càpita de l'any anterior.

Barcelona avança en la reducció de la contaminació

El Pla de mobilitat urbana té com a objectiu que Barcelona compleixi tots els paràmetres ambientals que marca la Unió Europa l'any 2018. I per aconseguir-ho una de les mesures per les quals aposta el consistori és reduir la mobilitat en vehicle privat per desplaçar-se a l'interior de la ciutat.

Vídeo 'Barcelona avança en la reducció de la contaminació'

L'Ajuntament lluita contra el malbaratament d'aliments

L'Ajuntament de Barcelona s'ha sumat aquest dijous al manifest contra el malbaratament alimentari promogut per la Plataforma per a l'Aprofitament dels Aliments i donarà suport a la recerca i la innovació orientada a l'aprofitament dels aliments.

No deixem res al plat!

Vint-i-cinc centres educatius de Barcelona participen a la campanya "Ens ho mengem tot" que pretén conscienciar l'alumnat d'aquesta problemàtica.

Els alumnes reflexionen sobre el malbaratament alimentari a les aules

Una vintena de centres educatius de Barcelona reflexionen sobre el malbaratament alimentari a les aules

La campanya "Ens ho mengem tot" es duu a terme en el marc de l'Any Europeu Contra el Malbaratament d'Aliments, i pren com a punt de partida la "Guia per evitar el malbaratament alimentari: Pensa, compra, cuina, menja" publicada per l'Ajuntament de Barcelona el novembre de 2011.

Donar una segona vida a les joguines

Donar una segona vida a les joguines

Medi Ambient. L'Ajuntament posa en marxa una prova pilot per reutilitzar les joguines usades que els ciutadans deixin als punts verds de barri o als punts mòbils de la ciutat.

L'Ajuntament de Barcelona neteja 253 persianes de comerços al districte de l'Eixample

L'Ajuntament de Barcelona neteja 253 persianes de comerços al districte de l'Eixample

Civisme. Els serveis municipals netegen les persianes i el propietaris dels establiments es comprometen a fer el manteniment posterior.

Objectiu: premiar el civisme

Objectiu: premiar el civisme

Ciutat. Un conveni entre l'Ajuntament de Barcelona i el CiviClub permet que, a partir d'ara, les actituds cíviques en civisme, solidaritat o sostenibilitat siguin recompensades amb descomptes i promocions en activitats d'oci.

Objectiu: premiar el civisme

Barcelona reforçarà els serveis de neteja i seguretat per Cap d'Any

Barcelona reforçarà els serveis de neteja i seguretat per Cap d'Any

Nadal. L'Ajuntament reforçarà els operatius de neteja i seguretat durant la celebració del Cap d'Any, especialment a la zona de l'avinguda de la Reina Maria Cristina, on per primera vegada s'organitzarà un espectacle pirotècnic i musical de La Fura dels Baus.

Barcelona reforçarà els serveis de neteja i seguretat per Cap d'Any

La recollida d'ampolles de cava, als Punts Verds de la ciutat

Els punts verds de barri, el de zona i els mòbils recullen les ampolles de cava un cop buides perquè els productors les reutilitzin sense necessitat de passar pel procés de reciclatge del vidre.

Barcelona, igual de neta per Nadal

Barcelona, igual de neta per Nadal

Municipal. Les empreses de neteja reforcen la recollida de cartró als comerços dels principals eixos, per evitar l'acumulació d'embalatges als contenidors o al carrer.

Barcelona, igual de neta per Nadal

Vine a ballar el flashmob amb la cançó 'Amagada primavera' de Txarango i uneix-te a l'Evidència dels Residus!

Dissabte 23 de novembre un centenar de joves faran una caracterització pública dels residus generats a Barcelona, i un flashmob amb participants i assistents tancarà l'acte.

Barcelona participa a la Setmana Europea per a la Prevenció de Residus

Barcelona participa a la Setmana Europea per a la Prevenció de Residus

Medi ambient. L'objectiu és fer arribar al conjunt de la ciutadania la importància de la prevenció en la producció de residus per reduir-los. La Setmana Europea dura fins al 24 de novembre.

Un parc de neteja amb un jardí al sostre

Un parc de neteja amb un jardí al sostre

Hàbitat Urbà. El districte de Sarrià-Sant Gervasi estrena un nou centre de neteja i un parc urbà situat a la falda del Tibidabo, al Torrent d'en Maduixer. És el primer equipament municipal amb una climatització autosuficient, ja que aprofita l'energia calorífica del subsòl.

Vídeo 'Parc de Neteja Torrent d'en Maduixer'

El nou parc de neteja de l'Eixample s'ubicarà al parc de Joan Miró

El nou parc de neteja de l'Eixample s'ubicarà al parc de Joan Miró

Neteja. La Comissió d'Hàbitat Urbà i Medi Ambient ha aprovat definitivament el Pla especial urbanístic del subsòl del parc de Joan Miró per ubicar-hi el nou parc de neteja.

Extreuen dues tones d'escombraries del fons marí

Extreuen dues tones d'escombraries del fons marí

Neteja. Una quarantena d'agents de la Guàrdia Urbana, pertanyents al grup de submarinistes, s'han ofert voluntaris per netejar el litoral barceloní i n'han extret objectes de tot tipus. + Vídeos al nostre canal de Youtube.

Si renoves el teu armari, dóna bon destí a la roba usada

Si renoves el teu armari, dóna bon destí a la roba usada

Amb l'arribada de la tardor, arriba el canvi de la roba de l'armari. Recorda que tens un servei de recollida de roba a domicili, per donar nova vida a les peces en bon estat que ja no utilitzes. De manera gratuïta, amb una trucada al telèfon del civisme 902 226 226 o el 010. Amb la col·laboració de la Fundació Formació i Treball, membre de la Cooperativa Roba Amiga.

A l'octubre... reduïm residus!

Amb l'objectiu d'oferir eines i consells entorn a la prevenció de residus, aquest mes d'octubre us proposem un text per familiaritzar-vos o afiançar-vos en les bones pràctiques per a un entorn més saludable.

Bons hàbits de recollida de residus i reciclatge

Bons hàbits de recollida de residus i reciclatge

Medi Ambient. L'Ajuntament posa en marxa una campanya informativa que es desplegarà a tots els barris de Ciutat Vella fins a principis de 2015, per tal de recordar i reforçar la informació sobre els bons hàbits en aspectes de neteja, civisme i recollida de residus.

Vídeo 'Campanya neteja Ciutat Vella'

Barcelona millora els serveis municipals

Barcelona millora els serveis municipals

Societat. Tant la ciutat com els serveis públics que s'hi ofereixen obtenen bones notes per part dels ciutadans, segons l'Enquesta de serveis municipals. En concret, els serveis de neteja reben una molt bona puntuació a càrrec dels ciutadans (un 7,4) per darrera de Biblioteques (7,6) + Vídeos al nostre canal de Youtube.

Vídeo 'Enquesta de serveis municipals 2013'

Barcelona es prepara per a la Mercè

Barcelona es prepara per a la Mercè

Festes. La ciutat reforçarà els serveis de neteja i seguretat durant els cinc dies de Festa Major, i s'ampliaran els horaris de metro, Tram, Bicing i les línies d'autobús de Montjuïc.

L'Ajuntament ha netejat més de 56.000 xiclets i taques de les voreres de la ciutat

L'Ajuntament ha netejat més de 56.000 xiclets i taques de les voreres de la ciutat

Medi Ambient. S'ha actuat en uns 300.000 metres quadrats de vorera amb un sistema a pressió que permet estalviar aigua. + Vídeos al nostre canal de Youtube.

Neteja de xiclets

Disminueix el consum de bosses de plàstic d'un sol ús

L'any 2011 es va reduïr un 45% el consum per càpita de bosses de plàstic d'un sol ús en 4 anys. L'objectiu marcat en el programa de gestió de residus municipals 2007-2012 (PROGREMIC) era la reducció del 50% de les bosses l'any 2012, pel que els resultats es valoren satisfactòriament.

Consulta el dia de recollida de mobles i trastos vells del teu carrer

Consulta el dia de recollida de mobles i trastos vells del teu carrer

Cada carrer de Barcelona té assignat un dia fix: només cal que, el dia que toca, deixis els mobles i els trastos davant de la porteria de casa entre les 20 i les 22 hores. Aquest servei gratuït és únicament per als ciutadans particulars.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari