MediAmbient
Agenda de Medi Ambient

Actuacions en el verd de la ciutat per al control de plagues i malalties

Actuacions en el verd de la ciutat per al control de plagues i malalties

L'Ajuntament de Barcelona duu a terme actuacions al verd per al control de plagues i malalties. Consulta en aquest enllaç les actuacions previstes a tots els districtes de la ciutat cada mes.

Consulteu el mapa de punts verds de la ciutat!

En el mapa de punts verds trobaràs informació actualitzada i detallada sobre els punts verds de Barcelona.

Coneix la Qualitat de l'Aire de la ciutat

L'Ajuntament de Barcelona us ofereix una web dedicada a la Qualitat de l'Aire de la ciutat, on podreu consultar-ne la normativa, mesures i previsions.

Nova seu de les oficines de Barcelona + Sostenible

La Secretaria Barcelona + Sostenible es trasllada aquest mes de gener del carrer Nil Fabra a La Fàbrica del Sol.

"Activa't als parcs" als espais verds de la ciutat

Activa't és un espai d'exercici físic i de salut a l'aire lliure que es fa a una quinzena de parcs i espais verds de la ciutat.

Sorteig de 34 parcel·les d'hort urbà a l'Hort Baró de Viver, a Sant Andreu

El termini d'inscripcions per optar a una de les 34 parcel·les s'ha ampliat fins el 28 de febrer. La llista d'adjudicataris es farà pública el 18 de març.

S'obre el període de presentació de candidatures al Premi Catalunya d'Ecodisseny 2015

Les sol·licituds s'han de presentar telemàticament mitjançant el formulari en línia que es troba al web de l'ARC. Fins al 28 de febrer de 2015.

Jardins dins de casa: les plantes d'interior.

No us perdeu el proper taller del cicle 'Fes de casa teva un jardí', el proper diumenge 22 de febrer als Jardins de William Shakespeare, on descobrireu els beneficis que ens proporcionen les plantes a casa i el seu cultiu.

Recollida d'ampolles de cava als Punts Verds

Teniu més de 100 punts de recollida, entre els 30 punts verds de barri i de zona i els 96 punts on s'ubiquen els punts verds mòbils.

Fins al 13 de febrer: Inscripcions al Registre de Sol·licitants d'Habitatges amb Protecció Oficial per optar a un habitatge del 'Programa + 65 anys'

L'Ajuntament de Barcelona ofereix el "Programa + 65 anys" per facilitar a la gent gran l'accés a un habitatge de lloguer. Els interessats han d'estar inscrits en el Registre de Sol·licitants d'Habitatges amb Protecció Oficial de Barcelona fins al 13 de febrer i presentar una sol·licitud de participació fins al 27 de febrer del 2015.

Mapatge col·laboratiu al districte de Gràcia

Emmarcat en la celebració dels 40 anys del primer itinerari ambiental que es va fer a Catalunya, el proper 31 de gener es durà a terme un itinerari per conèixer iniciatives sostenibles al districte de Gràcia (Vila de Gràcia, Vallcarca i el Coll). Vine!

II Congrés d'eficiència energètica i sostenibilitat en el sector turístic: Premis als millors casos d'èxit

En el marc del II Congrés d'eficiència energètica i sostenibilitat en el sector turístic, Smart Destination, es guardonaran els millors casos d'èxit en el sector hoteler respecte sostenibilitat i eficiència energètica. Inscripcions fins al 23 de gener.

La Fàbrica del Sol, tancada temporalment per obres

A tenor de les obres de millora que s'estan duent a terme a La Fàbrica del Sol, aquest equipament d'educació ambiental romandrà tancat fins la primera quinzena de gener. Disculpeu les molèsties.

Les plantes enfiladisses fan jardins verticals. Les millors espècies per a cada espai

Aquest diumenge, 25 de gener, primer taller de l'any del cicle 'Fes de casa teva un jardí'. Apunteu-vos-hi!

Horaris de Nadal 2014 dels equipaments d'educació ambiental

Consulteu els horaris de Nadal de la Biblioteca del Centre de Formació del Laberint, l'Espai lúdic ambiental per a famílies del Parc de la Ciutadella, la Fàbrica del Sol, el Servei de Documentació d'Educació Ambiental i la Secretaria de l'Agenda 21.

La Font Màgica brolla de dimarts a diumenge

L'equipament municipal amplia el seu calendari i es posa en funcionament, en horari diurn, de dimarts a diumenge, i també continua oferint el seu espectacle d'aigua, llum i color de dijous a diumenge entre les 21 i les 23.30 hores, fins al 30 d'octubre. No us ho perdeu!

Les nadales s'incorporen als espectacles de Font Màgica

La Font de Montjuïc i les cascades de l'avinguda Maria Cristina es vesteixen de Nadal i ofereixen espectacles especials des del divendres 5 de desembre i fins al 5 de gener.

Reobertura de Punt Verd de Zona de Les Corts-Pedralbes

A partir del dijous 11 de desembre ja està reestablert el servei de recollida de residus del Punt Verd de Zona de Les Corts - Pedralbes. Des del 3 de novembre, aquest punt verd ha romangut tancat per obres d'impermeabilització.

Vine a la Fira Solidària de Nadal d'Economia Social!

La fira, que es pot visitar fins el 23 de desembre als Jardinets de Gràcia, té l'objectiu de promoure el compromís ciutadà i l'economia social a Barcelona i facilitar la col·laboració de la ciutadania amb les entitats.

Propera sessió "La Fàbrica del Sol, edifici sostenible i intel·ligent"

Dimarts 16 de desembre a les 18h. tindrà lloc una nova sessió del cicle "Rehabilitem La Fàbrica del Sol", dedicat a les solucions smarts en rehabilitació i edificació.

Aquest dissabte, vine al Gran Dinar i lluita contra el malbaratament alimentari

Aquest dissabte, vine al Gran Dinar i lluita contra el malbaratament alimentari

El Gran Dinar serà el primer àpat gratuït i multitudinari a Catalunya i a l'estat espanyol preparat íntegrament amb aliments recuperats en un acte de sensibilització vers el malbaratament alimentari. També tindrà lloc una Fira d'Experiències per l'aprofitament dels aliments.

El proper 20 de novembre, Dia Mundial dels Infants, les fonts de la ciutat lluiran de blau

Barcelona il·lumina amb color blau les diverses fonts de la ciutat amb motiu de la celebració del Dia Mundial dels Infants i en ocasió del 25è aniversari de la Commemoració sobre els Drets dels Infants que celebra UNICEF.

Les fonts de Barcelona s'il·luminen de vermell per conscienciar sobre l'optimització de la sang

Des de dissabte 8 i fins el divendres 14 de novembre l'Ajuntament de Barcelona il·luminarà de vermell les principals fonts de la ciutat amb motiu de la celebració de la IV Setmana de Medicina i Cirurgia Sense Sang organitzada per Hospital Quirón Teknon i Fundación Teknon.

Divendres 7 de novembre no hi haurà espectacle de Font Màgica

El divendres 7 de novembre s'anul·la el funcionament ordinari de la Font Màgica de Montjuïc, donada la celebració d'un esdeveniment ciutadà a l'Avinguda Maria Cristina a partir de les 20h.

El dissabte 29 de novembre vine a la plaça Fort Pienc i participa de l' "Evidència dels Residus"

Agrupaments i esplais de l'Eixample protagonitzen una acció de buidatge i caracterització dels residus dels contenidors de resta per descobrir si separem bé la brossa domèstica.

Diumenge 16/11: nou taller de jardineria als Jardins de Mossèn Cinto Verdaguer, a Montjuïc. Vine!

El taller versarà sobre les floracions dels bulbs de la zona mediterrània, que anuncien l'arribada de la primavera amb una variada gamma de colors.

AVÍS de tancament provisional del Punt Verd de Zona de Les Corts-Pedralbes

A partir del 3 de novembre, el punt verd de Les Corts-Pedralbes romandrà tancat per les obres d'impermeabilització

El 30/10 vine a La Fàbrica del Sol; "Ensenya el cor, fes balanç social"

La Fàbrica del Sol organitza un taller per a persones i entitats on donaran eines per a introduir la democràcia, la igualtat, el compromís ambiental i social, la qualitat laboral i professional a l'hora de fer economia.

Participa al RecuperArt!

La Fàbrica del Sol organitza dijous 23 i dimarts 28 d'octubre un taller de creació de quadres amb material reutilitzat. Apunta-t'hi!

AVÍS de tancament del Laberint vegetal del Parc del Laberint d'Horta

Del 4 al 30 de novembre el Laberint vegetal del Parc del Laberint d'Horta romandrà tancat per tasques de manteniment anuals. La resta del parc manté el seu horari d'obertura al públic.

A la tardor, la Font Màgica incorpora noves coreografies de jazz

A partir del diumenge 12 d'octubre i fins al dijous 27 de novembre la Font Màgica de Montjuic incorpora peces de jazz coincidint amb la celebració del 46 Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona.

AVÍS: Nou horari de la Biblioteca del Centre de Formació del Laberint

A partir de dilluns 22 de setembre, la biblioteca obre els dilluns, dimecres i divendres de 9.30 a 13.30 i dimarts i dijous de 15.30 a 19.30 hores.

Les escoles donen la benvinguda al curs

Els centres del programa Barcelona Escoles + Sostenibles celebren l'inici de curs el proper 21 d'octubre al Saló de Cent de l'Ajuntament.

Colors de tardor i fruits d'hivern

Colors de tardor i fruits d'hivern.

Preparació del jardí per a l'hivern del cicle "Fes de casa teva un jardí" 2014-15.

Aquest diumenge 19 d'octubre, primer taller del cicle "Fes de Casa Teva un Jardí"

AVÍS: Tancament Punt Verd de Zona del Fòrum

Aquest diumenge 5 d'octubre, amb motiu dela Garmin Triatló, el Punt Verd de Zona situat al Fòrum romandrà tancat. Consulteu quins són els punts verds de zona més propers.

Noves coreografies d'estiu a la Font Màgica

Aquest estiu, la Font Màgica estrena noves coreografies amb els èxits més actuals, no us ho perdeu!

Torna la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Del 22 al 29 de setembre torna la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura (SMSS), enguany sota el lema 'Fem el carrer més nostre'.

AVÍS: Afectacions a la Font Màgica per les festes de la Mercè

La Font Màgica i els llacs de l'avinguda Maria Cristina veuran alterat el seu funcionament abans i durant les festes de la Mercè. Consulteu-ne les afectacions.

Preservació de l'arbrat a la Diagonal

La reforma de l'avinguda Diagonal es duu a terme mantenint l'arbrat en la seva posició actual, ressituant les calçades laterals a l'espai entre les dues fileres d'arbres existents i minimitzant les afectacions.

Web municipal per evitar el malbaratament alimentari

Web municipal per evitar el malbaratament alimentari

En el marc del Pla de Prevenció de Residus l'Ajuntament treballa per evitar el malbaratament alimentari. Es calcula que aproximadament una cinquena part del menjar que adquireixen les llars es llença a les escombraries. T'expliquem en aquest web com evitar-ho

Programació especial de la Font Màgica per a la Diada de l'11 de setembre

Amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, la Font Màgica ofereix una programació especial amb dues coreografies inèdites amb música del tricentenari i una selecció de sardanes per commemorar la capitalitat de la Sardana 2014 de Barcelona, respectivament. La Font Màgica lluirà també els colors groc i vermell entre passis.

Albert Guinovart clausura el cicle 'Música als Parcs' 2014

Dijous 28 d'agost té lloc l'últim concert de la 19a edició del cicle 'Música als Parcs 2014', que durant tot l'estiu ha ofert concerts gratuïts a l'aire lliure als parcs i jardins de la ciutat.

Horari d'estiu de la Fàbrica del Sol

De l'1 al 29 d'agost l'horari d'atenció al públic de la Fàbrica del Sol serà de dimarts a divendres de 10 a 14 hores, amb servei d'informació i consultes, atenció al públic, visites guiades i lliures, préstec de recursos.

"Música als Parcs 2014" omple de concerts els espais verds de la ciutat els capvespres d'estiu

Fins al 28 d'agost podeu gaudir de concerts gratuïts a l'aire lliure en el marc del 19è edició del cicle "Música als Parcs 2014". Clàssica, jazz i bandes en jardins i parcs de la ciutat. Consulta el programa.

El punt verd col·laborador Tabuenca, obert per la festa major de Gràcia

El punt verd està ubicat al carrer de Guilleries 24, al districte de Gràcia, i obrirà els dies festius 15, 16 i 17 d'agost.

Avís de tancament temporal del Espai Lúdic Ambiental del Parc de la Ciutadella

Del 4 al 8 d'agost l'Espai Lúdic Ambiental del Parc de la Ciutadella romandrà tancat al públic durant les obres de millora que s'hi duran a terme per a la creació d'un espai d'ombra a l'exterior de l'equipament.

En marxa la nova temporada 2014 del Centre de la Platja

L'equipament d'educació ambiental ofereix un ampli programa d'activitats per a grups i públic en general entorn al litoral de la ciutat. Consulta l'oferta i gaudeix del litoral barceloní.

Dagoll Dagom celebra els 40 anys a la Font Màgica

Dimecres 16 de juliol al vespre, la companyia de teatre celebra els seus 40 anys amb diversos actes, inclosa una gran coreografia a les fonts de Montjuïc.

AVÍS: Tancament dels Jardins del Palau de Pedralbes divendres 11/07

Els Jardins del Palau de Pedralbes romandran tancats al públic divendres 11 de juliol de 9 a 16 hores amb motiu del desmuntatge d'instal·lacions un cop finalitzat aquest dijous el Festival de Música de Barcelona.

L'aigua, a debat en el cicle de conferències 'La ciència de l'aigua'

El Roca Barcelona Gallery acull el cicle de conferències organitzades en el marc del projecte "La ciència de l'aigua" de La UB Divulga. Fins al 8 de juliol.

Mostra de projectes per combatre la pobresa energètica

El proper 3 de juliol des de La Fàbrica del Sol es proposa una activitat per donar a conèixer iniciatives que treballen per pal·liar-la. No t'ho perdis!

AVÍS de canvi d'ubicació del punt verd mòbil de la plaça Duc de Medinaceli

Des del 17 de juny, la parada del punt verd mòbil situada a la plaça Duc de Medinaceli amb carrer Ample s'ha reubicat a la plaça Duc de Medinaceli amb passeig de Colom.

Congrés Catalunya Sostenible Societat i Medi Ambient

El 27 de juny la Casa Llotja de Mar acull el Congrés Catalunya Sostenible Societat i Medi, organitzat pel Departament de Territori i Sostenibilitat, l'Agència de Residus de Catalunya i Ecoembes.

Centenari del naixement de Joan Vinyoli

Dissabte 14 de juny, als jardins de Joan Vinyoli, tindrà lloc la plantació de dos arbres procedents de Begur i Santa Coloma de Ferners, poblacions on també va residir Joan Vinyoli.

Consulteu la programació de primavera del Centre de Formació del Laberint!

Ja podeu consultar el programa del segon trimestre, que ofereix cursos per aficionats i monogràfics, cursos tècnics, així com un programa adreçat a tots els públics de tallers de jardineria "Fes de casa teva un jardí", a més d'activitats a la Biblioteca del Centre de Formació, especialitzada en jardineria, horticultura i paisatge.

AVÍS: El 10 de juny torna a obrir el punt verd de barri de Gal·la Placídia

Un cop finalitzades les obres a la plaça Gal·la Placídia, el punt verd de barri torna a estar operatiu.

Avís de restriccions d'accés al Parc del Laberint d'Horta per tasques de manteniment

Amb motiu de les tasques de manteniment del sistema de llacs del Parc del Laberint, del 6 al 10 de juny, la cascada del Jardí Romàntic del Parc del Laberint d'Horta romandrà tancat al públic. Algunes zones del parc tindran l'accés restringit.

Avís de tancament del Laberint Vegetal del Parc del Laberint d'Horta

El proper dimecres 11 de juny el Laberint romandrà tancat al públic amb motiu de la realització de tasques de jardineria.

AVÍS: Dissabte 7 de juny, aturada de l'espectacle a la Font Màgica

Amb motiu de la XXV Nit de l'Havanera de la Ciutat de Barcelona, la nit del 7 de juny s'anul·la l'espectacle musical de la font.

1/06/2014: Escoles de música de Barcelona protagonitzen el concert inaugural de "Música als Parcs 2014"

Diumenge 1 de juny a les 12h al Parc de l'Espanya Industrial té lloc el concert especial d'inauguració de la 19è edició del cicle "Música als Parcs 2014", que oferirà 46 sessions gratuïtes de música a càrrec de joves intèrprets i de la Banda Municipal durant els mesos d'estiu.

30 i 31 de maig: nova edició del Bioblitzbcn al Parc del Laberint d'Horta

Una nova ocasió per participar en un projecte de recerca naturalista, durant el qual se'ns tornarà a portar a la zona ja explorada el 2010 amb l'inici d'aquest projecte i l'edició de l'any passat.

AVíS: Anul·lada la xerrada sobre com 'Fer un hort a casa' a la Biblioteca del Centre de Formació del Laberint

La sessió, prevista per dilluns 26 de maig a la tarda, s'ha anul·lat per indisposició del ponent, Pep Ordoñez, responsable de la xarxa d'horts urbans de l'Ajuntament de Barcelona.

Les plantes aromàtiques. Esqueixos i cultiu

Diumenge 25 de maig teniu cita amb un nou taller del cicle 'Fes de casa teva un jardí', en què es tractarà com cultivar i multiplicar per esqueix les plantes aromàtiques a casa.

Taller Experimental: Construcció d'un Mur Viu amb tova i llavors

En el marc dels Tallers Oberts del Poblenou, el centre NauART-Espai de Creació proposa, dissabte 24 de maig, aquest taller experimental, a càrrec de l'artista resident Eulàlia Naveira, amb la col·laboració d'Agustín Eyssartier.

Què hi ha darrere la comercialització a gran escala d'animals exòtics?

El proper 22 de maig a les 19 h, La Fàbrica del Sol organitza una taula rodona sobre les conseqüències socials i ambientals del tràfic d'animals exòtics.

Substitució de l'arbrat en les obres de millora al carrer de Balmes

A causa de les obres de reurbanització de Balmes, es retiraran els arbres del tram comprès entre la plaça Molina i l'avinguda Diagonal, costat Llobregat.

Diverses entitats barcelonines participen al Let's Clean Up Europe

El proper dia 10 de maig se celebra l'European Clean Up Day, que consisteix en l'organització de jornades de neteja als espais naturals, com parcs, jardins, zones del litoral, rius i platges. Catalunya hi participa amb 94 accions durant el mes de maig.

Aprèn jardineria i emporta't cultura i oci amb els punts del CiviClub!

Vine a formar-te en ecologia i jardineria al Centre de Formació del Laberint de l'Ajuntament de Barcelona, i emporta't coneixements i punts del CiviClub, bescanviables per oci i cultura.

AVÍS: Alteració del servei al Punt Verd de Gran de Gràcia / Travessera de Gràcia

Amb motiu de la jornada de Comerç al Carrer a Gràcia, dissabte 10 de maig el Punt Verd situat a Gran de Gràcia / Travessera de Gràcia no donarà servei durant tot el dia.

AVÍS: Programació especial de la Font Màgica l'11 de maig

Amb motiu de la Convenió de Roses de Barcelona, diumenge 11 de maig a les 21h la Font Màgica oferirà un espectacle especial sota el títol "El Llenguatge de les Roses", amb una selecció de músiques triades per Victòria Palma, periodista musical, de temàtica roserística.

Taller 'De la platja al Zoo: Els tresors de la Mediterrània'

Descobriu la biodiversitat marina de la ciutat en aquest taller, que inclou sessió educativa amb dofins i entrada de dia al Zoo de Barcelona. Encara hi ha places disponibles, apunteu-vos!

Ets jove i músic? Vine a tocar al cicle 'Música als Parcs' aquest estiu

L'Ajuntament de Barcelona obre la convocatòria per a la selecció dels intèrprets i músics del cicle "Música als Parcs" d'enguany per a músics entre 16 i 35 anys. Termini d'inscripcions: 25 d'abril de 2014.

La Fàbrica del Sol: una bona opció pel lleure

No hi ha temps per avorrir-se! Vine a la Fàbrica del Sol i gaudeix del programa d'activitats. Et refresquem les activitats que tens al teu abast les properes setmanes.

S'obren les inscripcions per a la cessió d'ús de 10 parcel·les a l'hort urbà Can Pujades

Adreçat a residents a partir de 65 anys del districte de Sarrià-Sant Gervasi per a l'ús durant 5 anys d'una parcel.la. Període d'inscripcions: del 31 de març al 12 d'abril de 2014.

AVÍS: Tancament provisional de l'àrea d'esbarjo de gossos de Can Cuiàs

Es preveu que torni a estar disponible al mes de maig. Mentrestant, l'àrea d'esbarjo més propera que trobareu és la situada al parc de Les Corts.

Cicle 'Cinema i Jardí' a la Filmoteca de Catalunya

Fins a finals d'aquest any la Filmoteca de Catalunya i la Masia del Jardí Botànic programen un cicle de cinema sota el títol "Paradís Perdut. Cicle Cinema i Jardí".

Vine a conèixer l'hort urbà de Can Pujades!

Aquest diumenge 6 d'abril participa a la jornada de portes obertes a l'hort de Can Pujades, al districte de Sarrià-Sant Gervasi.

Els canvis d'estació al jardí i al balcó. Sembres de flors

Diumenge 23 de març teniu cita amb un nou taller del cicle 'Fes de casa teva un jardí', en què es tractarà com aconseguir floracions atractives per als nostres balcons i terrasses.

AVÍS: Trasllat del Punt Verd Mòbil del carrer Diputació / Passeig Sant Joan

A partir de dissabte 22 de febrer, el punt verd s'ubicarà a la plaça Tetuan fins que finalitzin les obres del Passeig Sant Joan.

Fes de casa teva un jardí 2014

Per quart any consecutiu, l'Ajuntament ofereix el programa "Fes de casa teva un jardí".

Les fonts de Barcelona, al mòbil!

L'aplicació mòbil Fonts BCN permet localitzar les més de 1.600 fonts d'aigua potable que hi ha a la ciutat.

Jornada de debat sobre natura i paisatge

Dimecres 5 de març té lloc a Barcelona una jornada per aprofundir sobre la visió de la intervenció humana en la natura establint un diàleg amb el medi. Inscriu-te!

Curs sobre 'smart cities' al Col·legi d'Ambientòlegs de Catalunya

Les sessions s'impartiran a la seu del Col·legi entre el 26 de febrer i el 9 d'abril en horari de tarda, i teniu temps per inscriure-us fins al 17 de febrer.

Nova temporada del Centre de la Platja

A partir d'aquest cap de setmana ja torna a obrir el Centre de la Platja. Vine dissabte 1 de març a l'inici de la temporada de platges 2014!

Nou Punt Verd mòbil a Travessera de Gràcia amb carrer Gran de Gràcia

Entra en funcionament a partir del 20 de gener i fins que no torni a obrir el Punt Verd de barri de Gal·la Placídia, actualment tancat a causa dels treballs de millora de la plaça.

Diumenge 23 de febrer: Taller 'Petits fruiters, ornamentals i productius. Espècies i cultiu'

Coneix quines són les millors espècies per cultivar en testos o jardineres i quines tasques jardineres els calen durant tot l'any per aconseguir una bona fructificació. Apunta't al proper taller de 'Fes de casa teva un jardí'!

Consulteu la programació d'hivern del Centre de Formació del Laberint!

El centre ofereix cursos per aficionats i monogràfics, cursos tècnics, així com un programa adreçat a tots els públics de tallers de jardineria "Fes de casa teva un jardí", a més d'activitats a la Biblioteca del Centre de Formació, especialitzada en jardineria, horticultura i paisatge.

Presentació de la guia 'Pautes per a la tria sostenible de fusta en elements urbans'

Dijous 30 de gener a les 18h el Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Barcelona acull la presentació de la guia, on s'explicarà la importància de consumir productes de fusta legals i sostenibles.

AVÍS: Aturada tècnica de la Font Màgica fins al 6 de febrer

La font romandrà apagada sense espectacle del 7 de gener al 6 de febrer a causa del manteniment anual habitual i per fer-hi actuacions de millora de la il·luminació i la sonortizació.

Diumenge 26 de gener: Taller 'Els rosers a casa. Plantació, transplantament i cultiu'

Els rosers omplen de color i perfum els nostres jardins, terrasses i balcons. El seu cultiu i manteniment són senzills, només caldrà tenir en compte les tasques a realitzar al llarg de l'any. Vine al taller i aprendràs com cultivar i tenir cura de les roses.

AVÍS: Tancament provisional del Punt Verd de Barri de la plaça Gal·la Placídia

Amb motiu de les obres de millora de la plaça Gal·la Placídia, a partir del 8 de gener i fins al mes d'abril, el punt verd de barri de la plaça romandrà tancat. Consulteu els punts verds més propers.

Per Nadal, reduim els residus

Us recordem consells de prevenció de residus i corresponsabilitat en la neteja i gestió dels residus també durant els dies de Nadal. Per una ciutat neta i ordenada.

Espectacles amb Nadales i música variada a la Font Màgica per aquest Nadal

Amb motiu de les festes nadalenques, la Font Màgica ofereix espectacles amb Nadales i música variada d'arreu del món, tots els divendres i dissabtes, així com el dimarts 25 i dimecres 26 de desembre, dimecres 1, i diumenge 5 de gener. El 31 de desembre la Font Màgica serà l'escenari de les campanades de Cap d'Any.

Horari dels equipaments ambientals durant aquest Nadal

Els equipaments municipals dedicats a la difusió d'activitats i sensibilització ambiental alteren el seu horari d'atenció al públic durant el Nadal. Consulteu-ne els horaris.

El servei de neteja, a punt per a les festes

Amb motiu de les festes nadalenques, es reforcen els serveis de neteja viària dels carrers i places de la ciutat, la recollida comercial de paper/cartró als eixos comercials i la recollida domiciliària per donar cobertura a l'increment de l'activitat comercial i usos i, per tant, la generació de residus que es produeixen.

Enllumenat nadalenc als carrers

Consulteu els horaris i les característiques de l'enllumenat de Nadal d'enguany, que fins al 6 de gener engalanarà els carrers de la ciutat.

Dissabte 14, darrer taller de cuina contra el malbaratament alimentari

Vols aprendre noves receptes d'aprofitament? L'any passat vas assistir a algun taller i vols aprendre nous trucs? Vine a aprendre noves receptes i aprofita per fer un tastet!

Avís alteració horaris passis Font Màgica (6 i 7 de desembre)

L'horari de funcionament de la Font Màgica pels dies 6 i 7 de desembre serà de 21.30h a 23 h. De 19 a 21h tindrà lloc una celebració d'accés restringuit a l'entorn de la Font Màgica, a la Muntanya de Montjuïc.

Formant Criteri: consens per a l'educació ambiental del futur

El cicle de sessions 'Formant Criteri', que se celebra els dimarts entre el 12 de novembre i el 10 de desembre, reuneix experts científics amb educadors i comunicadors per consensuar els continguts i criteris que han de facilitar l'adaptació de la població als canvis ambientals del segle XXI.

AVÍS d'alteració de servei a la Biblioteca del Laberint

El servei de préstec de la Biblioteca del Centre de Formació del Laberint romandrà tancat per tasques de reorganització i manteniment del fons d'aquest centre fins a nou avís.

Inscriu-te a les activitats de la Fàbrica del Sol!

Encara hi ha places disponibles per a algunes de les activitats del mes de novembre a la Fàbrica del sol, afanyeu-vos!

AVÍS de tancament temporal al Laberint Vegetal del Parc del Laberint

Del 4 al 29 de novembre el Laberint Vegetal del Parc del Laberint d'Horta romandrà tancat al públic per tasques de manteniment en la jardineria. La resta del parc manté el seu horari d'obertura al públic.

Anunci d'informació pública del Pla d'actuació per a la millora de la qualitat de l'aire horitzó 2015 i l'Informe de sostenibilitat ambiental del Pla

Ja podeu consultar la documentació en exposició pública, o fer la consulta presencial a través de la Direcció General de Qualitat Ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat.

Vine a la Festa del Parc Natural de Collserola!

Aquest novembre el Parc Natural de Collserola està de festa. Vine a celebrar-ho i coneix els recursos naturals del gran pulmó verd de la ciutat.

11a Jornada de Prevenció de Residus

La jornada, que se celebra el 14 de novembre a L'Auditori, versarà sobre "Més enllà de la prevenció: Cap a una economia circular". La inscripció és gratuïta i ja està oberta.

Jornada 'Fiscalitat Ambiental i Instruments de Finançament de l'economia verda'

La jornada, que se celebra el 28 de novembre al Col·legi d'Economistes de Catalunya, comptarà amb una conferència inaugural a càrrec de Nils Axel Braathen, Director de Medi Ambient de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OECD), sota el lema "A cross-country comparison of environmental taxation in OECD countries".

La Font Màgica estrena horari de tardor-hivern

La Font Màgica estrena horari de tardor-hivern

A partir de l'1 d'octubre la Font Màgica estrena l'horari de tardor-hivern. Fins al 30 d'abril, ofereix espectacle tots els divendres i dissabtes de 19 a 21 hores, amb sessions cada 30 minuts.

De menjar, no en llencem ni mica!

Dijous 7 de novembre es realitza un taller d'intercanvi de coneixements entorn del malbaratament alimentari. Inscriu-te!

El Projecte Orenetes com a indicador de la qualitat de l'aire

Dijous 31 d'octubre de 18.30 a 20 hores se celebra a la Fàbrica del Sol una xerrada informativa per conèixer la importància de la qualitat de l'aire sobre les poblacions d'orenetes.

Les fonts ornamentals de la ciutat, de colors per commemorar dates especials

Les fonts ornamentals més significatives de Barcelona se sumen aquest mes d'octubre a la commemoració del Dia Mundial del Càncer de Mama, el Dia Internacional de les Nacions Unides i la Setmana de la Cirurgia Sense Sang.

Coneix com identificar bolets al bosc, amb l'expert Evarist March

El proper dijous 24 d'octubre la Biblioteca del Centre de Formació del Laberint obre les seves portes per acollir una sessió dedicada al món dels bolets, la seva identificació i bones pràctiques al bosc.

Les escoles signen el seu compromís ambiental

Les escoles signen el seu compromís ambiental

Divendres 11 d'octubre, a les 10:00 hores al Saló de Cent, tindrà lloc l'acte de signatura de l'Agenda 21 escolar de l'Ajuntament per al curs 2013-2014 on les escoles presentaran els seus projectes per a aquest curs.

Consulteu la programació per a tècnics del Centre de Formació del Laberint!

El centre ofereix una línia de formació especialitzada per a professionals del verd i per a tècnics i llicenciats en jardineria, enginyeria agrícola, arquitectura, biologia i disciplines afins.

Seminari en línia sobre Prevenció de Residus

En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, l'Agència de Residus de Catalunya organitza dijous 10 d'octubre el primer seminari en línia per conèixer les novetats en el sector i aprofundir en estratègies i bones pràctiques de la mà dels seus autors.

Vine a la Festa de cloenda del Centre de la Platja!

No us perdeu la festa, que se celebra diumenge 29 de setembre d'11 a 14 hores i que comptarà amb activitats obertes a tothom, com una demostració i taller de ball flamenc.

Consulteu la programació per a afeccionats del Centre de Formació del Laberint!

El programa educatiu del centre pivota entorn a la difusió dels coneixements en jardineria i el valor de la biodiversitat a la ciutat.

Jornada m4all Day sobre mobilitat i accessibilitat

Jornada m4all Day sobre mobilitat i accessibilitat

El 21 de setembre té lloc la jornada "m4all Day", dedicada a la difusió de les solucions mòbils en l'àmbit de l'accessibilitat per a la millora de la qualitat de vida de les persones.

Encesa especial de fonts en motiu de La Diada de l'11 de setembre

En motiu de la Diada de l'11 de setembre les fonts ornamentals de l'Eix de Maria Cristina i la Font Màgica de Montjuïc estaran enceses de 16 a 19h. Els dies 10 i 11 de setembre la font ornamental de passeig de Gràcia amb Gran Via estarà en funcionament de 9 a 1 de la matinada, i s'il·luminarà amb els colors de la senyera al capvespre (dia 10) i a partir de les 18h (dia 11).

Tots els barcelonins podran accedir lliurement a la zona monumental del park Güell

El 25 d'octubre es posa en marxa la regulació de l'entrada, que preveu l'accés lliure per als veïns i les escoles de la zona i per a la resta de barcelonins que tramitin la sol·licitud.

5 d'octubre, nova data: taller "Sabates nàufragues" a La Fàbrica del Sol

5 d'octubre, nova data: taller "Sabates nàufragues" a La Fàbrica del Sol

Taller on conèixer com objectes quotidians com les sabates poden arribar a convertir-se en obres d'art. Una contadora d'històries ensenyarà com construir relats per a escriure una petita història. Taller on conèixer com objectes quotidians com les sabates poden arribar a convertir-se en obres d'art. Una contadora d'històries ensenyarà com construir relats per a escriure una petita història. En motiu de l'acte de cloenda de l'exposició Les Sabates Nàufragues.

Del 22 al 29 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Del 22 al 29 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Sota el lema 'Aire net - Fes el pas!', la Setmana del 2013 proposa una cerca de noves formes de mobilitat, allunyar-nos del domini absolut del cotxe particular, cap a un transport més sostenible, segur i saludable.

30 d'agost: concert cloenda de Música als Parcs amb Llibert Fortuny

30 d'agost: concert cloenda de Música als Parcs amb Llibert Fortuny

Llibert Fortuny protagonitza la cloenda del cicle musical, amb una actuació especial amb ijam final inclosa. El 30 d'agost a les 21h al Parc Central de Nou Barris. A la segona part s'iniciarà la ijam, amb la col·laboració de músics especialment seleccionats.

Ja podeu consultar la programació del curs 2013-2014 del Centre Formació del Laberint!

El programa formatiu del centre té per objectiu ampliar el seu públic oferint activitats a tota la ciutadania –família, aficionats i tècnics– i difondre els coneixements i la gestió conjunta de la jardineria i la biodiversitat.

Jornada: 'Quan l'esport es fa gran: L'activitat física en l'envelliment saludable'

La jornada se celebra el 30 de setembre en el marc del Dia Internacional de la Gent Gran.

Concerts de Jazz a 'Música als Parcs'

Fins a 11 formacions composen la programació de jazz d'enguany del cicle de concerts d'estiu als parcs i jardins de la ciutat.

Concerts de Música Clàssica a 'Música als Parcs'

Fins a 10 formacions composen la programació de música clàssica d'enguany del cicle de concerts d'estiu als parcs i jardins de la ciutat.

La revista 'Equipamiento y Servicios Municipales' dedica un reportatge a les platges de Barcelona

La revista, especialitzada en temes d'urbanisme i medi ambient, dedica un ampli reportatge de vuit pàgines a la gestió i neteja de les platges de la ciutat.

La Font Màgica estrena horari de primavera-estiu

La Font Màgica estrena horari de primavera-estiu

A partir del 2 de maig la Font Màgica estrena horari de primavera – estiu 2013. Fins al 30 de setembre, ofereix espectacle de dijous a diumenge de 21:00 a 23:00 hores, amb sessions cada 30 minuts.

Concerts de Formacions Convidades a 'Música als Parcs'

Enguany el cicle de concerts d'estiu als parcs i jardins de la ciutat inclou com a novetat en la seva programació tres formacions convidades.

'Bona Nit Barcelona', un festival sostenible

El Poble Espanyol acull un nou festival de música que incorpora criteris de sostenibilitat i recorda als assistents la importància en la cura pel medi ambient.

Concerts als Jardins del Palau de Pedralbes

En el marc del cicle "Festival de Música de Barcelona", els jardins del Palau de Pedralbes romandran tancats al públic a les 16h, coincidint amb la data de celebració de concert. Els assistents al concert podran accedir al recinte a partir de les 20h.

Presentació de l'espai web 'Jardins i jardiners: art, ciència i ofici als països catalans'

L'Institut d'Estudis Catalans acull aquest dimarts 18 de juny la presentació del nou web, que serà un espai compartit de coneixements històrics dels jardins i els jardiners.

Jornada de portes obertes a la Central Pneumàtica del Raval

El proper 13 de juliol de 10 a 14 hores vine a la jornada de portes obertes a la Central Pneumàtica del Raval. Vine i coneix com funciona una instal·lació de recollida de brossa.

AVÍS alteracions a l'espectacle de la Font Màgica

A causa de la celebració d'un espectacle de dansa al Pavelló Mies van der Rohe, l'espectacle de la Font Màgica es veurà alterat els dies 10, 11, 12 i 13 de juliol.

3 de juliol: Dia Lliure de Bosses de Plàstic

Un dia de celebració, reflexió i intercanvi d'experiències de tot el món a favor de la prevenció de residus.

Vine a la Festa de la Ciència!

El Parc de la Ciutadella acull dissabte 15 i diumenge 16 de juny la Festa de la Ciència, una ocasió única per gaudir d'activitats lúdiques i de coneixement en aquest espai verd de la ciutat.

Avís de tancament provisional del Punt Verd de Zona de Vall d'Hebrón

En motiu d'obres de pavimentació de l'entrada del Punt Verd de Zona de la Vall d'Hebrón aquest equipament romandrà tancat els dies dissabte 15 i diumenge 16 de juny.

4a Setmana de la Responsabilitat Social a Catalunya

La trobada, que té per objectiu la conscienciació general envers la responsabilitat social a l'empresa, el consum responsable i el respecte al medi ambient, se celebra enguany del 12 al 15 de juny.

Curs de cobertes verdes

El proper 12 de juny es durà a terme un curs sobre cobertes verdes al Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers de l'Edificació de Barcelona.

Concerts de la Banda Municipal de Barcelona a 'Música als Parcs'

No us perdeu les actuacions de la banda barcelonina, que un any més forma part del cicle de concerts d'estiu als parcs i jardins de la ciutat.

Dia Mundial del Medi Ambient i el malbaratament alimentari

Consulteu les activitats organitzades a la ciutat, de l'1 al 9 de juny, per les entitats integrades dins de l'Agenda21 Barcelona.

Vine a la mostra d'iniciatives per la biodiversitat!

No us perdeu aquest espai de difusió de participatius relacionats amb la biodiversitat i amb el territori, divendres 7 de juny a les 19 h a la Sala Cotxeres del Palau Robert.

Ni un plàstic al mar! Tallers familiars i volada d'estels a la platja del Somorrostro

Aquest diumenge 9 de juny us esperen diverses activitats per a tota la família a la platja de Somorrostro.

Vine a visitar la planta de triatge de Gavà!

La visita, organitzada per El Centre de la Platja, serà dijous 6 de juny al matí, i té per objectiu fer entendre la problemàtica que envolta el món dels residus i la seva difícil gestió.

No us perdeu el concert inaugural de Música als Parcs!

El primer concert de l'edició d'enguany serà diumenge 2 de juny al Roserar del Parc de Cervantes, i anirà a càrrec de "Barcelona Gospel Messengers"

XXIV Nit de l'Havanera a les Fonts de Montjuïc

En l'edició d'enguany, que se celebra dissabte 1 de juny al vespre, hi actuaran el Grup Folk Montjuïc, Cavall Bernat, Blau Mediterrà i Ultramar.

Proper taller de jardineria: La salut de l'hort

L'Hort Masia Can Cadena acull el diumenge 2 de juny un nou taller de jardineria en el marc del cicle "Fes de casa teva un jardí".

Descobriu els tresors de la Mediterrània!

El Centre de la Platja i el Zoo de Barcelona us conviden el diumenge 2 de juny a descobrir els tresors de la Mediterrània.

XVIII Exposició de cactus i altres suculentes a l'Umbracle del Parc de la Ciutadella

El tema del monogràfic, que tindrà lloc el cap de setmana del 25 i 26 de maig, serà la Mammillaria.

1r Fòrum Àgora: Paviments Urbans

1r Fòrum Àgora: Paviments Urbans

L'Ajuntament de Barcelona i la UPC organitza la sessió Primer Fòrum Àgora: Paviments Urbans, dijous 16 de maig, amb l'objectiu de debatre des de diferents punts de vista, el manteniment i cicle de vida dels paviments de la ciutat, en condicions de servei acceptables en un entorn de restricció econòmica.

Avís: alteració en el funcionament i accessos a la Font Màgica

Avís: alteració en el funcionament i accessos a la Font Màgica

Divendres 10 de maig, coindint amb la inaguració del Saló de l'Automòbil, queden restringuits els accesos a la Font Màgica de Montjuïc. Durant la resta de dies de celebració d'aquest saló (9- 12 de maig), funcionarà de 21h a 23.30 h. Durant la celebració dels X Games s'aturarà el servei.

Presentació de la rosa 'Georges Moustaki'

Presentació de la rosa 'Georges Moustaki'

L'acte se celebra el proper 10 de maig a les 13 hores al Roserar Amargós dels Jardins del Teatre Grec, en el marc del Concurs Internacional de Roses Noves.

Esmorzar d'Acció 21: "Autoproducció energètica, és possible?"

L'esmorzar, que s'emmarca en la celebració del Dia Solar Europeu, se celebra el proper 10 de maig de 9 a 10.30 h al Restaurant-Escola Mescladís.

Conferència d'Alain Meilland al Saló de Cròniques

El prestigiós expert creador de noves varietats de roses i empresari francès imparteix la confèrencia "Nuevas variedades de Rosas para jardines públicos y privados", dijous 9 de maig dins del programa cultural del Concurs Internacional de Roses Noves.

Nous horaris de l'Espai de Mar per a la temporada d'abril a juny

L'equipament municipal modifica els seus horaris durant els propers mesos. Consulteu-los!

Entreu al web de la Fàbrica del Sol!

L'equipament d'informació i educació ambiental, situat a les antigues oficines de la fàbrica Catalana de Gas, disposa d'un web on s'informa de totes les seves novetats.

Nova temporada del Centre de la Platja

Nova temporada del Centre de la Platja

Vine a gaudir de les activitats i oferta del Centre de la Platja, equipament d'educació ambiental dedicat al foment del litoral de la ciutat, que reobre les portes al públic per oferir una programació d'activitats renovada.

Consulta el text definitiu Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022

Consulta el text definitiu Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022

Ja pots consultar el text definitiu del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022. Per una Barcelona més equitativa, pròspera i autosuficient.

Nou horari de la biblioteca ambiental del Centre de Formació del Laberint

Nou horari de la biblioteca ambiental del Centre de Formació del Laberint

Des del 2 de gener de 2013 la biblioteca ambiental del Centre de Formació del Laberint estrena nou horari. El centre roman obert dilluns, dimarts, dijous i divendres de 10:30 a 13:30h i dilluns i dijous de 16:30 a 20h. Dimecres la biblioteca resta tancada.

Sorteig de 12 parcel·les de l'hort Masia Can Mestres

Us hi podeu inscriure del 5 al 15 d'abril a l'OAC de Sants-Montjuïc.

Reserveu agenda! BioblitzBCN 2013: 19 i 20 d'abril

Els propers 19 i 20 d'abril tindrà lloc al Parc del Laberint d'Horta la quarta edició de BioBlitzBCN de la ciutat de Barcelona. Una cita imprescindible per descobrir la biodiversitat de la ciutat.

Conferència sobre els conflictes ambientals a La Pedrera

El 18 d'abril a les 18.30 La Pedrera acull la conferència "Aquí no! Allà potser sí! Enlloc! Els conflictes ambientals: maduresa social o egoisme individual", en el marc del cicle de debats "Futur Viable? Economia, societat i medi ambient".

Coneixes la xarxa Agenda21 Escolar?

Coneixes la xarxa Agenda21 Escolar?

L'Agenda 21 Escolar és un programa pensat per facilitar la implicació dels centres educatius per imaginar i construir un món millor i més sostenible, començant per la intervenció en l'entorn més immediat.

Il·luminació especial per St. Patricks Day

Dissabte 16 de març al capvespre la font ornamental ubicada al Pg. de Gràcia amb Gran Via s'il·luminarà de color verd per celebrar St. Patrick's Day.

Vine al Troc verd!

Vine al Troc verd!

Diumenge 17 de març els afeccionats a la jardineria disposen d'un espai per a intercanviar esqueixos, llavors, plantes, revistes i llibres de jardineria. On intercanviar experiències o resoldre dubtes. Al Parc de la Barceloneta.

Nou programa formatiu en jardineria i paisatge per a professionals (gener-març 2013)

Nou programa formatiu en jardineria i paisatge per a professionals (gener-març 2013)

El Centre de Formació del Laberint ofereix Cursos Tècnics Especialitzats, com Diagnosi, Poda o Tala d'Arbrat, Plagues i malalties en arbustos i planta, Gespes, o Poda d'arbustos i enfiladisses.

La Fàbrica del Sol dedica el seu programa d'Hivern a l'energia i la qualitat ambiental

La Fàbrica del Sol dedica el seu programa d'Hivern a l'energia i la qualitat ambiental

L'objectiu és oferir activitats que contribueixin al desenvolupament d'un entorn més saludable per a les persones, a la lluita contra el canvi climàtic i a la reducció de la dependència dels combustibles fòssils.

Els equipaments d'educació ambiental, oberts al Nadal

La Fàbrica del Sol, l'Espai de Mar o l'Espai Lúdic Ambiental del Parc de la Ciutadella t'ofereixen activitats per gaudir en família aquest Nadal. Consulteu aquí horaris i programació.

Vine a gaudir de l'espectacle de la Font Màgica

Descobreix l'espectacle d'aigua, llums i música de la Font Màgica de Montjuïc. Instal·lació creada per Carles Buigas amb motiu de l'Exposició Universal de 1929 i que esdevé avui un dels indrets més emblemàtics de la ciutat de Barcelona. Consulta els horaris.

La Fàbrica del Sol modifica el seu horari

A partir del dia 2 de gener, la Fàbrica del Sol canvia els seus horaris: estarà oberta de dimarts a divendres, de 10h a 14h i de 16:30 a 20h; i els dissabtes, de 10h a 14h i de 16h a 19h.

Reobert el Laberint Vegetal del Parc del Laberint d'Horta

El Laberint Vegetal del Parc del Laberint d'Horta obre de nou l'accés al públic un cop finalitzades les tasques de manteniment anual de retall i sanejament dels xipresos.

Coneix els valors naturals de Montjuic amb l'app "Rutesbcnverda"

Coneix els valors naturals de Montjuic amb l'app "Rutesbcnverda"

Descobreix Montjuic a través de l'aplicació mòbil "rutesbcnverda", disponibles en Iphone i Android.

Recicla els medicaments a la teva farmàcia

Porta els medicaments que ja no necessites o caducats als punts instal·lats a les farmàcies (Punt Sigre).

Visita les instal·lacions d'aigua de Barcelona

El programa "Fonts de Barcelona, camins d'aigua" impulsat per l`Àrea de Medi Ambient t'ofereix visites a les instal·lacions d'aigua i una web amb informació de les fonts de la ciutat.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari