MediAmbient
Agenda d'Espais Verds i Biodiversitat

Els jardins de la finca Julio Muñoz Ramonet, oberts al públic durant els caps de setmana

A partir del 17 de gener i fins a finals de març, els Jardins de Muñoz Ramonet (carrer Muntaner, 282), al districte de Sarrià-Sant Gervasi, obren l'accés dissabtes i diumenges a l'espera que comencin les obres de rehabilitació i accessibilitat.

Actuacions en el verd de la ciutat per al control de plagues i malalties

Actuacions en el verd de la ciutat per al control de plagues i malalties

L'Ajuntament de Barcelona duu a terme actuacions al verd per al control de plagues i malalties. Consulta en aquest enllaç les actuacions previstes a tots els districtes de la ciutat cada mes.

"Activa't als parcs" als espais verds de la ciutat

Activa't és un espai d'exercici físic i de salut a l'aire lliure que es fa a una quinzena de parcs i espais verds de la ciutat.

Aprofita la xarxa de jardins i parcs de la ciutat!

Barcelona t'ofereix una diversitat d'espais verds per gaudir d'una estona de lleure, passejar i compartir moments d'esplai amb els que més t'estimes. Consulta la xarxa de parcs i redescobreix la natura de la ciutat.

Jardins dins de casa: les plantes d'interior.

No us perdeu el proper taller del cicle 'Fes de casa teva un jardí', el proper diumenge 22 de febrer als Jardins de William Shakespeare, on descobrireu els beneficis que ens proporcionen les plantes a casa i el seu cultiu.

Les plantes enfiladisses fan jardins verticals. Les millors espècies per a cada espai

Aquest diumenge, 25 de gener, primer taller de l'any del cicle 'Fes de casa teva un jardí'. Apunteu-vos-hi!

Sorteig de 34 parcel·les d'hort urbà a l'Hort Baró de Viver, a Sant Andreu

El termini d'inscripcions per optar a una de les 34 parcel·les s'ha ampliat fins el 28 de febrer. La llista d'adjudicataris es farà pública el 18 de març.

Horaris de Nadal 2014 dels equipaments d'educació ambiental

Consulteu els horaris de Nadal de la Biblioteca del Centre de Formació del Laberint, l'Espai lúdic ambiental per a famílies del Parc de la Ciutadella, la Fàbrica del Sol, el Servei de Documentació d'Educació Ambiental i la Secretaria de l'Agenda 21.

Diumenge 16/11: nou taller de jardineria als Jardins de Mossèn Cinto Verdaguer, a Montjuïc. Vine!

El taller versarà sobre les floracions dels bulbs de la zona mediterrània, que anuncien l'arribada de la primavera amb una variada gamma de colors.

AVÍS de tancament del Laberint vegetal del Parc del Laberint d'Horta

Del 4 al 30 de novembre el Laberint vegetal del Parc del Laberint d'Horta romandrà tancat per tasques de manteniment anuals. La resta del parc manté el seu horari d'obertura al públic.

AVÍS: Nou horari de la Biblioteca del Centre de Formació del Laberint

A partir de dilluns 22 de setembre, la biblioteca obre els dilluns, dimecres i divendres de 9.30 a 13.30 i dimarts i dijous de 15.30 a 19.30 hores.

Preservació de l'arbrat a la Diagonal

La reforma de l'avinguda Diagonal es duu a terme mantenint l'arbrat en la seva posició actual, ressituant les calçades laterals a l'espai entre les dues fileres d'arbres existents i minimitzant les afectacions.

Albert Guinovart clausura el cicle 'Música als Parcs' 2014

Dijous 28 d'agost té lloc l'últim concert de la 19a edició del cicle 'Música als Parcs 2014', que durant tot l'estiu ha ofert concerts gratuïts a l'aire lliure als parcs i jardins de la ciutat.

Avís de tancament temporal del Espai Lúdic Ambiental del Parc de la Ciutadella

Del 4 al 8 d'agost l'Espai Lúdic Ambiental del Parc de la Ciutadella romandrà tancat al públic durant les obres de millora que s'hi duran a terme per a la creació d'un espai d'ombra a l'exterior de l'equipament.

"Música als Parcs 2014" omple de concerts els espais verds de la ciutat els capvespres d'estiu

Fins al 28 d'agost podeu gaudir de concerts gratuïts a l'aire lliure en el marc del 19è edició del cicle "Música als Parcs 2014". Clàssica, jazz i bandes en jardins i parcs de la ciutat. Consulta el programa.

AVÍS: Tancament dels Jardins del Palau de Pedralbes divendres 11/07

Els Jardins del Palau de Pedralbes romandran tancats al públic divendres 11 de juliol de 9 a 16 hores amb motiu del desmuntatge d'instal·lacions un cop finalitzat aquest dijous el Festival de Música de Barcelona.

Consulteu la programació de primavera del Centre de Formació del Laberint!

Ja podeu consultar el programa del segon trimestre, que ofereix cursos per aficionats i monogràfics, cursos tècnics, així com un programa adreçat a tots els públics de tallers de jardineria "Fes de casa teva un jardí", a més d'activitats a la Biblioteca del Centre de Formació, especialitzada en jardineria, horticultura i paisatge.

Centenari del naixement de Joan Vinyoli

Dissabte 14 de juny, als jardins de Joan Vinyoli, tindrà lloc la plantació de dos arbres procedents de Begur i Santa Coloma de Ferners, poblacions on també va residir Joan Vinyoli.

Avís de restriccions d'accés al Parc del Laberint d'Horta per tasques de manteniment

Amb motiu de les tasques de manteniment del sistema de llacs del Parc del Laberint, del 6 al 10 de juny, la cascada del Jardí Romàntic del Parc del Laberint d'Horta romandrà tancat al públic. Algunes zones del parc tindran l'accés restringit.

Avís de tancament del Laberint Vegetal del Parc del Laberint d'Horta

El proper dimecres 11 de juny el Laberint romandrà tancat al públic amb motiu de la realització de tasques de jardineria.

Substitució de l'arbrat en les obres de millora al carrer de Balmes

A causa de les obres de reurbanització de Balmes, es retiraran els arbres del tram comprès entre la plaça Molina i l'avinguda Diagonal, costat Llobregat.

1/06/2014: Escoles de música de Barcelona protagonitzen el concert inaugural de "Música als Parcs 2014"

Diumenge 1 de juny a les 12h al Parc de l'Espanya Industrial té lloc el concert especial d'inauguració de la 19è edició del cicle "Música als Parcs 2014", que oferirà 46 sessions gratuïtes de música a càrrec de joves intèrprets i de la Banda Municipal durant els mesos d'estiu.

30 i 31 de maig: nova edició del Bioblitzbcn al Parc del Laberint d'Horta

Una nova ocasió per participar en un projecte de recerca naturalista, durant el qual se'ns tornarà a portar a la zona ja explorada el 2010 amb l'inici d'aquest projecte i l'edició de l'any passat.

Les plantes aromàtiques. Esqueixos i cultiu

Diumenge 25 de maig teniu cita amb un nou taller del cicle 'Fes de casa teva un jardí', en què es tractarà com cultivar i multiplicar per esqueix les plantes aromàtiques a casa.

Taller Experimental: Construcció d'un Mur Viu amb tova i llavors

En el marc dels Tallers Oberts del Poblenou, el centre NauART-Espai de Creació proposa, dissabte 24 de maig, aquest taller experimental, a càrrec de l'artista resident Eulàlia Naveira, amb la col·laboració d'Agustín Eyssartier.

Diverses entitats barcelonines participen al Let's Clean Up Europe

El proper dia 10 de maig se celebra l'European Clean Up Day, que consisteix en l'organització de jornades de neteja als espais naturals, com parcs, jardins, zones del litoral, rius i platges. Catalunya hi participa amb 94 accions durant el mes de maig.

Ets jove i músic? Vine a tocar al cicle 'Música als Parcs' aquest estiu

L'Ajuntament de Barcelona obre la convocatòria per a la selecció dels intèrprets i músics del cicle "Música als Parcs" d'enguany per a músics entre 16 i 35 anys. Termini d'inscripcions: 25 d'abril de 2014.

S'obren les inscripcions per a la cessió d'ús de 10 parcel·les a l'hort urbà Can Pujades

Adreçat a residents a partir de 65 anys del districte de Sarrià-Sant Gervasi per a l'ús durant 5 anys d'una parcel.la. Període d'inscripcions: del 31 de març al 12 d'abril de 2014.

Aprèn jardineria i emporta't cultura i oci amb els punts del CiviClub!

Vine a formar-te en ecologia i jardineria al Centre de Formació del Laberint de l'Ajuntament de Barcelona, i emporta't coneixements i punts del CiviClub, bescanviables per oci i cultura.

AVÍS: Tancament provisional de l'àrea d'esbarjo de gossos de Can Cuiàs

Es preveu que torni a estar disponible al mes de maig. Mentrestant, l'àrea d'esbarjo més propera que trobareu és la situada al parc de Les Corts.

Vine a conèixer l'hort urbà de Can Pujades!

Aquest diumenge 6 d'abril participa a la jornada de portes obertes a l'hort de Can Pujades, al districte de Sarrià-Sant Gervasi.

Els canvis d'estació al jardí i al balcó. Sembres de flors

Diumenge 23 de març teniu cita amb un nou taller del cicle 'Fes de casa teva un jardí', en què es tractarà com aconseguir floracions atractives per als nostres balcons i terrasses.

Jornada de debat sobre natura i paisatge

Dimecres 5 de març té lloc a Barcelona una jornada per aprofundir sobre la visió de la intervenció humana en la natura establint un diàleg amb el medi. Inscriu-te!

Diumenge 23 de febrer: Taller 'Petits fruiters, ornamentals i productius. Espècies i cultiu'

Coneix quines són les millors espècies per cultivar en testos o jardineres i quines tasques jardineres els calen durant tot l'any per aconseguir una bona fructificació. Apunta't al proper taller de 'Fes de casa teva un jardí'!

Fes de casa teva un jardí 2014

Per quart any consecutiu, l'Ajuntament ofereix el programa "Fes de casa teva un jardí".

Coneix els valors naturals de Montjuic amb l'app "Rutesbcnverda"

Coneix els valors naturals de Montjuic amb l'app "Rutesbcnverda"

Descobreix Montjuic a través de l'aplicació mòbil "rutesbcnverda", disponibles en Iphone i Android.

Consulteu la programació d'hivern del Centre de Formació del Laberint!

El centre ofereix cursos per aficionats i monogràfics, cursos tècnics, així com un programa adreçat a tots els públics de tallers de jardineria "Fes de casa teva un jardí", a més d'activitats a la Biblioteca del Centre de Formació, especialitzada en jardineria, horticultura i paisatge.

Àrees de joc infantil i zones d'esbarjo per a gossos, a un clic!

Conegueu quines àrees de joc infantil o d'esbarjo per a gossos teniu més a prop de casa.

Diumenge 26 de gener: Taller 'Els rosers a casa. Plantació, transplantament i cultiu'

Els rosers omplen de color i perfum els nostres jardins, terrasses i balcons. El seu cultiu i manteniment són senzills, només caldrà tenir en compte les tasques a realitzar al llarg de l'any. Vine al taller i aprendràs com cultivar i tenir cura de les roses.

Vine a la Festa del Parc Natural de Collserola!

Aquest novembre el Parc Natural de Collserola està de festa. Vine a celebrar-ho i coneix els recursos naturals del gran pulmó verd de la ciutat.

AVÍS de tancament temporal al Laberint Vegetal del Parc del Laberint

Del 4 al 29 de novembre el Laberint Vegetal del Parc del Laberint d'Horta romandrà tancat al públic per tasques de manteniment en la jardineria. La resta del parc manté el seu horari d'obertura al públic.

Ja podeu consultar la programació del curs 2013-2014 del Centre Formació del Laberint!

El programa formatiu del centre té per objectiu ampliar el seu públic oferint activitats a tota la ciutadania –família, aficionats i tècnics– i difondre els coneixements i la gestió conjunta de la jardineria i la biodiversitat.

Jornada: 'Quan l'esport es fa gran: L'activitat física en l'envelliment saludable'

La jornada se celebra el 30 de setembre en el marc del Dia Internacional de la Gent Gran.

Concerts de Jazz a 'Música als Parcs'

Fins a 11 formacions composen la programació de jazz d'enguany del cicle de concerts d'estiu als parcs i jardins de la ciutat.

Concerts de Música Clàssica a 'Música als Parcs'

Fins a 10 formacions composen la programació de música clàssica d'enguany del cicle de concerts d'estiu als parcs i jardins de la ciutat.

Presentació de l'espai web 'Jardins i jardiners: art, ciència i ofici als països catalans'

L'Institut d'Estudis Catalans acull aquest dimarts 18 de juny la presentació del nou web, que serà un espai compartit de coneixements històrics dels jardins i els jardiners.

Concerts als Jardins del Palau de Pedralbes

En el marc del cicle "Festival de Música de Barcelona", els jardins del Palau de Pedralbes romandran tancats al públic a les 16h, coincidint amb la data de celebració de concert. Els assistents al concert podran accedir al recinte a partir de les 20h.

Vine a la Festa de la Ciència!

El Parc de la Ciutadella acull dissabte 15 i diumenge 16 de juny la Festa de la Ciència, una ocasió única per gaudir d'activitats lúdiques i de coneixement en aquest espai verd de la ciutat.

Proper taller de jardineria: La salut de l'hort

L'Hort Masia Can Cadena acull el diumenge 2 de juny un nou taller de jardineria en el marc del cicle "Fes de casa teva un jardí".

No us perdeu el concert inaugural de Música als Parcs!

El primer concert de l'edició d'enguany serà diumenge 2 de juny al Roserar del Parc de Cervantes, i anirà a càrrec de "Barcelona Gospel Messengers"

Curs de cobertes verdes

El proper 12 de juny es durà a terme un curs sobre cobertes verdes al Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers de l'Edificació de Barcelona.

Presentació de la rosa 'Georges Moustaki'

Presentació de la rosa 'Georges Moustaki'

L'acte se celebra el proper 10 de maig a les 13 hores al Roserar Amargós dels Jardins del Teatre Grec, en el marc del Concurs Internacional de Roses Noves.

Conferència d'Alain Meilland al Saló de Cròniques

El prestigiós expert creador de noves varietats de roses i empresari francès imparteix la confèrencia "Nuevas variedades de Rosas para jardines públicos y privados", dijous 9 de maig dins del programa cultural del Concurs Internacional de Roses Noves.

Consulta el text definitiu Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022

Consulta el text definitiu Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022

Ja pots consultar el text definitiu del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022. Per una Barcelona més equitativa, pròspera i autosuficient.

Sorteig de 12 parcel·les de l'hort Masia Can Mestres

Us hi podeu inscriure del 5 al 15 d'abril a l'OAC de Sants-Montjuïc.

Nou horari de la biblioteca ambiental del Centre de Formació del Laberint

Nou horari de la biblioteca ambiental del Centre de Formació del Laberint

Des del 2 de gener de 2013 la biblioteca ambiental del Centre de Formació del Laberint estrena nou horari. El centre roman obert dilluns, dimarts, dijous i divendres de 10:30 a 13:30h i dilluns i dijous de 16:30 a 20h. Dimecres la biblioteca resta tancada.

Reserveu agenda! BioblitzBCN 2013: 19 i 20 d'abril

Els propers 19 i 20 d'abril tindrà lloc al Parc del Laberint d'Horta la quarta edició de BioBlitzBCN de la ciutat de Barcelona. Una cita imprescindible per descobrir la biodiversitat de la ciutat.

Nou programa formatiu en jardineria i paisatge per a professionals (gener-març 2013)

Nou programa formatiu en jardineria i paisatge per a professionals (gener-març 2013)

El Centre de Formació del Laberint ofereix Cursos Tècnics Especialitzats, com Diagnosi, Poda o Tala d'Arbrat, Plagues i malalties en arbustos i planta, Gespes, o Poda d'arbustos i enfiladisses.

Reobert el Laberint Vegetal del Parc del Laberint d'Horta

El Laberint Vegetal del Parc del Laberint d'Horta obre de nou l'accés al públic un cop finalitzades les tasques de manteniment anual de retall i sanejament dels xipresos.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari