MediAmbient
Notícies d'Energia

La certificació energètica, una oportunitat de feina per a aturats de Sant Martí

Un curs d'inserció laboral forma 12 persones i els permet treballar durant 4 mesos.

Una paret mitgera es converteix en un jardí autosuficient

El nou jardí té un dipòsit que recull l'aigua de la pluja per al reg que s'activa amb l'energia produïda per les plaques solars instal·lades a la façana que subministren llum a l'edifici de l'Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona.

Vídeo 'Una paret mitgera es converteix en un jardí autosuficient'

Online el vídeo de la sessió 'El cicle de l'aigua, gestió i racionalitat en l'ús dels recursos hídrics' de La Fàbrica del Sol

La sessió, celebrada al juliol, s'emmarca en el cicle de diàlegs 'Rehabilitem La Fàbrica del Sol', un procés de reflexió i debat per replantejar com ha de ser la rehabilitació de l'edifici.

Vídeo 'El cicle de l'aigua. Rehabilitem La Fàbrica del Sol'

Convocat un concurs per rehabilitar una illa de l'Eixample de Barcelona sota criteris d'eficiència energètica i de sostenibilitat.

La Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i el grup Habitat Futur han tret a concurs un projecte innovador per rehabilitar una illa de l'Eixample de Barcelona.

El cementiri de les Corts, autosuficient energèticament

És el primer equipament de la ciutat que no depèn de la xarxa elèctrica, gràcies a la instal·lació de 217 mòduls fotovoltaics.

Vídeo 'L'equipament més eficient energèticament'

L'Ajuntament, Mercabarna i Ecoenergies construeixen una xarxa per subministrar fred a les empreses que estalviarà 13.300 tones de CO2 a l'atmosfera

La nova xarxa generarà l'energia per a congelació i refrigeració necessària a Mercabarna i suposarà un estalvi econòmic de fins a un 30% per a les empreses del polígon alimentari i una disminució dels riscos higienicosanitaris

'Encén el Nadal', enllumenat amb autosuficiència energètica a Aragó i Gran Via

L'Ajuntament ha convocat per primera vegada un concurs públic per escollir el disseny de l'enllumenat del Nadal 2014 als carrers Aragó i Gran Via.

Nova campanya de control d'emissió de fums dels vehicles dièsel

Del 27 al 31 d'octubre té lloc una nova campanya on els conductors poden revisar el volum d'emissions de fums dels seus vehicles dièsel. La unitat de control s'ubica al carrer de la Marina 54, al Districte de Sant Martí.

Taula rodona sobre com reduir la contaminació de l'aire a Barcelona

L'Associació Catalana de Comunicació Científica organitza el proper 28 d'octubre al Col·legi de Periodistes un debat sobre la contaminació atmosfèrica.

Expoelèctric Fórmula-e, el major esdeveniment europeu de la mobilitat sostenible

Barcelona acull del 16 al 19 d'octubre Expoelèctric Fórmula-e, la cita ineludible de les principals marques de motor del mercat i del sector energètic per donar a conèixer al públic les seves últimes novetats en vehicles sostenibles i la tecnologia que gira entorn d'ells.

Nou acord amb Endesa per impulsar un model energètic basat en l'eficiència

L'Ajuntament i Endesa treballen conjuntament per impulsar una nova estratègia en smart cities, mobilitat elèctrica, eficiència energètica i resiliència.

Requeriments del sistema de comptatge i monitoratge energètic mínim dels edificis i equipaments municipals

En aquest enllaç podeu consultar la documentació tècnica relativa al monitoratge energètic bàsic.

El Pla Silenci es consolida per respectar la convivència

Durant aquesta campanya d'estiu, 16 promotors ambientals vetllaran per minimitzar el soroll de l'oci nocturn.

Vídeo "Pla silenci 2014"

Pisos sostenibles a la Clota

Els habitatges de protecció oficial d'un edifici de nova construcció de l'Avinguda de l'Estatut de Catalunya, a Horta-Guinardó, funcionen amb un sistema solar tèrmic que dota als pisos d'aigua calenta i permet als inquilins estalviar energia.

Projecte Ground-Med: geotèrmia per estalviar energia

El projecte d'energia geotermal vertical, que es desenvolupa a La Fàbrica del Sol, és present també a set emplaçaments situats a França, Itàlia, Grècia o Romania, entre altres països.

Barcelona celebra la Setmana Europea de l'Energia

Del 25 de juny al 4 de juliol és la Setmana Europea de l'Energia. Per això, a Barcelona, com a tot Europa, tenen lloc diverses activitats relacionades amb aquest tema

Activitats entorn a l'estalvi energètic i l'autosuficiència energètica per la Setmana Europea de l'Energia

Visites a instal·lacions d'energies renovables, tallers per a totes les edats i altres activitats us esperen del 25 de juny al 4 de juliol. Consulteu el programa per no perdre'n detall!

Campanya d'informació sobre les emissions de partícules de vehicles dièsel

Del 16 al 20 de juny s'estableix un punt de mesura d'emissions a Nou Barris per conscienciar del potencial contaminador d'aquest tipus de motors.

IX Barcelona Global Energy Challenges Conference

La conferència, que se celebra el 19 de juny, comptarà enguany amb la intervenció de diferents professors del MIT, de la Universitat de York de Canadà, i altres experts europeus, que presentaran l'estat de la situació sobre els importants reptes en energia.

Milloren els indicadors de soroll a la ciutat

El 96% dels trams de carrers compleixen amb la capacitat acústica assignada durant el dia i el 86% ho fan durant la nit

Visiteu les 'Cases amb energia' de la Fàbrica del Sol!

L'equipament municipal acull una exposició que té per objectiu que els ciutadans siguin capaços d'analitzar els seus habitatges des del punt de vista energètic i puguin implantar-hi accions de millora.

El Congrés d'Energia de Catalunya (CoEnerCat) dóna a conèixer les conclusions de la trobada

El primer Congrés d'Energia de Catalunya, que va tenir lloc la darrera setmana de novembre de 2013, publica al seu web les primeres conclusions de les sessions de debat.

El rellotge s'avança una hora

La nit del 29 al 30 de març, a les 2.00 hores, haureu d'avançar fins a les 3.00 hores les manetes del rellotge.

L'Ajuntament de Barcelona se suma a l'Hora del Planeta

Dissabte 29 de març, de 20.30 a 21.30 hores, s'apagaran els llums d'edificis singulars de la ciutat, així com d'algunes fonts ornamentals com a acció per conscienciar sobre els efectes del canvi climàtic al nostre entorn i al medi ambient.

Inscriu-te a les activitats d'hivern de La Fàbrica del Sol!

L'equipament municipal dedica les activitats d'aquest trimestre a la qualitat ambiental i a l'energia, amb l'objectiu de contribuir al desenvolupament d'un entorn més saludable per a les persones, a la lluita contra el canvi climàtic i a la reducció de la dependència dels combustibles fòssils.

LlumBCN, un festival que transforma la ciutat

Emmarcat en les Festes de Santa Eulàlia, que se celebren del 7 al 12 de febrer, el festival omple Barcelona d'activitats que tenen la llum com a protagonista.

El Port impulsa el gas natural

El Port impulsa el gas natural

Medi Ambient. Durant el 2014 es posarà en marxa el subministrament de gas natural liquat tant a vaixells com a camions, en un programa per reduir les emissions contaminants.

El Port impulsa el gas natural

Experts mundials i directius empresarials parlaran d'innovació energètica a Barcelona

Directius de les principals empreses energètiques de l'Estat espanyol, d'empreses amb presència a l'Amèrica Llatina, alts càrrecs polítics i reconeguts experts mundials es troben, els dies 27 i 28 de gener, a Barcelona, per parlar del paper de la innovació en la indústria energètica, el seu efecte en la lluita contra el canvi climàtic i, en general, la seva aportació a la societat.

Mitgeres verdes i més sostenibles

Mitgeres verdes i més sostenibles

Hàbitat Urbà. Barcelona adapta les parets exteriors d'alguns edificis a les necessitats energètiques o estètiques, amb jardins verticals decoratius o plaques solars per a edificis autosuficients.

Mitgeres verdes i més sostenibles

El pla "Silenci" ha sensibilitzat prop de 260.000 persones

El pla "Silenci" ha sensibilitzat prop de 260.000 persones

Ciutat. Durant 20 setmanes els equips de promotors ambientals han fet 14.312 visites a locals. L'any 2013 s'han reduït al voltant del 8% les incidències per soroll.

Obertes les inscripcions pel Congrés d'Energia de Catalunya

Ja us podeu inscriure al Congrés d'Energia de Catalunya, que se celebra del 25 al 29 de novembre, organitzat per l'Associació Energia de Catalunya, i que compta amb el suport d'Hàbitat Urbà.

Inscriu-te a les activitats de tardor de la Fàbrica del Sol!

L'equipament municipal dedica les activitats d'aquest trimestre a la prevenció de residus i al consum responsable, per aprofitar al màxim els recursos i materials de què disposem i consumir productes sostenibles i igualitaris.

Consulteu la Guia de Manteniment Integral d'Edificis!

Aquesta nova guia forma part de les actuacions municipals en l'àmbit d'estalvi i l'ús eficient dels recursos energètics.

Endollats cap a una nova cultura de l'energia

Endollats cap a una nova cultura de l'energia

Sostenibilitat. Durant una setmana, l'equipament municipal d'educació ambiental La Fàbrica del Sol ha estat l'escenari de diverses activitats encaminades a l'eficiència energètica i les energies renovables. També han ajudat a difondre les millors pràctiques i idees cap a una nova cultura de l'energia. + Vídeos al nostre canal de Youtube.

Últims dies de la Setmana Europea de l'Energia Sostenible!

Encara sou a temps de participar en les activitats dedicades a l'eficiència energètica que se celebren a la Fàbrica del Sol.

Celebreu el Dia Solar Europeu!

L'Àrea d'Hàbitat Urbà organitza, del 7 al 10 de maig, una sèrie d'activitats per promocionar i donar a conèixer l'accés a l'energia, l'eficiència energètica i les energies renovables. Apunteu-vos!

Barcelona prova una nova tecnologia per reduir la contaminació de l'aire

Medi ambient. Consisteix a incorporar uns additius a l'aigua de la neteja dels carrers que aglomeren les partícules contaminants i impedeixen que s'aixequin i escampin al pas dels vehicles.

Presentació de la Guia de Manteniment Integral d'Edificis

La nova guia es presenta el proper 19 d'abril, en el marc de la Fira de Manteniment i Rehabilitació d'Edificis i Comunitats de Propietaris, que se celebra al Sant Jordi Club.

Les llars catalanes són les més eficients

Les llars catalanes són les més eficients

Així ho indiquen els resultats de l'última edició de l'Índex d'eficiència energètica de Gas Natural Fenosa, que s'han presentat coincidint amb el Dia Mundial de l'Eficiència Energètica.

Sumeu-vos a l'Hora del Planeta!

Aquest dissabte 23 de març, de 20.30 a 21.30, s'apagaran els llums d'alguns dels edificis més emblemàtics de la ciutat i les fonts il·luminades per conscienciar sobre els efectes del canvi climàtic al medi ambient.

Una ciutat més ben il·luminada

Una ciutat més ben il·luminada

Municipal. Amb el nou Pla d'il·luminació de Barcelona millorarà el nivell lumínic, s'incrementarà l'eficiència energètica i es prioritzarà el vianant.

Nou recurs de La Fàbrica del Sol "L'Electricitat a Règim"

Ja tens a la teva disposició el nou recurs de La Fàbrica del Sol "L'Electricitat a Règim" per estalviar energia a casa. Podràs auditar el consum elèctric de la teva llar i reduir-lo d'una forma útil i divertida.

L'Ajuntament prova la que serà la futura il·luminació de la ciutat

L'Ajuntament prova la que serà la futura il·luminació de la ciutat

Dos carrers de les Corts i un de l'Eixample posen en marxa els nous criteris per millorar la il·luminació dels vianants, i que permetran estalviar fins a un 30% en consum energètic.

La ciutat de Barcelona, present a Rio+20

La ciutat de Barcelona, present a Rio+20

El regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans-Hàbitat Urbà, Joan Puigdollers, assisteix durant aquesta setmana representant la ciutat de Barcelona a la Conferència de les Nacions Unides sobre el Desenvolupament Sostenible Rio+20.

l'Agència de l'Energia de Barcelona participa en el projecte UrbanSolPlus

l'Agència de l'Energia de Barcelona participa en el projecte UrbanSolPlus

UrbanSolPlus promou l'ús de sistemes solars tèrmics en la rehabilitació d'edificis i àrees urbanes protegides.

La xarxa de producció de fred i calor de Barcelona es consolida

La xarxa de producció de fred i calor de Barcelona es consolida

Hàbitat Urbà. Districlima estrena una nova central al carrer de Tànger per millorar la seva xarxa de producció i distribució de fred i calor per a calefacció, climatització i aigua calenta. + Vídeos al nostre canal de Youtube.

La il·luminació exterior amb LED i l'eficiència energètica

El CETIB promou la celebració d'una jornada tècnica en la que ens agradaria que els participants responguessin a preguntes com: Com ha disminuït el consum, quina durada efectiva tenen les fonts de llum de led, quin retorn de la inversió s'ha produït, nivell d'incidències, nivell de qualitat de la llum de led, uniformitat del color, etc.

Aprèn com estalviar energia

Aprèn com estalviar energia

L' Institut per a la Diversificació d'Estalvi i Energia (IDAE) ha desenvolupat una plataforma virtual de cursos online "Aprèn com estalviar energia"

El projecte "LIVE", d'impuls al vehicle elèctric, guanya el Premi Europeu Territoria 2011

El guardó, que premia els projectes que milloren la qualitat de servei de les administracions locals, ha estat atorgat per l'Observatori de la Innovació Pública a França.

Les bones pràctiques de l'Ajuntament són premiades a Europa

Els programes "Activa't per l'ocupació" i "Ajuntament + sostenible" han estat distingits amb un certificat de bona pràctica dels premis europeus EPSA.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari