MediAmbient
Agenda de Residus

S'obre el període de presentació de candidatures al Premi Catalunya d'Ecodisseny 2015

Les sol·licituds s'han de presentar telemàticament mitjançant el formulari en línia que es troba al web de l'ARC. Fins al 28 de febrer de 2015.

Recollida d'ampolles de cava als Punts Verds

Teniu més de 100 punts de recollida, entre els 30 punts verds de barri i de zona i els 96 punts on s'ubiquen els punts verds mòbils.

Reobertura de Punt Verd de Zona de Les Corts-Pedralbes

A partir del dijous 11 de desembre ja està reestablert el servei de recollida de residus del Punt Verd de Zona de Les Corts - Pedralbes. Des del 3 de novembre, aquest punt verd ha romangut tancat per obres d'impermeabilització.

Servei de recollida de mobles i trastos vells

Coneix el dia de la setmana que té lloc la recollida de mobles i trastos vells del teu carrer, per poder baixar els mobles i estris domèstics vells per tal que l'ajuntament els reculli de forma gratuïta.

Consulteu el mapa de punts verds de la ciutat!

En el mapa de punts verds trobaràs informació actualitzada i detallada sobre els punts verds de Barcelona.

Web municipal per evitar el malbaratament alimentari

Web municipal per evitar el malbaratament alimentari

En el marc del Pla de Prevenció de Residus l'Ajuntament treballa per evitar el malbaratament alimentari. Es calcula que aproximadament una cinquena part del menjar que adquireixen les llars es llença a les escombraries. T'expliquem en aquest web com evitar-ho

AVÍS: Tancament Punt Verd de Zona del Fòrum

Aquest diumenge 5 d'octubre, amb motiu dela Garmin Triatló, el Punt Verd de Zona situat al Fòrum romandrà tancat. Consulteu quins són els punts verds de zona més propers.

Coneix els sistemes de neteja dels carrers i places

Coneix els sistemes de neteja dels carrers i places

Escombrada manual, mecànica, mixta o neteja amb aigua. A Barcelona no totes les places i carrers tenen la mateixa intensitat d'ús. Per això la neteja s'adequa a cada realitat diferent.

El punt verd col·laborador Tabuenca, obert per la festa major de Gràcia

El punt verd està ubicat al carrer de Guilleries 24, al districte de Gràcia, i obrirà els dies festius 15, 16 i 17 d'agost.

Congrés Catalunya Sostenible Societat i Medi Ambient

El 27 de juny la Casa Llotja de Mar acull el Congrés Catalunya Sostenible Societat i Medi, organitzat pel Departament de Territori i Sostenibilitat, l'Agència de Residus de Catalunya i Ecoembes.

AVÍS de canvi d'ubicació del punt verd mòbil de la plaça Duc de Medinaceli

Des del 17 de juny, la parada del punt verd mòbil situada a la plaça Duc de Medinaceli amb carrer Ample s'ha reubicat a la plaça Duc de Medinaceli amb passeig de Colom.

AVÍS: El 10 de juny torna a obrir el punt verd de barri de Gal·la Placídia

Un cop finalitzades les obres a la plaça Gal·la Placídia, el punt verd de barri torna a estar operatiu.

Diverses entitats barcelonines participen al Let's Clean Up Europe

El proper dia 10 de maig se celebra l'European Clean Up Day, que consisteix en l'organització de jornades de neteja als espais naturals, com parcs, jardins, zones del litoral, rius i platges. Catalunya hi participa amb 94 accions durant el mes de maig.

AVÍS: Trasllat del Punt Verd Mòbil del carrer Diputació / Passeig Sant Joan

A partir de dissabte 22 de febrer, el punt verd s'ubicarà a la plaça Tetuan fins que finalitzin les obres del Passeig Sant Joan.

Nou Punt Verd mòbil a Travessera de Gràcia amb carrer Gran de Gràcia

Entra en funcionament a partir del 20 de gener i fins que no torni a obrir el Punt Verd de barri de Gal·la Placídia, actualment tancat a causa dels treballs de millora de la plaça.

AVÍS: Tancament provisional del Punt Verd de Barri de la plaça Gal·la Placídia

Amb motiu de les obres de millora de la plaça Gal·la Placídia, a partir del 8 de gener i fins al mes d'abril, el punt verd de barri de la plaça romandrà tancat. Consulteu els punts verds més propers.

Mapa de Punts Verds de la ciutat

Mapa de Punts Verds de la ciutat

Barcelona disposa de 7 punts verds de zona, 23 punts verds de barri i 96 parades del punt verd mòbil. A més, també hi ha 2 punts verds mòbils que poden ser sol·licitats per les escoles i els instituts, així com per entitats cíviques o associacions.

Dissabte 14, darrer taller de cuina contra el malbaratament alimentari

Vols aprendre noves receptes d'aprofitament? L'any passat vas assistir a algun taller i vols aprendre nous trucs? Vine a aprendre noves receptes i aprofita per fer un tastet!

El servei de neteja, a punt per a les festes

Amb motiu de les festes nadalenques, es reforcen els serveis de neteja viària dels carrers i places de la ciutat, la recollida comercial de paper/cartró als eixos comercials i la recollida domiciliària per donar cobertura a l'increment de l'activitat comercial i usos i, per tant, la generació de residus que es produeixen.

De menjar, no en llencem ni mica!

Dijous 7 de novembre es realitza un taller d'intercanvi de coneixements entorn del malbaratament alimentari. Inscriu-te!

11a Jornada de Prevenció de Residus

La jornada, que se celebra el 14 de novembre a L'Auditori, versarà sobre "Més enllà de la prevenció: Cap a una economia circular". La inscripció és gratuïta i ja està oberta.

Seminari en línia sobre Prevenció de Residus

En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, l'Agència de Residus de Catalunya organitza dijous 10 d'octubre el primer seminari en línia per conèixer les novetats en el sector i aprofundir en estratègies i bones pràctiques de la mà dels seus autors.

11a Jornada de Prevenció de Residus - Conferència Internacional

En aquesta edició, que se celebra el 14 de novembre, s'abordarà l'economia circular des de diferents perspectives.

'Bona Nit Barcelona', un festival sostenible

El Poble Espanyol acull un nou festival de música que incorpora criteris de sostenibilitat i recorda als assistents la importància en la cura pel medi ambient.

Setmana Europea de Prevenció de Residus

La setmana, una ocasió per a la sensibilització sobre la prevenció de residus, se celebra enguany del 16 al 24 de novembre. Anota-t'ho!

Jornada de portes obertes a la Central Pneumàtica del Raval

El proper 13 de juliol de 10 a 14 hores vine a la jornada de portes obertes a la Central Pneumàtica del Raval. Vine i coneix com funciona una instal·lació de recollida de brossa.

3 de juliol: Dia Lliure de Bosses de Plàstic

Un dia de celebració, reflexió i intercanvi d'experiències de tot el món a favor de la prevenció de residus.

Avís de tancament provisional del Punt Verd de Zona de Vall d'Hebrón

En motiu d'obres de pavimentació de l'entrada del Punt Verd de Zona de la Vall d'Hebrón aquest equipament romandrà tancat els dies dissabte 15 i diumenge 16 de juny.

Per Nadal, reduim els residus

Us recordem consells de prevenció de residus i corresponsabilitat en la neteja i gestió dels residus també durant els dies de Nadal. Per una ciutat neta i ordenada.

Recicla els medicaments a la teva farmàcia

Porta els medicaments que ja no necessites o caducats als punts instal·lats a les farmàcies (Punt Sigre).

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari