MediAmbient
Agendes

Recollida d'ampolles de cava als Punts Verds

Teniu més de 100 punts de recollida, entre els 30 punts verds de barri i de zona i els 96 punts on s'ubiquen els punts verds mòbils.

Mapatge col·laboratiu al districte de Gràcia

Emmarcat en la celebració dels 40 anys del primer itinerari ambiental que es va fer a Catalunya, el proper 31 de gener es durà a terme un itinerari per conèixer iniciatives sostenibles al districte de Gràcia (Vila de Gràcia, Vallcarca i el Coll). Vine!

II Congrés d'eficiència energètica i sostenibilitat en el sector turístic: Premis als millors casos d'èxit

En el marc del II Congrés d'eficiència energètica i sostenibilitat en el sector turístic, Smart Destination, es guardonaran els millors casos d'èxit en el sector hoteler respecte sostenibilitat i eficiència energètica. Inscripcions fins al 23 de gener.

Les plantes enfiladisses fan jardins verticals. Les millors espècies per a cada espai

Aquest diumenge, 25 de gener, primer taller de l'any del cicle 'Fes de casa teva un jardí'. Apunteu-vos-hi!

La Fàbrica del Sol, tancada temporalment per obres

A tenor de les obres de millora que s'estan duent a terme a La Fàbrica del Sol, aquest equipament d'educació ambiental romandrà tancat fins la primera quinzena de gener. Disculpeu les molèsties.

Horaris de Nadal 2014 dels equipaments d'educació ambiental

Consulteu els horaris de Nadal de la Biblioteca del Centre de Formació del Laberint, l'Espai lúdic ambiental per a famílies del Parc de la Ciutadella, la Fàbrica del Sol, el Servei de Documentació d'Educació Ambiental i la Secretaria de l'Agenda 21.

Vine a la Fira Solidària de Nadal d'Economia Social!

La fira, que es pot visitar fins el 23 de desembre als Jardinets de Gràcia, té l'objectiu de promoure el compromís ciutadà i l'economia social a Barcelona i facilitar la col·laboració de la ciutadania amb les entitats.

Participa al RecuperArt!

La Fàbrica del Sol organitza dijous 23 i dimarts 28 d'octubre un taller de creació de quadres amb material reutilitzat. Apunta-t'hi!

AVÍS de tancament del Laberint vegetal del Parc del Laberint d'Horta

Del 4 al 30 de novembre el Laberint vegetal del Parc del Laberint d'Horta romandrà tancat per tasques de manteniment anuals. La resta del parc manté el seu horari d'obertura al públic.

AVÍS: Nou horari de la Biblioteca del Centre de Formació del Laberint

A partir de dilluns 22 de setembre, la biblioteca obre els dilluns, dimecres i divendres de 9.30 a 13.30 i dimarts i dijous de 15.30 a 19.30 hores.

Les escoles donen la benvinguda al curs

Els centres del programa Barcelona Escoles + Sostenibles celebren l'inici de curs el proper 21 d'octubre al Saló de Cent de l'Ajuntament.

Colors de tardor i fruits d'hivern

Colors de tardor i fruits d'hivern.

Preparació del jardí per a l'hivern del cicle "Fes de casa teva un jardí" 2014-15.

Aquest diumenge 19 d'octubre, primer taller del cicle "Fes de Casa Teva un Jardí"

AVÍS: Tancament Punt Verd de Zona del Fòrum

Aquest diumenge 5 d'octubre, amb motiu dela Garmin Triatló, el Punt Verd de Zona situat al Fòrum romandrà tancat. Consulteu quins són els punts verds de zona més propers.

Albert Guinovart clausura el cicle 'Música als Parcs' 2014

Dijous 28 d'agost té lloc l'últim concert de la 19a edició del cicle 'Música als Parcs 2014', que durant tot l'estiu ha ofert concerts gratuïts a l'aire lliure als parcs i jardins de la ciutat.

Horari d'estiu de la Fàbrica del Sol

De l'1 al 29 d'agost l'horari d'atenció al públic de la Fàbrica del Sol serà de dimarts a divendres de 10 a 14 hores, amb servei d'informació i consultes, atenció al públic, visites guiades i lliures, préstec de recursos.

"Música als Parcs 2014" omple de concerts els espais verds de la ciutat els capvespres d'estiu

Fins al 28 d'agost podeu gaudir de concerts gratuïts a l'aire lliure en el marc del 19è edició del cicle "Música als Parcs 2014". Clàssica, jazz i bandes en jardins i parcs de la ciutat. Consulta el programa.

Avís de tancament temporal del Espai Lúdic Ambiental del Parc de la Ciutadella

Del 4 al 8 d'agost l'Espai Lúdic Ambiental del Parc de la Ciutadella romandrà tancat al públic durant les obres de millora que s'hi duran a terme per a la creació d'un espai d'ombra a l'exterior de l'equipament.

1/06/2014: Escoles de música de Barcelona protagonitzen el concert inaugural de "Música als Parcs 2014"

Diumenge 1 de juny a les 12h al Parc de l'Espanya Industrial té lloc el concert especial d'inauguració de la 19è edició del cicle "Música als Parcs 2014", que oferirà 46 sessions gratuïtes de música a càrrec de joves intèrprets i de la Banda Municipal durant els mesos d'estiu.

Congrés Catalunya Sostenible Societat i Medi Ambient

El 27 de juny la Casa Llotja de Mar acull el Congrés Catalunya Sostenible Societat i Medi, organitzat pel Departament de Territori i Sostenibilitat, l'Agència de Residus de Catalunya i Ecoembes.

Consulteu la programació de primavera del Centre de Formació del Laberint!

Ja podeu consultar el programa del segon trimestre, que ofereix cursos per aficionats i monogràfics, cursos tècnics, així com un programa adreçat a tots els públics de tallers de jardineria "Fes de casa teva un jardí", a més d'activitats a la Biblioteca del Centre de Formació, especialitzada en jardineria, horticultura i paisatge.

30 i 31 de maig: nova edició del Bioblitzbcn al Parc del Laberint d'Horta

Una nova ocasió per participar en un projecte de recerca naturalista, durant el qual se'ns tornarà a portar a la zona ja explorada el 2010 amb l'inici d'aquest projecte i l'edició de l'any passat.

AVíS: Anul·lada la xerrada sobre com 'Fer un hort a casa' a la Biblioteca del Centre de Formació del Laberint

La sessió, prevista per dilluns 26 de maig a la tarda, s'ha anul·lat per indisposició del ponent, Pep Ordoñez, responsable de la xarxa d'horts urbans de l'Ajuntament de Barcelona.

Les plantes aromàtiques. Esqueixos i cultiu

Diumenge 25 de maig teniu cita amb un nou taller del cicle 'Fes de casa teva un jardí', en què es tractarà com cultivar i multiplicar per esqueix les plantes aromàtiques a casa.

Què hi ha darrere la comercialització a gran escala d'animals exòtics?

El proper 22 de maig a les 19 h, La Fàbrica del Sol organitza una taula rodona sobre les conseqüències socials i ambientals del tràfic d'animals exòtics.

AVÍS: Programació especial de la Font Màgica l'11 de maig

Amb motiu de la Convenió de Roses de Barcelona, diumenge 11 de maig a les 21h la Font Màgica oferirà un espectacle especial sota el títol "El Llenguatge de les Roses", amb una selecció de músiques triades per Victòria Palma, periodista musical, de temàtica roserística.

Taller 'De la platja al Zoo: Els tresors de la Mediterrània'

Descobriu la biodiversitat marina de la ciutat en aquest taller, que inclou sessió educativa amb dofins i entrada de dia al Zoo de Barcelona. Encara hi ha places disponibles, apunteu-vos!

La Fàbrica del Sol: una bona opció pel lleure

No hi ha temps per avorrir-se! Vine a la Fàbrica del Sol i gaudeix del programa d'activitats. Et refresquem les activitats que tens al teu abast les properes setmanes.

Ets jove i músic? Vine a tocar al cicle 'Música als Parcs' aquest estiu

L'Ajuntament de Barcelona obre la convocatòria per a la selecció dels intèrprets i músics del cicle "Música als Parcs" d'enguany per a músics entre 16 i 35 anys. Termini d'inscripcions: 25 d'abril de 2014.

Aprèn jardineria i emporta't cultura i oci amb els punts del CiviClub!

Vine a formar-te en ecologia i jardineria al Centre de Formació del Laberint de l'Ajuntament de Barcelona, i emporta't coneixements i punts del CiviClub, bescanviables per oci i cultura.

Els canvis d'estació al jardí i al balcó. Sembres de flors

Diumenge 23 de març teniu cita amb un nou taller del cicle 'Fes de casa teva un jardí', en què es tractarà com aconseguir floracions atractives per als nostres balcons i terrasses.

Cicle 'Cinema i Jardí' a la Filmoteca de Catalunya

Fins a finals d'aquest any la Filmoteca de Catalunya i la Masia del Jardí Botànic programen un cicle de cinema sota el títol "Paradís Perdut. Cicle Cinema i Jardí".

Diumenge 23 de febrer: Taller 'Petits fruiters, ornamentals i productius. Espècies i cultiu'

Coneix quines són les millors espècies per cultivar en testos o jardineres i quines tasques jardineres els calen durant tot l'any per aconseguir una bona fructificació. Apunta't al proper taller de 'Fes de casa teva un jardí'!

Fes de casa teva un jardí 2014

Per quart any consecutiu, l'Ajuntament ofereix el programa "Fes de casa teva un jardí".

Consulteu la programació d'hivern del Centre de Formació del Laberint!

El centre ofereix cursos per aficionats i monogràfics, cursos tècnics, així com un programa adreçat a tots els públics de tallers de jardineria "Fes de casa teva un jardí", a més d'activitats a la Biblioteca del Centre de Formació, especialitzada en jardineria, horticultura i paisatge.

Diumenge 26 de gener: Taller 'Els rosers a casa. Plantació, transplantament i cultiu'

Els rosers omplen de color i perfum els nostres jardins, terrasses i balcons. El seu cultiu i manteniment són senzills, només caldrà tenir en compte les tasques a realitzar al llarg de l'any. Vine al taller i aprendràs com cultivar i tenir cura de les roses.

De menjar, no en llencem ni mica!

Dijous 7 de novembre es realitza un taller d'intercanvi de coneixements entorn del malbaratament alimentari. Inscriu-te!

Presentació de la guia 'Pautes per a la tria sostenible de fusta en elements urbans'

Dijous 30 de gener a les 18h el Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Barcelona acull la presentació de la guia, on s'explicarà la importància de consumir productes de fusta legals i sostenibles.

Horari dels equipaments ambientals durant aquest Nadal

Els equipaments municipals dedicats a la difusió d'activitats i sensibilització ambiental alteren el seu horari d'atenció al públic durant el Nadal. Consulteu-ne els horaris.

Formant Criteri: consens per a l'educació ambiental del futur

El cicle de sessions 'Formant Criteri', que se celebra els dimarts entre el 12 de novembre i el 10 de desembre, reuneix experts científics amb educadors i comunicadors per consensuar els continguts i criteris que han de facilitar l'adaptació de la població als canvis ambientals del segle XXI.

Inscriu-te a les activitats de la Fàbrica del Sol!

Encara hi ha places disponibles per a algunes de les activitats del mes de novembre a la Fàbrica del sol, afanyeu-vos!

El Projecte Orenetes com a indicador de la qualitat de l'aire

Dijous 31 d'octubre de 18.30 a 20 hores se celebra a la Fàbrica del Sol una xerrada informativa per conèixer la importància de la qualitat de l'aire sobre les poblacions d'orenetes.

AVÍS d'alteració de servei a la Biblioteca del Laberint

El servei de préstec de la Biblioteca del Centre de Formació del Laberint romandrà tancat per tasques de reorganització i manteniment del fons d'aquest centre fins a nou avís.

Coneix com identificar bolets al bosc, amb l'expert Evarist March

El proper dijous 24 d'octubre la Biblioteca del Centre de Formació del Laberint obre les seves portes per acollir una sessió dedicada al món dels bolets, la seva identificació i bones pràctiques al bosc.

Consulteu la programació per a tècnics del Centre de Formació del Laberint!

El centre ofereix una línia de formació especialitzada per a professionals del verd i per a tècnics i llicenciats en jardineria, enginyeria agrícola, arquitectura, biologia i disciplines afins.

Consulteu la programació per a afeccionats del Centre de Formació del Laberint!

El programa educatiu del centre pivota entorn a la difusió dels coneixements en jardineria i el valor de la biodiversitat a la ciutat.

Ja podeu consultar la programació del curs 2013-2014 del Centre Formació del Laberint!

El programa formatiu del centre té per objectiu ampliar el seu públic oferint activitats a tota la ciutadania –família, aficionats i tècnics– i difondre els coneixements i la gestió conjunta de la jardineria i la biodiversitat.

Concerts de Jazz a 'Música als Parcs'

Fins a 11 formacions composen la programació de jazz d'enguany del cicle de concerts d'estiu als parcs i jardins de la ciutat.

Concerts de Música Clàssica a 'Música als Parcs'

Fins a 10 formacions composen la programació de música clàssica d'enguany del cicle de concerts d'estiu als parcs i jardins de la ciutat.

Vine a la mostra d'iniciatives per la biodiversitat!

No us perdeu aquest espai de difusió de participatius relacionats amb la biodiversitat i amb el territori, divendres 7 de juny a les 19 h a la Sala Cotxeres del Palau Robert.

Dia Mundial del Medi Ambient i el malbaratament alimentari

Consulteu les activitats organitzades a la ciutat, de l'1 al 9 de juny, per les entitats integrades dins de l'Agenda21 Barcelona.

Descobriu els tresors de la Mediterrània!

El Centre de la Platja i el Zoo de Barcelona us conviden el diumenge 2 de juny a descobrir els tresors de la Mediterrània.

No us perdeu el concert inaugural de Música als Parcs!

El primer concert de l'edició d'enguany serà diumenge 2 de juny al Roserar del Parc de Cervantes, i anirà a càrrec de "Barcelona Gospel Messengers"

Presentació de la rosa 'Georges Moustaki'

Presentació de la rosa 'Georges Moustaki'

L'acte se celebra el proper 10 de maig a les 13 hores al Roserar Amargós dels Jardins del Teatre Grec, en el marc del Concurs Internacional de Roses Noves.

Conferència d'Alain Meilland al Saló de Cròniques

El prestigiós expert creador de noves varietats de roses i empresari francès imparteix la confèrencia "Nuevas variedades de Rosas para jardines públicos y privados", dijous 9 de maig dins del programa cultural del Concurs Internacional de Roses Noves.

Consulta el text definitiu Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022

Consulta el text definitiu Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022

Ja pots consultar el text definitiu del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022. Per una Barcelona més equitativa, pròspera i autosuficient.

Entreu al web de la Fàbrica del Sol!

L'equipament d'informació i educació ambiental, situat a les antigues oficines de la fàbrica Catalana de Gas, disposa d'un web on s'informa de totes les seves novetats.

Sorteig de 12 parcel·les de l'hort Masia Can Mestres

Us hi podeu inscriure del 5 al 15 d'abril a l'OAC de Sants-Montjuïc.

Vine al Troc verd!

Vine al Troc verd!

Diumenge 17 de març els afeccionats a la jardineria disposen d'un espai per a intercanviar esqueixos, llavors, plantes, revistes i llibres de jardineria. On intercanviar experiències o resoldre dubtes. Al Parc de la Barceloneta.

Nou horari de la biblioteca ambiental del Centre de Formació del Laberint

Nou horari de la biblioteca ambiental del Centre de Formació del Laberint

Des del 2 de gener de 2013 la biblioteca ambiental del Centre de Formació del Laberint estrena nou horari. El centre roman obert dilluns, dimarts, dijous i divendres de 10:30 a 13:30h i dilluns i dijous de 16:30 a 20h. Dimecres la biblioteca resta tancada.

Nou programa formatiu en jardineria i paisatge per a professionals (gener-març 2013)

Nou programa formatiu en jardineria i paisatge per a professionals (gener-març 2013)

El Centre de Formació del Laberint ofereix Cursos Tècnics Especialitzats, com Diagnosi, Poda o Tala d'Arbrat, Plagues i malalties en arbustos i planta, Gespes, o Poda d'arbustos i enfiladisses.

Els equipaments d'educació ambiental, oberts al Nadal

La Fàbrica del Sol, l'Espai de Mar o l'Espai Lúdic Ambiental del Parc de la Ciutadella t'ofereixen activitats per gaudir en família aquest Nadal. Consulteu aquí horaris i programació.

La Fàbrica del Sol modifica el seu horari

A partir del dia 2 de gener, la Fàbrica del Sol canvia els seus horaris: estarà oberta de dimarts a divendres, de 10h a 14h i de 16:30 a 20h; i els dissabtes, de 10h a 14h i de 16h a 19h.

Coneix els valors naturals de Montjuic amb l'app "Rutesbcnverda"

Coneix els valors naturals de Montjuic amb l'app "Rutesbcnverda"

Descobreix Montjuic a través de l'aplicació mòbil "rutesbcnverda", disponibles en Iphone i Android.

Horari a la ludoteca del Parc de la Ciutadella

L'Espai lúdic ambiental del Parc de la Ciutadella, espai de joc i activitats d'educació ambiental, està destinada a infants d'1 a 5 anys amb una oferta per a famílies i escoles.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari