MediAmbient
El Centre de la Platja

Característiques

Situació
Als porxos de la platja del Somorrostro, a peu de platja. Sota el Passeig Marítim, davant de l'Hospital del Mar.
Horari de primavera (de l'1 de març al 31 de maig)
  • Dijous, diumenges i festius: d'11 a 14h.
  • Divendres i dissabtes, d'11 a 14 h i de 15 a 18 h
  • Del 14 al 16 d'abril, d'11 a 14 h
Horari d'estiu (de l'1 de juny al 30 de setembre)
  • De dimarts a diumenge, de 10 a 19 h
  • Festius, d'11 a 14 h
  • Dilluns, tancat
Contacte
Transport
  • Autobusos: 45, 57, 59, 63, 71 i 157
  • Metro: L4 Ciutadella-Vila Olímpica / L4 Barceloneta
  • Trambesòs: T4 Ciutadella-Vila Olímpica
  • Bicing: parades al passeig Marítim i a la Ciutadella Vila Olímpica
Com anar-hi
Veure el plànol de TMB

Situat als porxos de la platja del Somorrostro, davant de l'Hospital del Mar, el Centre de la Platja és un espai d'informació, de trobada i de formació per a totes les persones interessades en el litoral de Barcelona i els aspectes que s'hi relacionen.

El programa d'enguany del Centre de la Platja inclou activitats individuals per a tots els públics, i activitats per a grups organitzats, incloses escoles. Paral·lelament el Centre de la Platja ofereix informació sobre les platges i també atenció als usuaris entorn a temes del litoral marítim.

Dissabte 1 de març s'inaugurarà la nova temporada del Centre de la Platja amb una jornada festiva. A partir de les 12 h i fins a les 14h els usuaris podran descobrir tots els serveis i les novetats, amb una demostració exterior dels serveis del Centre de la Platja (ludoplatja, biblioplatja i activitats), un brindis a la vora del mar i es donarà inici a la temporada 2014.

El Centre de la Platja ofereix els seus serveis de març a setembre, i inclou activitats per a tots els públics, tallers, rutes, contes, visites, espectacles, tertúlies i jocs, servei d'informació i consultes sobre el litoral, préstec gratuït de diaris, llibres, revistes, jocs per a la sorra i material esportiu, visites guiades a l'exposició.

D'entre les activitats individuals, els usuaris d'aquest equipament podran realitzar rutes i visites guiades pels entorns del litoral (la platja, la muralla de mar, la llotja de peix, el zoo, el barri de La Barceloneta, al CRAM, a l'IMAX, etc.), tallers, activitat de descoberta de la biodiversitat marina, tallers familiars, projeccions de documentals, entre d'altres.

Les activitats per a públic familiar són gratuïtes, amb aforament limitat. S'atendran les inscripcions segons ordre de demanda.

PROGRAMA D'ACTIVITATS

Durant el mes d'agost el Centre de la Platja ha programat activitats especials per acompanyar als banyistes i usuaris de les platges en temporada de bany:

Activitats per a tots els públics

Qui viu al parc dels Esculls?
Espectacle de titelles i taller de manualitats per conèixer aquest parc i saber quins beneficis aporta a la ciutat. Tots els dimarts, de 12 a 13 h. Activitat per a infants de 3 a 7 anys.

Escull quin escull vols
Concurs interactiu per descobrir el parc dels Esculls i conèixer els beneficis que aporta a la ciutat. Tots els dijous, de 12 a 13 h. Activitat per a infants de 6 a 12 anys

Tertúlies d'actualitat
Tertúlies sobre diferents temes d'actualitat a través de la premsa de la biblioplatja. Tots els divendres, de 12 a 13 h. Activitat per a persones adultes

El Centre de la Platja també ofereix activitats per a grups, en dates i horaris per convenir: Infants, joves i famílies; Adults i Gent Gran, i Escoles. Informació i reserves a centreplatja@bcn.cat o trucant al 932 210 348. Preu: 38,22 €/grup (màxim 30 persones) o 1,86 €/persona en el cas de grups reduïts (menys de 20)

Activitats per a infants, joves i famílies

El puzle de les platges. De 3 a 7 anys
Muntatge d'un gran puzle amb peces que representen els elements i valors que fan que les platges siguin naturals, saludables i segures .

Com ha canviat el litoral! De 5 a 11 anys
Conte sobre la transformació del litoral barceloní i taller de construcció d'estels amb materials reciclats.

Residus a les platges? De 6 a 15 anys
Conte o xerrada sobre les fraccions de residus més abundants a les platges i passejada conjunta per recollir-ne i classificar-ne.

La gimcana dels operadors i la biodiversitat. De 7 a 11 anys
Joc de pistes per les platges de Barcelona sobre el medi ambient, la seguretat i els serveis que s'hi ofereixen.

Qui viu al parc dels Esculls? De 3 a 7 anys
Espectacle de titelles sobre aquest nou ecosistema de la ciutat i taller de manualitats per entendre què és i per a què serveix.

Geocerca pel litoral. De 14 a 18 anys
Geocerca pel litoral per descobrir secrets del barri de la Barceloneta i de les seves platges. Préstec gratuït de GPS al Centre de la Platja.

Activitats per a adults i gent gran

Fem cuina de mar
Xerrada sobre l'estat ambiental del Mediterrani i taller d'elaboració i degustació de broquetes marineres.

Platges intel·ligents
Taller sobre com les noves tecnologies faciliten la gestió ambiental del litoral i la nostra estada a la platja.

Geocerca pel litoral
Ruta a través de coordenades GPS per descobrir secrets del barri de la Barceloneta i de les seves platges. Préstec gratuït de GPS al Centre de la Platja.

Passeig ambiental a la vora del mar
Ruta guiada per conèixer les característiques de les platges, com es gestionen i quins serveis ofereixen.

Ruta històrica per la Barceloneta
Itinerari guiat per conèixer com eren el barri i les seves platges i la gent qui hi vivia i hi treballava.

Ruta sobre rodes pels parcs del litoral
Ruta guiada des del parc de Diagonal Mar fins a la platja del Somorrostro, passant pels espais verds del litoral. Cal portar els patins o la bicicleta.

Activitats per a escoles

Aprofitem la platja per investigar l'aigua
Cicle superior de primària i ESO
Experiments per conèixer l'estat del mar i les propietats físiques, químiques i biològiques de l'aigua marina. Activitat al Centre de la Platja.

Les platges tot l'any
Cicle superior de primària
Xerrada i passeig per identificar les característiques i els serveis de les platges de Barcelona. Activitat al Centre de la Platja.

Juguem i aprenem amb l'exposició del Centre
Cicles inicial i mitjà de primària
Visita guiada a l'exposició amb activitats lúdiques per conèixer la història, biodiversitat, seguretat i salut de les platges.
Informació i inscripcions en aquest enllaç o trucant al 932 210 348. Activitat al Centre de la Platja.

El puzle de les platges
Segon cicle d'educació infantil i cicle inicial de primària
Muntatge d'un gran puzle amb peces que representen els elements i valors que fan que les platges siguin naturals, saludables i segures. Activitat a l'escola.

Com preparem les platges?
Cicles mitjà i superior d'educació primària
Xerrada sobre les institucions que participen en el manteniment de les platges de Barcelona. Activitat a l'escola.

Platges intel·ligents
ESO I ESPO
Taller sobre com les noves tecnologies faciliten la gestió ambiental del litoral i la nostra estada a la platja. Activitat a l'escola.

Cessió d'espai

Les entitats, associacions o col·lectius relacionats amb el litoral de Barcelona poden disposar de la sala de reunions del Centre de la Platja per desenvolupar-hi sessions de formació o trobades, com també de les prestacions de què disposa. L'horari és l'habitual del centre, tret dels dies i horaris en què es duguin a terme activitats programades o concertades prèviament.

Promoció d'activitats

El Centre de la Platja facilita la possibilitat de donar a conèixer les activitats que desenvolupen les entitats, associacions o col·lectius vinculats al litoral de Barcelona. Feu arribar la vostra demanda.

Amics del Centre de la Platja

Si vols ser amic del Centre de la Platja contacta amb l'equipament a través del centreplatja@bcn.cat. Podràs participar de manera activa en aquesta instal.lació.

Activitats

Serveis

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari