MediAmbient
Descobriu com elaborar el Balanç Social

Publicat el 17/04/2014

La Xarxa d'Economia Solidària organitza dijous 24 d'abril un taller de presa de contacte i resolució de dubtes d'aquesta eina. Apunteu-vos-hi!

En el marc del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat, la Xarxa d'Economia Solidària (XES) organitza, dijous 24 d'abril de 9.30 a 11.30 hores, Obrir document PDF un taller pràctic sobre el Balanç Social, una eina que mesura l'impacte social i ambiental de les organitzacions.

El taller, que es realitza al Centre d'Iniciativa emprenedora de Glòries-Barcelona Activa (c. Llacuna, 162-164), està orientat a organitzacions signants del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat i per a entitats de la Xarxa d'Economia Social de Barcelona (XESB), interessades en conèixer millor el Balanç Social i en resoldre dubtes pràctics i conceptuals.

El Balanç Social, com a exercici de transparència, us servirà per conèixer millor la vostra organització, detectar àrees de millora i disposar d'indicadors per avaluar-les, demostrar als clients, als proveïdors i a l'entorn la vostra responsabilitat social, utilitzar un segell en les vostres comunicacions que acrediti que feu el Balanç Social i millorar la confiança dels grups d'interès de las vostra organització.

Programa
09.30 – 10.00 h El Balanç Social: d'on surt, per què, com és. Presentació de l'eina amb el cas d'una entitat (L'Apòstrof) i recorregut per l'aplicació informàtica.
10.00 – 10.45 h Reflexió sobre l'eina i els indicadors utilitzats.
10.45 – 11.30 h Debat sobre utilitats per a les entitats, limitacions, potencialitats i resolució de dubtes.

Inscripcions
Envieu un correu a agenda21@bcn.cat indicant el vostre nom, cognoms i el nom de la vostra entitat o empresa. Data límit inscripció: 22 d'abril.

Activitat organitzada conjuntament per la Xarxa d'Economia Solidària (XES), la Xarxa d'Economia Social de Barcelona (Barcelona Activa) i la Secretaria de l'Agenda 21 de l'Ajuntament de Barcelona.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari