MediAmbient
Els equipaments d'educació ambiental, oberts al Nadal

Publicat el 05/12/2012

La Fàbrica del Sol, l'Espai de Mar o l'Espai Lúdic Ambiental del Parc de la Ciutadella t'ofereixen activitats per gaudir en família aquest Nadal. Consulteu aquí horaris i programació.


Tallers "Fés de casa teva un Jardí"

Els diumenges 2 i 9 de desembre té lloc al Parc de la Barceloneta el taller "Guarneix el Nadal amb Natura". Els participants podran construir guarniments de Nadal a partir de branques, fulles, fruits, etc. que proporcionen les restes dels treballs de jardinería dels jardins i parcs propers. De l'11 de desembre al 5 de gener de 2013 La Fàbrica del Sol disposarà d'un espai de mostra per a l'exposició d'algunes propostes dels participants als tallers.

LA FABRICA DEL SOL
La Fàbrica del Sol és un equipament municipal d'educació ambiental ubicat al Passeig de Salvat Papasseit, que integra una sèrie de serveis dirigits a la ciutadania en matèria d'energies renovables, de medi ambient urbà i de sostenibilitat. Els equipaments d'educació ambiental ofereixen un programa per a gaudir d'activitats en família.
A partir del dia 2 de gener, la Fàbrica del Sol canvia els seus horaris: estarà oberta de dilluns a divendres, de 10:00 a 14:00h i de 16:30 a 20:00h; i els dissabtes, de 10:00 a 14:00h i de 16:00 a 19:00.


Planta integral de valorització de residus

Dijous 13 de desembre, de 10 a 12.30 h
Saps on van a parar els teus residus? Vols aprendre com generar energía elèctrica a partir del rebuig? Visita a l'Ecoparc i a la planta de valorització energètica de Sant Adrià de Besòs. Amb la col·laboració de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.
La Fàbrica del Sol ( Pg. Salvat Papasseit, 1, 08003 Barcelona)


Agricultura urbana: pagesos de muntanya

Divendres 14 de desembre, d'11 a 13.30 h
Es pot fer agricultura ecològica a Barcelona? Com funciona la xarxa d'horts urbans? Ruta a peu per la falda de Collserola i visita als horts de Can Soler i Can Carlets.
La Fàbrica del Sol (Pg. Salvat Papasseit, 1, 08003 Barcelona)


La Barceloneta cooperativa

Dissabte 15 de desembre, d'11 a 13.30 h
Coincidint amb l'Any Internacional de les Cooperatives, volem destacar el paper de solidaritat i cohesió social que va tenir el moviment cooperatiu al barri de la Barceloneta. Itinerari per la memòria cooperativa del barri de la Barceloneta i refrigeri de germanor cooperativista. A càrrec del Grup de Recerca de la Memòria Cooperativa de la Barceloneta (GRMCB) i AVV l'Òstia.
La Fàbrica del Sol (Pg. Salvat Papasseit, 1, 08003 Barcelona)


L'ESPAI DE MAR
De l'1 de desembre a 30 de març els horaris de l'Espai de Mar són dimarts, dijous, divendres d' 11 a 15h; i dissabte i diumenge d'11 a 16h. Tancat del 24 de desembre al 6 de gener (ambdós inclosos). L'Espai de Mar, equipament dedicat al foment de les activitats esportives i inclusives vinculades amb el litoral, canvia el seu horari d'hivern.
L'Espai de Mar, ubicat a peu de platja, als porxos del passeig Marítim, és un centre ubicat als porxos de la Barceloneta de 679 m2, i una façana orientada a mar de 127 m., que inclou una àrea de recepció, un despatx, 4 banys adaptats, tres lavabos, tres vestuaris (femení, masculí i per grups), un espai polivalent, una àrea de magatzem, i una oficina tècnica.


ESPAI LUDIC AMBIENTAL DEL PARC DE LA CIUTADELLA

L'espai de joc i activitats d'educació ambiental ubicat al Parc de la Ciutadella manté el seu horari habitual: De dilluns a diumenge d'11 a 13.30 h. Tardes de dilluns a divendres de 16 a 18 h. Dissabtes i diumenges d'11.30 h a 13.30 h. Festius Tancat.
L'Espai Lúdic Ambiental del Parc de la Ciutadella, destinada a infants d'1 a 5 anys amb una oferta per a famílies i escoles, manté el seu programa d'activitats durant el període de Nadal, incloent activitats d'experimentació els dilluns (3/12: Infusió al Parc: Testem la nostra menta; 10/12: Titelles astronautes amb galets; 17/12: Fem Torrons de xocolata; 24/12 Cagatió i 31/12 Recorregut d'equilibris); tallers els dimecres (5 i 12/12: Decoració Nadalenca; 19/12 Pare Noel); i espai de joc els divendres (7/12: Xocolatada al parc; 14/12 Juguem a l'Amagatall; 21/12 Joc de construcció gegant i 28/12 Fem Innocentades).

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari