MediAmbient
Coneix com identificar bolets al bosc, amb l'expert Evarist March

Publicat el 10/10/2013

El proper dijous 24 d'octubre la Biblioteca del Centre de Formació del Laberint obre les seves portes per acollir una sessió dedicada al món dels bolets, la seva identificació i bones pràctiques al bosc.

En el marc del programa divulgatiu del Centre de Formació del Laberint, dijous 24 d'octubre la Biblioteca del Centre de Formació del Laberint acull una sessió dedicada al món dels bolets, de la mà de l'expert en micologia Evarist March. La sessió tindrà lloc de 17 a 18.30 hores a les instal·lacions de la Biblioteca i permetrà conèixer millor tècniques per a la identificació dels bolets i bones pràctiques a l'hora d'anar al bosc a collir-ne. Aquesta sessió és gratuïta i oberta a tothom. L'aforament és limitat, per ordre d'inscripció.

El programa de divulgació de la Biblioteca del Centre de Formació del Laberint té previst, enguany, oferir cada trimestre una conferència vinculada al verd i a la biodiversitat. En aquest sentit, l'equipament pretén donar a conèixer el seu fons bibliogràfic i el propi Centre de formació. Les properes sessions, en dates pendents de confirmar, versaran en temes com plantes medicinals, remeis tradicionals i index seminum, recollida de llavors.

Aquesta primera xerrada sobre micologia pretén aportar eines als ciutadans interessats en la recol·lecció de bolets, bo i preservant els boscos tenint en compte la nostra petjada ecològica en el medi. Durant la sessió també s'oferirà una petita lliçó de reconeixement de fongs, comestibles i no comestibles, per preservar la nostra salut davant la ingesta equivocada d'algun bolet tòxic, així com les seves possibilitats gastronòmiques.

Evarist March és biòleg i especialista en botànica, amb més de 15 anys d'experiència en la investigació, formació, divulgació i consultoria especialitzada en l'àmbit de la gastrobotànica. Actualment, a través de l'empresa Naturalwalks, desenvolupa projectes d'investigació, formació i consultoria adreçats a la formació de professionals, als àmbits de la micologia i de les plantes silvestres i les seves aplicacions a la gastronomia, la salut i l'Ecoturisme.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari