MediAmbient
1/06/2014: Escoles de música de Barcelona protagonitzen el concert inaugural de "Música als Parcs 2014"

Publicat el 29/05/2014

Diumenge 1 de juny a les 12h al Parc de l'Espanya Industrial té lloc el concert especial d'inauguració de la 19è edició del cicle "Música als Parcs 2014", que oferirà 46 sessions gratuïtes de música a càrrec de joves intèrprets i de la Banda Municipal durant els mesos d'estiu.

Per a l'edició d'enguany, el cicle posa especial accent en el valor de l'educació musical. És per això que el concert inaugural anirà a càrrec de formacions d'escoles de música de la ciutat : l'EMM de l'Eixample "Joan Manuel Serrat", l'EMM de Sant Andreu, així com el CEIP Escola de la Concepció. Hi participaran 150 joves músics d'entre 11 i 22 anys.

"Música als Parcs" és un cicle de concerts gratuïts a l'aire lliure, de petit format i sense sonorització especial, i que ofereix la possibilitat de gaudir d'una sessió de música en espais verds de la ciutat, incentivant així els espais verds públics com a espais de convivència i per a la cultura i l'oci per als capvespres i nits d'estiu. El cicle està impulsat per Hàbitat Urbà, a través de la regidoria de Medi Ambient i Serveis Urbans, i compte amb la col·laboració dels districtes de la ciutat. En la selecció dels intèrprets han col·laborat el Conservatori del Liceu, el concurs Maria Canals, l'Escola de Música Municipal de Sant Andreu i el Taller de Músics.

Concert inaugural

El concert inaugural comptarà amb l'actuació de tres formacions. Obrirà el concert una formació simfònica formada per dues orquestres procedents de l'Escola Municipal de Música de l'Eixample "Joan Manuel Serrat" (orquestra "Bencordats", dirigida per Aleix Puig) i de l'Escola Municipal de Música de Sant Andreu ("Simfònica de Sant Andreu", sota direcció d'Edurne Vila). Aquesta formació simfònica dirigida per Edurne Vila interpretarà: Fantasma de l'Òpera ( A. L. Webber amb arranjaments de C. Custer) i Chicago ( J. Kander amb arranjaments de T. Ricketts).

Posteriorment actuarà la Big Band Blue del CEIP Escola de la Concepció (sota direcció de Joan Vilalta), que interpretarà les peces Cute, Begin the Begin, Satin Doll, Skylark, Take the A train, Chamaleon.

Tancarà el concert inaugural la banda "Bentocats" procedent de l'Escola Municipal de Música de Sant Andreu, sota direcció de Joan Vayreda. de l'Escola de Música. Interpretarà el programa Pirates del Carib (Klaus Badelt amb arranjaments de John Wasson); Vora el Niu (Enric Sans amb arranjaments de Jordi León, amb la solista al flaviol Naüm Fuster); Bohemian Rhapsody (Freddie Mercury amb arranjaments de John GleneskMortimer, amb el solista de guitarra eléctrica David Pesantes).

Les escoles municipals de música de Barcelona són una xarxa educativa que forma a gran part dels músics que en el futur passaran a estudis musicals superiors i que enguany celebren el seu 20è aniversari d'ensenyament musical. El CEIP Escola de la Concepció, per la seva part, destaca per incorporar l'ensenyament musical al seu projecte educatiu i ha creat 4 big bands pels nens de 3r fins a 6è de primària.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari