MediAmbient
Aquest dissabte, vine al Gran Dinar i lluita contra el malbaratament alimentari

Publicat el 20/11/2014

El Gran Dinar serà el primer àpat gratuït i multitudinari a Catalunya i a l'estat espanyol preparat íntegrament amb aliments recuperats en un acte de sensibilització vers el malbaratament alimentari. També tindrà lloc una Fira d'Experiències per l'aprofitament dels aliments.

Una ocasió per sensibilitzar, de manera festiva, entorn al malbaratament d'aliments i les greus conseqüències econòmiques, socials i ambientals.

El Gran Dinar i la Fira d'Experiències tenen lloc a la plaça dels Àngels dissabte 22 de novembre, de 12 a 16 hores. Està organitzat per la Plataforma Aprofitem els Aliments (PAA) amb la col·laboració d'institucions públiques, empreses i organitzacions no governamentals. Amb la col·laboració del projecte europeu Fusions i amb el suport de l'Agència de Residus de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona.

Els cuiners de la Fundació Alicia amb l'ajut de voluntaris cuinaran 800 kg d'aliments, bàsicament fruites i verdures, que tot i ser aptes pel consum humà no es comercialitzen. L'esdeveniment espera unes 4.000 persones i comptarà amb unes 150 persones voluntàries que al llarg de 3 dies ajudaran a portar-ho a terme. A partir de les 5 del matí, un equip de cuiners de la Fundació Alícia posaran en marxa la cuina per elaborar el Gran Dinar.

Coincidint amb el Gran Dinar té lloc la Fira d'Experiències per l'aprofitament dels aliments, on es donaran a conèixer les iniciatives més significatives contra el malbaratament alimentari que ja s'estan portant a terme al nostre país.

Al llarg del dia hi haurà moltes sorpreses, convidats i diversos "show cookings" que ens ensenyaran com prevenir el malbaratament. El Gran Dinar s'emmarca dins de la VI Setmana Europea de Prevenció de Residus.

Cada any al món un terç de la producció d'aliments (1.300 milions de tones) es perden o es malbaraten en el seu trànsit des de la producció fins al nostre plat. A més del menjar, també acaben a la brossa tots els recursos emprats per a produir-lo (treball/recursos humans, energia, aigua i terra fèrtil) mentre que es produeixen greus danys al medi ambient en termes de pèrdua de biodiversitat i pol·lució. Tal malbaratament és intolerable si tenim en compte que encara ara hi ha 840 milions de persones que passen gana al món (el 12% de la població mundial) i que la inseguretat alimentària ens amenaça sempre molt a prop.

La PAA és una associació sense ànim de lucre que aglutina persones i entitats que treballen per la cultura de l'aprofitament dels aliments. L'objectiu de la PAA amb aquest acte és provocar el debat social sobre el malbaratament alimentari i posar-lo en l'agenda política. La seva acció s'enfoca a crear sinèrgies al llarg de tota la cadena alimentaria per a la reducció i la prevenció d'aquest problema que té greus conseqüències econòmiques, ambientals i socials.

Més informació:

http://grandinar.wordpress.com/

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari