MediAmbient
El Projecte Orenetes com a indicador de la qualitat de l'aire

Publicat el 24/10/2013

Dijous 31 d'octubre de 18.30 a 20 hores se celebra a la Fàbrica del Sol una xerrada informativa per conèixer la importància de la qualitat de l'aire sobre les poblacions d'orenetes.

Quan veiem les orenetes volant pels nostres pobles i ciutats sabem que la primavera ha arribat. Però com els hi pot afectar la contaminació atmosfèrica? Pot ser que cada cop en veiem menys?

Actualment, des del Projecte Orenetes s'està treballant per incorporar la variable de la qualitat de l'aire als seus estudis. A partir d'ara, a més de fer el cens dels nius d'orenetes, també recomanaran estimar cinc senzills indicadors de contaminació atmosfèrica que ajudin a entendre millor els efectes de la qualitat de l'aire sobre aquestes aus i a copsar l'estat de l'entorn on viuen.

L'activitat és gratuïta amb places limitades a l'aforament. Amb la col·laboració de l'Institut Català d'Ornitologia i la Fundació World Nature.

Cal inscripció prèvia que podeu fer al web de la Fàbrica del Sol.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari