MediAmbient
Les escoles signen el seu compromís ambiental

Publicat el 10/10/2013

Divendres 11 d'octubre, a les 10:00 hores al Saló de Cent, tindrà lloc l'acte de signatura de l'Agenda 21 escolar de l'Ajuntament per al curs 2013-2014 on les escoles presentaran els seus projectes per a aquest curs.

La xarxa d'escoles de l'Agenda 21 escolar està formada per 419 centres, que han signat el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat i que portaran a terme diferents projectes durant el curs per fomentar les bones pràctiques de ciutat i sostenibilitat en tots els àmbits quotidians. Aquest curs s'incorporen 30 nous centres, que faran el seu primer programa en aquest any escolar.

El programa Agenda 21 Escolar de Barcelona és una iniciativa dirigida a centres educatius, que actua d'acord amb els 10 objectius del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat. Va iniciar la seva implementació l'any 2001, i enguany assoleix el seu 12è aniversari. A través del programa les comunitats educatives s'impliquen a diagnosticar, aportar solucions i assumir compromisos per fer una ciutat més sostenible, començant pel seu entorn immediat.

La tasca dels centres educatius és cabdal per avançar cap a ciutats més sostenibles per la importància educativa i l'efecte multiplicador que té en la comunitat, especialment, en les famílies. En ell programa Agenda 21 Escolar hi participen centres de tots els nivells educatius no universitaris: infantil (0-6 anys), primària (7-12 anys), secundària (13-18 anys), així com escoles d'educació especial de tots els nivells, cicles formatius i centres d'adults.

L'any passat va tenir lloc la renovació del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat per al període 2012-2022. Aquest compromís, que a més dels centre educatius han signat també 400 organitzacions ciutadanes de tota mena, es concreta en 10 objectius: biodiversitat i renaturalització de la ciutat; espai públic i mobilitat; excel·lència en la qualitat ambiental i salut; ciutat eficient, productiva i d'emissions 0; Ús racional dels recursos i consum responsable; bon govern i responsabilitat social; benestar de les persones; progrés i desenvolupament; educació i acció ciutadana; prevenció, proactivitat i lideratge. L'any 2010 el programa Agenda 21 Escolar de Barcelona va guanyar el Premi Internacional de Dubai, auspiciat per Nacions Unides a les bones pràctiques per millorar les condicions de vida i la promoció cap a un desenvolupament sostenible de les comunitats humanes sobre la base de la cooperació internacional mútua.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari