MediAmbient
De menjar, no en llencem ni mica!

Publicat el 31/10/2013

Dijous 7 de novembre de 18.30 a 20 hores es realitza un taller d'intercanvi de coneixements entorn del malbaratament alimentari. Inscriu-te!

Saps que es malbarata més de la meitat del menjar a Catalunya? Vols conèixer com conservar-lo, aprofitar-lo i no llençar-ne ni mica?

Quan perdem o llencem menjar destinat al consum humà parlem de malbaratament alimentari. Tots, en alguna ocasió, hem llençat restes de menjar que ens ha quedat al plat, algun iogurt que ha ultrapassat la data de caducitat, un tros de pa que s'ha endurit, etc.

El comportament dels consumidors és determinant a l'hora de reduir el malbaratament alimentari, perquè no només es malbarata menjar durant el procés de producció, elaboració i distribució dels aliments, sinó també a casa nostra.

Actualment, la producció d'aliments al món supera 1,5 vegades la demanda, però no tothom hi pot accedir de la mateixa manera. El 35% de la fruita i la verdura i el 67% de la vedella que consumim a Barcelona s'importen d'altres països.

En el marc del problema global del malbaratament alimentari, aquest taller tracta com encarar la seva prevenció en l'àmbit domèstic. Es farà un repàs de les tècniques i els coneixements necessaris per reduir-lo i es proposaran opcions de compra menys malbaratadores.

Es treballaran, de manera participativa, diversos aspectes del consum, des de la planificació, les estratègies de compra, la cuina amb mesura, les tècniques i eines de conservació dels aliments, l'ús correcte de la nevera, la interpretació de les dates de caducitat o algunes receptes d'aprofitament de restes... que acabareu tastant.

Taller d'intercanvi de coneixements entorn del malbarament alimentari. A càrrec de l'Associació Espai Ambiental.

Dijous 7 de novembre, de 18.30 a 20 hores.

Us podeu inscriure en el taller a través d'aquest enllaç.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari