MediAmbient
Congrés Catalunya Sostenible Societat i Medi Ambient

Publicat el 20/06/2014

El 27 de juny la Casa Llotja de Mar acull el Congrés Catalunya Sostenible Societat i Medi, organitzat pel Departament de Territori i Sostenibilitat, l'Agència de Residus de Catalunya i Ecoembes.

El Congrés Catalunya Sostenible. Societat i Medi Ambient neix de la mà de l 'Agència de Residus de Catalunya del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i Ecoembes amb l'objectiu de crear un punt de trobada que reuneixi els experts més destacats en matèria de sostenibilitat i medi ambient.

L'entrada al congrés és gratuïta, prèvia inscripció que podeu formalitzar en aquest enllaç.

PROGRAMA

8.45h Recepció de convidats i acreditacions

9.00h Presentació del congrés a càrrec del moderador

9.00h - 9.15h Obertura oficial a càrrec de Santi Vila, conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya

9.15h - 10.00h Ponència magistral
Andrew Morlet, cap de Programes Empresarials Ellen MacArthur Fundació, (Regne Unit)

10.00h - 10.20h Canvi Climàtic i Societat
Josep Enric Llebot, secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya

10.20h - 10.40h Medi ambient i ciutadà, un binomi d'èxit
Óscar Martín, conseller delegat d'Ecoembes

10.40h - 11.10h Coffee

11.10h - 11.30h Del residu al recurs: Perspectives de la nova gestió de residus en el Segle XXI
Josep Maria Tost, director de l'Agència de Residus de Catalunya

11.30h - 12.30h Smart Cities: el futuro de la sostenibilidad en las ciudades
Participants: Ramón Roca, president de la Fundació Fòrum Ambiental; Enric Auli, director de Serveis d' Intervencio i Innovacio Ambiental de l'Ajuntament de Barcelona; Mercè Conesa i Pagès, alcaldessa de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès. Moderador: Carlos Martí (Revista Ciudad Sostenible)

12.30h - 13.30h El nou paper dels nous mitjans de comunicació a la difusió dels valors mediambientals
Participants: Miguel González, periodista d'El Mundo; Joaquim Elcacho, periodista de La Vanguardia; Arturo Larena, director d'EFE Verde; Clemente Alvarez (El País-Ballena Blanca); Xavier Duran (TV3). Moderador: Jose Luis Gallego, periodista i escriptor

13.30h - 15.00h Dinar

15.00h - 16.00h Les empreses com a exemple de compromís amb el medi ambient
Participants: Jordi Miró, director general Comercial de Danone; Alba Cabañas, directora de l'Área Tècnica de Foment del Treball; Francisco Hevia, director de Responsabilitat Corporativa en Qualitat Pascual

16.00h - 16.30h Millors Pràctiques de reciclatge a Europa
Johan Goossens, director de Negocis i Màrqueting en FOST Plus

16.30h - 17.30h Ponència magistral (videoconferència)
Jeremy Rifkin, fundador i president de la Fundació sobre Tendències Econòmiques

17.30h - 17.45h Cloenda

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari