MediAmbient
Setmana Europea de Prevenció de Residus

Publicat el 02/08/2013

La setmana, una ocasió per a la sensibilització sobre la prevenció de residus, se celebra enguany del 16 al 24 de novembre. Anota-t'ho!

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus se celebra enguany del 16 al 24 de novembre, i té com a objectiu arribar al percentatge de públic més elevat possible. El terme genèric "reducció de residus" es pot considerar sinònim de "prevenció de la producció de residus".

La prevenció de residus té en compte els dos primers conceptes jurídics de la nova Directiva marc europea sobre els residus: "la prevenció de residus" i "la preparació per a la reutilització".

D'acord amb aquesta jerarquia, la Setmana Europea de la Prevenció de Residus pretén fomentar específicament la conscienciació de l'acte de prevenir la producció de residus, és a dir, tot allò que es pot i cal fer abans de llençar un producte per reduir els volums de recollida de residus i la nocivitat dels residus generats.

Trobareu més informació, recursos i eines a favor de la prevenció de residus a la pàgina web de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

Si formes part d'una organització i vols comprometre't amb el medi ambient, pren-ne nota.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari