MediAmbient
Presentació de l'espai web 'Jardins i jardiners: art, ciència i ofici als països catalans'

Publicat el 18/06/2013

L'Institut d'Estudis Catalans acull aquest dimarts 18 de juny la presentació del nou web, que serà un espai compartit de coneixements històrics dels jardins i els jardiners.

Aquest dimarts 18 de juny, de 17.30 a 20.30, té lloc la presentació del nou web "Jardins i jardiners: art, ciència i ofici als països catalans", un espai compartit de coneixements històrics dels jardins i els jardiners, que pretén ser una gran base de dades dels Jardins de Catalunya.

L'acte, que se celebra a la Sala Prat de la Riba de l'Institut d'Estudis Catalans, comptarà amb la participació de la historiadora i tècnica especialista en jardineria Montse Rivero o la biòloga i paisatgista Carme Farré, entre altres.

Trobareu tota la informació en aquest enllaç.


Programa
17.30 h. Benvinguda a càrrec del Sr. Salvador Giner, president de l'IEC. Presentació de la Tarda a càrrec del Sr. Josep M. Vives, president de la ICEA.
17.45 h. "El web. Un espai compartit de coneixement històric dels jardins i jardiners" a càrrec de la Sra. Montse Rivero, historiadora i tècnica especialista en jardineria.
18.20 h. "Aproximació a Joan Mirambell" a càrrec de la Sra. Carme Farré, biòloga i paisatgista.
18.40 h. "Història de l'Escola de Jardineria de Barcelona" a càrrec del Sr. Jordi Cartañà, biòleg i doctor en geografia humana. Projecció d'un documental.
19.00 h. "La Societat Catalana d'Horticultura i la difusió de l'art floral de la Barcelona del 1900" a càrrec de la Sra. Fàtima López, doctora en Història de l'Art, Premi de l'IEC d'Història de les Arts josep Pijoan 2013 per la seva tesi doctoral. Ornamentació vegetal i arquitectures de l'oci a la Barcelona del 1900.
19.25 h. "Horts i jardins en un paisatge urbà de ribera: Ciutat de Mallorca segles XIIIXVIII" a càrrec del Sr. Jaume Llabrés, investigador.
19.50 h. "Replantejament de la jardineria del conjunt monumental de Poblet: sostenibilitat, bellesa i significat" a càrrec del Sr. Josep M. Mallarach, assessor ambiental del monestir de Poblet.
20.10 h. Copa de cloenda

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari