MediAmbient
El 30/10 vine a La Fàbrica del Sol; "Ensenya el cor, fes balanç social"

Publicat el 24/10/2014

Moltes empreses es comporten amb indiferència davant els problemes socials, si és que no els provoquen directament. Però hi ha altres maneres de produir, consumir, finançar i gestionar, és a dir, de tenir activitat econòmica. Són formes de fer economia que estan al servei de les persones que les impulsen però també de tota la societat; és l'economia solidària.

Per fer visible aquesta forma de fer economia existeix el balanç social, un document impulsat per la Xarxa d'Economia Solidària (XES) que descriu i mesura les aportacions a la societat fetes per una organització al llarg d'un exercici. El balanç social avalua amb una bateria de 46 indicadors els sis àmbits següents: democràcia, igualtat, compromís ambiental, compromís social, qualitat laboral i qualitat professional. Fer el Balanç Social és senzill; cal entrar a www.bsxes.org i seguir els passos que s'indiquen. Un cop fet, l'organització pot sol.licitar un segell creditatiu. Una cinquantena d'organitzacions ja disposen d'aquest segell. Amb els resultats dels balanços de totes les organitzacions, la XES publica cada any un Balanç Social agregat per comunicar les aportacions de l'economia solidària a la societat. En aquest taller farem un recorregut per alguns d'aquests indicadors i en grups debatrem a quines problemàtiques socials potencials responen i decidirem quins prioritzaríem si només en poguéssim escollir dos.

Taller participatiu sobre l'exercici del balanç social. A càrrec de la Xarxa d'Economia Solidària de Catalunya. En el marc del Mes de l'Economia Solidària.

Us podeu inscriure a aquest taller a //lafabricadelsol.bcn.cat/inscripcions/activitats-trimestrals-public-individual/ensenya-el-cor-fes-balanc-social

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari