MediAmbient
Formant Criteri: consens per a l'educació ambiental del futur

Publicat el 12/11/2013

El cicle de sessions 'Formant Criteri', que se celebra els dimarts entre el 12 de novembre i el 10 de desembre, reuneix experts científics amb educadors i comunicadors per consensuar els continguts i criteris que han de facilitar l'adaptació de la població als canvis ambientals del segle XXI.

Aquesta tardor, la Societat Catalana d'Educació Ambiental (SCEA) reuneix a Barcelona experts científics amb educadors i comunicadors per consensuar els continguts i criteris que han de facilitar l'adaptació de la població als canvis ambientals del segle XXI. El cicle de sessions, anomenat Formant Criteri, es durà a terme al centre cívic La Sedeta, els dimarts entre el 12 de novembre i el 10 de desembre.

Javier Martin Vide, Josep Puig, Jordi Bigues i Esther Vivas són els experts en canvi climàtic, energia, comunicació i consum que proposaran els continguts. Una seixantena d'educadors, periodistes i comunicadors consensuaran els criteris a promoure per assolir satisfactòriament l'adaptació de la població als canvis ambientals en curs.

La major freqüència de fenòmens meteorològics extrems, la menor disponibilitat d'aigua, els canvis de territori de la vinya i altres conreus, l'increment del risc d'incendis forestals, la migració obligada de les poblacions vulnerables, la necessitat de compartir uns recursos minvants i de reduir el consum energètic, entre molts altres, són alguns dels efectes vinculats a l'exhauriment dels combustibles fòssils, al canvi climàtic i als canvis en els patrons de consum de Xina i Índia, per exemple.

Els participants en el programa Formant Criteri seran convidats a aplicar en les seves respectives tasques professionals els criteris acordats. La Societat Catalana d'Educació Ambiental en farà el seguiment.

PROGRAMA

12 de novembre
Anàlisi d'un programa que va morir d'èxit: "Lletra petita"
Sessió inicial transversal a partir dels continguts, criteris i estratègies que van inspirar aquest programa de TV i extreure'n aprenentatges. A càrrec de Jordi Bigues.

19 de novembre
Canvi (de valors) contra canvi (climàtic)
Quins continguts i valors cal transmetre per facilitar l'adaptació de la població al canvi climàtic? A càrrec de Javier Martín Vide.

3 de desembre
Ens mengem el món
El consum és una de les eines més potents per a la transformació social. Com formar la població vers un consum sostenible, racional i ètic. A càrrec d'Esther Vivas.

10 de desembre
Prospectiva energètica
Com capacitar la població vers una gestió sostenible de l'energia. Reptes, oportunitats i entrebancs. A càrrec de Josep Puig.

Totes les sessions se celebraran de 17.30 a 20.30 hores al Centre Cívic La Sedeta (carrer de Sicília, 321. Metro Joanic i Sagrada Família).

Per assistir-hi cal inscripció prèvia, que es pot fer enviant un correu electrònic a scea@scea.cat.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari