MediAmbient
Què hi ha darrere la comercialització a gran escala d'animals exòtics?

Publicat el 15/05/2014

El proper 22 de maig a les 19 h, La Fàbrica del Sol organitza una taula rodona sobre les conseqüències socials i ambientals del tràfic d'animals exòtics. L'acte es durà a terme al Centre Cívic Pati Llimona i comptarà amb la participació de l'Institut Jane Goodall, Adda, Depana, Faada i Crarc i serà conduït per Luis Miguel Domínguez, periodista ambiental, naturalista i director de documentals i programes de televisió.

Caça indiscriminada, tràfic d'animals, abandonament, espècies invasores... el comerç d'animals i plantes protegides és el tercer negoci il·legal més rendible del món, després del narcotràfic i la venda d'armes. Si a aquest comerç li sumem els diners de la venda legal d'animals, ens trobem davant d'una activitat econòmica que genera un volum de negoci important.

Des de fa anys, entitats com l'Institut Jane Goodall, Adda, Depana, Faada i Crarc treballen per oferir solucions i fer divulgació sobre el periple que passen les espècies exòtiques fins que arriben a les nostres llars.

En el marc del Dia Internacional de la Biodiversitat, el proper 22 de maig a les 19 h aquestes entitats naturalistes ens explicaran la seva experiència al Centre Cívic Pati Llimona. L'acte, presentat i conduït per Luis Miguel Domínguez -periodista ambiental, naturalista i director de documentals i programes de televisió-, pretén abordar l'impacte que aquest comerç genera en els països d'origen, les condicions a què es veuen sotmesos els animals, les màfies que hi ha al darrere el tràfic d'animals i el volum de diners que mou.

Durant la taula d'experiències també hi haurà temps per analitzar les conseqüències d'haver convertit els animals en objectes de consum i la problemàtica ambiental associada a l'abandonament en els països compradors.

L'activitat conclourà amb una dinàmica participativa amb el públic a partir de la qual es trobaran solucions per resoldre els problemes plantejats.

La jornada està organitzada per l'equipament municipal d'educació ambiental La Fàbrica del Sol. L'activitat és gratuïta però requereix inscripció prèvia, que trobareu en aquest enllaç.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari