MediAmbient
Fes de casa teva un jardí 2014

Publicat el 15/01/2014

Per quart any consecutiu, l'Ajuntament ofereix el programa "Fes de casa teva un jardí".

Un cicle de tallers de jardineria als parcs i jardins de la ciutat, adreçat a tota la família amb la pretensió d'apropar la jardineria domèstica, mitjançant el coneixement de tècniques jardineres elementals, fent compartir el gust per la natura, i descobrint els parcs, jardins i horts urbans de la ciutat per realitzar les activitats proposades.

A tots els tallers pràctics de "Fes de casa teva un jardí" es realitzen feines bàsiques de jardineria que després podreu posar en pràctica a casa vostra. Cada taller té un fil argumental específic (els rosers, les sembres de flors al balcó, els petits fruiters,...) però és també un espai per a resoldre dubtes dels participants sobre jardineria casolana, sempre en uns entorns naturals molt especials.

Els tallers es desenvolupen entre les 11 i les 13 hores dels diumenges assenyalats, en dues sessions de 60 minuts de durada aproximadament. Per a cada sessió hi ha 50 places disponibles, en cadascun dels dos torns.

Les inscripcions s'obren quinze dies abans de la realització del taller (de dimarts a divendres), els matins de 10.00 a 14.00 hores. Per formalitzar la inscripció cal fer un ingrés del preu total del curs al compte de "La Caixa" nº 2100-0644-57-0200175152 o a la secretaria del Centre.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

PROGRAMACIÓ PRIMER TRIMESTRE 2014

Els rosers a casa. Plantació, transplantament i cultiu
Els rosers són una de les plantes de flor més apreciades en la nostra jardineria. En aquesta època és quan realitzem les tasques de manteniment més importants de cara a obtenir unes floracions espectaculars a la primavera. Les noves plantacions o els transplantaments per canviar-los de lloc seran les tècniques que desenvoluparem en aquest taller dedicat als rosers.
Lloc: Roserar del Parc de Cervantes (Av. Diagonal, 708-716)
Durada: 45 minuts
Dies i horari: 26 de gener a les 11h i a les 12 h
Places: 100
Transport públic: L3 Zona Universitària, Tram T1, T2 i T3

Petits fruiters, ornamentals i productius. Espècies i cultiu
El plaer de tastar el primer fruit madur collit al balcó o la terrassa no és l'únic que ens proporcionen les varietats que cultivem a casa; abans s'hauran cobert de flors que afegiran una nota de color. En aquest taller descobrirem quines són les espècies més adequades per a cada situació i com les podem cultivar.
Lloc: Can Miralletes (C/Sant Antoni Maria Claret, 310)
Durada: 45 minuts
Dies i horari: 23 de febrer a les 11h i a les 12h
Places: 100
Transport públic: Metro L5 Camp de l'Arpa

Els canvis d'estació al jardí i al balcó. Sembres de flors
Per tenir els testos i les jardineres plens de flors a la primavera i a l'estiu, cal començar per sembrar llavors de plantes anuals o vivaces en aquesta època de l'any. Conèixer com preparar els llavorers, els millors substrats, com trasplantar les plantes germinades o quines espècies són les millors per a cada temporada per tenir flors tot l'any a casa, és el que es treballarà en aquest taller.
Lloc: Parc del Turó de la Peira (Pg. de Fabra i Puig, 396-408)
Durada: 45 minuts
Dies i horari: 23 de març a les 11h i a les 12h
Places: 100
Transport públic: Metro L5 Vilapicina

Preu: inscripció individual a un taller 2,50€. Nens fins a 14 anys i majors de 65 anys, gratuït. Grups a partir de 10 assistents: 1,25€ per persona.

Centre de Formació del Laberint
Germans Desvalls, s/n.
Parc del Laberint d'Horta
08035 Barcelona
Tel. 93 256 56 01
Fax 93 428 61 98
formacio.laberint@bcn.cat
www.bcn.cat/habitaturba

El material didàctic de cada taller el trobaràs en aquesta mateixa pàgina web

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari