MediAmbient
L'aigua, a debat en el cicle de conferències 'La ciència de l'aigua'

Publicat el 21/05/2014

El Roca Barcelona Gallery acull el cicle de conferències organitzades en el marc del projecte "La ciència de l'aigua" de La UB Divulga. Fins al 8 de juliol.

Cada dimarts a les 18 hores, el Roca Barcelona Gallery (Joan Güell 211-213) acull el cicle de conferències "El cicle de l'aigua", un programa de xerrades entorn al concepte de l'aigua: el repartiment desigual d'aquest bé al planeta Terra, el paper de l'aigua en la transmissió de malalties infeccioses, com es produeixen les aigües residuals i què podem fer per reduir-les al màxim, com es calcula el preu de l'aigua o els fenòmens meteorològics extrems.

El cicle de conferències s'emmarca en el projecte "La ciència de l'aigua", organitzat conjuntament per la Unitat de Cultura Científica i Innovació (UCC+I) i Roca en el marc del programa d'activitats d'enguany de La UB Divulga. A partir de les aportacions de diferents experts de la Universitat, s'analitzarà l'aigua d'una manera transversal i multidisciplinària des d'àmbits de coneixement tan diversos com la geografia física, l'ecologia, la microbiologia, la història, l'economia, el dret, l'enginyeria química o la geoquímica.

El projecte està finançat per la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) - Ministeri d'Economia i Competitivitat i compta amb l'assessorament del Grup de recerca FEM (Freshwater Ecology and Management) del Departament d'Ecologia i de l'Institut de l'aigua de la UB i la col·laboració de la Fundació We Are Water.

Després de cada conferència tindrà lloc un taller pràctic. Totes les activitats són gratuïtes i estan obertes al públic en general amb inscripció prèvia (que podeu tramitar en aquest enllaç, fent clic a l'activitat on us vulgueu inscriure). Podeu consultar el programa complet de les diverses activitats del projecte en aquest enllaç.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari