MediAmbient
Concerts de Formacions Convidades a 'Música als Parcs'

Publicat el 03/07/2013

Enguany el cicle de concerts d'estiu als parcs i jardins de la ciutat inclou com a novetat en la seva programació tres formacions convidades.

El cicle de concerts "Música als Parcs" inclou en l'edició d'enguany com a novetat concerts a càrrec de tres formacions convidades: l'Orquestra de Cambra del "Centre d'Ensenyament Musical de Barcelona", sota la direcció de Xavier Jofre; la Okehampton College Big Band, dirigida per Paul Smith i procedent del comptat de Devon al sud d'Anglaterra; i la també formació anglesa del nord de Londres Leicestershire Wind Orchestra & Big Band, sota la direcció de Patrick White.

La participació de les dues formacions anglosaxones permet, així, la internacionalització d'aquest cicle musical de joves intèrprets, en resposta a l'oferiment d'aquests centres de participar en la programació d'estiu als espais verds de la ciutat. Pel què fa a l'Orquestra de Cambra del "Centre d'Ensenyament Musical de Barcelona", la seva actuació sorgeix com a iniciativa d'entitats de Vallvidrera de fomentar l'ús d'espais de proximitat singulars com a escenaris per a la música.

El cicle de concerts "Música als Parcs" ofereix cada estiu a tots els barcelonins i barcelonines la possibilitat de poder gaudir de música a l'aire lliure en algun dels parcs i jardins de la ciutat.

Tots els concerts de la programació de formacions convidades comencen a les 20 hores.

Concerts de les Formacions Convidades

3 de juliol al Pantà de Vallvidrera
Orquestra de Cambra del "Centre d'Ensenyament Musical de Barcelona"
Xavier Jofre, director

Es va fundar el 1994 i està formada per alumnes i professors del CEMB. Constituïda com a orquestra de corda, incorpora, segons el repertori, instruments de vent i percussió. Interpretarà peces de J.S. Bach i temes de pel·lícules.

16 de juliol al Parc de la Ciutadella
Okehampton College Big Band
Paul Smith, director
El conjunt anglès, format per 25 joves músics, du a terme una constant formació en l'àmbit del jazz, estil en què és ben conegut al comtat de Devon, al sud del país. El seu repertori és ben divers, des de Duke Ellington fins a Big Bad Voodoo Daddy.

19 de juliol al Parc de la Ciutadella
Leicestershire Wind Orchestra & Big Band
Patrick White, director
Aquesta formació anglesa del nord de Londres és un conjunt que incorpora una banda de vent i també una Big Band, com a mostra del servei de Música del comtat de Leicestershire, que ofereix formació a més de 6000 estudiants. Format per músics fins a 19 anys, interpretaran extractes de bandes sonores de pel·lícules i peces de Nigel Hess i Peter Graham.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari