MediAmbient
Preservació de l'arbrat a la Diagonal

Publicat el 01/08/2014

La reforma de l'avinguda Diagonal es duu a terme mantenint l'arbrat en la seva posició actual, ressituant les calçades laterals a l'espai entre les dues fileres d'arbres existents i minimitzant les afectacions.

L'Ajuntament de Barcelona disposa d'un programa específic per a la preservació paisatgística de l'avinguda Diagonal i la protecció de l'arbrat existent, mantenint les espècies que donen personalitat a aquesta avinguda i als seus entorns. La reforma de l'avinguda Diagonal es duu a terme mantenint l'arbrat en la seva posició actual, ressituant les calçades laterals a l'espai entre les dues fileres d'arbres existents i minimitzant les afectacions.

Tractament fitosanitari a l'agost

El cap de setmana del 16 i 17 d'agost està previst fer tractament fitosanitari a l'arbrat de l'avinguda Diagonal en el tram comprès entre Francesc Macià i passeig de Gràcia, així com treballs d'esporga dels arbres costat muntanya entre la Via Augusta i el passeig de Gràcia. També es posarà terra vegetal als parterres.

La Diagonal està considerada "via emblemàtica", per la qual cosa la reposició d'algunes espècies de l'arbrat -en el cas del plàtan- es duu a terme amb exemplars de la mateixa espècie. Pel que fa al manteniment del verd, la reforma de la Diagonal inclou la incorporació d'una xarxa de reg telegestionada, que aprofitarà aigua freàtica per a l'abastament hídric del patrimoni arbori d'aquest tram de ciutat.

Les actuacions es duen a terme d'acord amb el Pla de Gestió de l'Arbrat Viari, que recull els criteris i les actuacions per a una gestió integral i sostenible dels arbres de la ciutat, i el Pla del Verd i la Biodiversitat de Barcelona.


Més informació

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari