MediAmbient
Jornada 'Fiscalitat Ambiental i Instruments de Finançament de l'economia verda'

Publicat el 21/10/2013

La jornada, que se celebra el 28 de novembre al Col·legi d'Economistes de Catalunya, comptarà amb una conferència inaugural a càrrec de Nils Axel Braathen, Director de Medi Ambient de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OECD), sota el lema "A cross-country comparison of environmental taxation in OECD countries".

L'economia verda s'ha definit com aquella que resulta en una millora del benestar i l'equitat social, alhora que redueix significativament la càrrega sobre l'entorn. La Cimera de Rio +20 va destacar la importància d'aquest concepte en l'àmbit internacional, i va encoratjar a avançar en la transició cap a una economia verda.


En aquest sentit, la jornada "Fiscalitat Ambiental i Instruments de Finançament de l'economia verda" se centrarà en dues de les principals qüestions que facilitaran la transició:

  • Fiscalitat ambiental, que generarà els senyals de preus per estimular les activitats més sostenibles des del punt de vista ambiental.

  • Nous instruments de finançament que es requereixen, tant en el sector públic com en el privat, per finançar les inversions necessàries per a la transició.

La jornada, que serà presentada pel conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, comptarà amb una conferència inaugural a càrrec de Nils Axel Braathen, Director de Medi Ambient de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OECD), sota el lema "A cross -country comparison of environmental taxation in OECD countries"

INSCRIPCIÓ

Si esteu interessats en assistir a la Jornada, que se celebra el 28 de novembre al Col·legi d'Economistes de Catalunya, us podeu inscriure en aquest formulari.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari