MediAmbient
Coneix els valors naturals de Montjuic amb l'app "Rutesbcnverda"

Publicat el 17/05/2012

Descobreix Montjuic a través de l'aplicació mòbil "rutesbcnverda", disponibles en Iphone i Android.

L'Ajuntament de Barcelona inicia aquest cap de setmana un itinerari botànic a través dels principals jardins de la muntanya de Montjuïc. L'itinerari recorre els corredors verds existents per fer descobrir als visitants els seus valors ecològics, paisatgístics, geològics, arqueològics, històrics i culturals. Es pretén donar a conèixer Montjuïc com a patrimoni viu de la ciutat de forma vivencial i lúdica.

L'itinerari es pot fer autoguiat, a través de la senyalització in situ ubicada en diferents punts de l'itinerari, o a través del mòbil gràcies a l'aplicatiu "rutesbcnverda" o seguint Codis QR que direccionen al web especialment ideat per aquests itineraris. Els visitants interessats en realitzar aquests itineraris disposen d'una gran varietat de recursos i materials que els permet gaudir de l'experiència.

D'aquesta manera els visitants que vulguin fer l'itinerari guiats per un dispositiu mòbil disposen de diferents opcions:

1) Aplicació de descàrrega gratuïta "rutesbcnverda" (per a dispositius Iphone o Android). Guia els visitants per tot l'itinerari mostrant la seva posició en un mapa i informant sobre els trams, els diferents punts d'interès i les espècies del recorregut. Els visitants poden participar en un divertit joc de pistes de localització pels diferents trams del recorregut. Finalment en un joc tipus qüestionari per posar a prova el que han après.

2) Codis QR ubicats als panells informatius de l'itinerari que direccionen al web especialment ideat per aquests itineraris. Per accedir-hi cal un lector d'aquests codis que es podrà descarregar gratuïtament des d'internet o des del mercat d'aplicacions del dispositiu mòbil.

L'aplicació està disponible al "Barcelona al mòbil" i també a www.bcn.cat/mobil

Web d'Itineraris per Montjuic: http://mediambient.itineraris.bcn.cat

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari