MediAmbient
Jornada: 'Quan l'esport es fa gran: L'activitat física en l'envelliment saludable'

Publicat el 31/07/2013

La jornada se celebra el 30 de setembre en el marc del Dia Internacional de la Gent Gran.

El 30 de setembre se celebra la jornada "Quan l'esport es fa gran: L'activitat física en l'envelliment saludable", adreçada a les persones prescriptores i facilitadores de l'activitat física i saludable en l'àmbit de les persones grans.

Organitzada per Ajuntament de Barcelona - Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Institut Barcelona Esports i l'Agència de Salut Pública de Barcelona, la jornada s'emmarca en el Dia Internacional de la Gent Gran.

La inscripció és gratuïta i cal fer-la a través del web: www.gentgranactiva.cat

Més informació: jornadaesport@gentgranactiva.cat

Tel. 93 566 65 43. Horari: de dilluns a divendres, de 10 a 12 h

També us podeu descarregar el tríptic Obrir document PDF en aquest enllaç.

PROGRAMA

8.45 h: Acreditacions

9.15 h: Inauguració

Maite Fandos i Payà, quarta tinenta d'Alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l'Ajuntament de Barcelona.

Maria Assumpció Roset i Elias, comissionada d'Alcaldia de la Gent Gran de l'Ajuntament de Barcelona.

Dra. Cristina Iniesta i Blasco, delegada de Salut de l'Ajuntament de Barcelona.

9.30 h: Conferència: Salut del cos, salut de la ment

Sebastià Serrano i Farrera, catedràtic de la Universitat de Barcelona.

10.00 h: Conferència L'activitat física en l'envelliment saludable

Dr. Ignacio Ara Royo, professor titular i director del Grup d'Investigació GENUD Toledo (Universitat Castilla La Mancha).

10.45 h: Pausa

11.15 h: Taula rodona: Els nous perfils de les persones grans vinculats a la pràctica esportiva, des del punt de vista de l'entorn.

Nous perfils de les persones grans: molt actives, actives i fràgils. A càrrec de Jesús Fortuño i Godes, professor d'Activitat Física i Persones Grans de la Universitat Ramon Llull, i director-gerent d'Esport 3.

Ciutats verdes, ciutats saludables. A càrrec de Montse Rivero i Matas, Direcció Espais Verds i Biodiversitat, Medi Ambient i Serveis Urbans, Hàbitat Urbà, Ajuntament de Barcelona.

Les persones grans i l'esport. A càrrec de Miquel Pucurull i Fontova, corredor de maratons i jubilat.

L'alimentació aplicada a l'activitat física en les persones grans. A càrrec de Dr. Jaume Serra i Farró, col·laborador tècnic de l'Agència de Salut Pública de Catalunya de la Generalitat de Catalunya.

12.15 h Debat

Modera: Isabel Bosch i Ayala, periodista de TV3

12.45 h Presentació d'experiències

L'activitat física en persones amb patologies. A càrrec de Glòria Jorquera i Font i Conxita Salas i Hernández, infermeres del CAP Sant Andreu. Centre d'Atenció Especialitzada.

Activa't als parcs. A càrrec de Núria Lozano Miralles de Imperial, tècnica de la Direcció de Promoció i Esdeveniments esportius de l'Institut Barcelona Esports (IBE), i Mireia Garcia i Carrasco, tècnica del Servei de Programes i Intervencions Preventives de l'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB).

Caminem, fem salut i redescobrim Barcelona. A càrrec de Josep Maria Jerez i Amat, secretari de l'Associació d'Entitats Excursionistes del Barcelonès i coordinador del programa Barnatresc de l'Institut Barcelona Esports (IBE).

Espais lúdics i de salut per a la gent gran. A càrrec de Montserrat Reus i Martí, tècnica gestora de projectes, Servei d'Equipaments i Espai Públic, Àrea de Territori i Sostenibilitat, Diputació de Barcelona.

El PAFES (Pla d'Activitat Física, Esport i Salut) a Barcelona. A càrrec d'Angelina González i Viana, responsable del PAFES de l'Agència de Salut Pública de Barcelona.

14.00 h: Conclusions i cloenda

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari