MediAmbient
Medi Ambient i Serveis Urbans

L'Àrea de Medi Ambient i Serveis Urbans té com a missió gestionar amb criteris de qualitat i sostenibilitat la prestació dels serveis urbans i el manteniment de l'entorn, així com liderar els compromisos de millora del medi ambient i de lluita contra el canvi climàtic, per una qualitat de vida sostenible de la ciutadania.

Està organitzada segons àmbits ambientals (Cicle de l'Aigua, Energia i Qualitat Ambiental, Espais Verds, i Neteja i Gestió de Residus) i serveis (Educació Ambiental, Inversions i Espai Vial, Gestió del Coneixement, Gestió de recursos). La transversalitat en la seva prestació de serveis garanteix polítiques municipals globals per avançar cap a una ciutat més sostenible.

Agenda de Medi Ambient

S'obre el període de presentació de candidatures al Premi Catalunya d'Ecodisseny 2015

Les sol·licituds s'han de presentar telemàticament mitjançant el formulari en línia que es troba al web de l'ARC. Fins al 28 de febrer de 2015.

Nova seu de les oficines de Barcelona + Sostenible

La Secretaria Barcelona + Sostenible es trasllada aquest mes de gener del carrer Nil Fabra a La Fàbrica del Sol.

El 23 de gener es fa pública la llista d'adjudicataris per al sorteig de 34 parcel·les d'hort urbà a l'Hort Baró de Viver, a Sant Andreu

En marxa el procés per a l'adjudicació de 34 parcel·les d'hort urbà a l'Hort Baró de Viver, i la creació d'una llista d'espera oficial. 23 de gener: publicació de la llista d'adjudicataris. Inscripcions fins al 31 de desembre de 2014.

Les plantes enfiladisses fan jardins verticals. Les millors espècies per a cada espai

Aquest diumenge, 25 de gener, primer taller de l'any del cicle 'Fes de casa teva un jardí'. Apunteu-vos-hi!

II Congrés d'eficiència energètica i sostenibilitat en el sector turístic: Premis als millors casos d'èxit

En el marc del II Congrés d'eficiència energètica i sostenibilitat en el sector turístic, Smart Destination, es guardonaran els millors casos d'èxit en el sector hoteler respecte sostenibilitat i eficiència energètica. Inscripcions fins al 23 de gener.

Fins al 13 de febrer: Inscripcions al Registre de Sol·licitants d'Habitatges amb Protecció Oficial per optar a un habitatge del 'Programa + 65 anys'

L'Ajuntament de Barcelona ofereix el "Programa + 65 anys" per facilitar a la gent gran l'accés a un habitatge de lloguer. Els interessats han d'estar inscrits en el Registre de Sol·licitants d'Habitatges amb Protecció Oficial de Barcelona fins al 13 de febrer i presentar una sol·licitud de participació fins al 27 de febrer del 2015.

Agenda de Medi Ambient

Notícies de Medi Ambient

Convocat el concurs Illa Eficient per rehabilitar una illa de l'Eixample

El projecte, que inclou propostes tècniques, econòmiques, de gestió i organització, beneficiarà a 22 comunitats de l'illa formada pels carrers Gran Via, Viladomat, Diputació i Calàbria. La data límit per presentar propostes al concurs d'idees finalitza el 25 de març.

El passeig marítim de la Mar Bella tindrà més amplada

Les obres per millorar el passeig marítim de la Mar Bella s'estan fent a partir d'on es troba la Base Nàutica Municipal, a l'altura del carrer de Bilbao, i arribaran fins al carrer de Bac de Roda.

Del 19 al 26/01: Tasques de pavimentació al passeig de Fabra i Puig

Les tasques es realitzaran en el tram comprès entre la plaça de Virrei Amat i el carrer de Vilapicina, tram que es veurà afectat per un tall de trànsit només en sentit descendent. Els autobusos es desviaran pel carrer de Cartellà.

Els laterals de la Diagonal i del passeig de Gràcia seran per a ús ciutadà

Els trams laterals de l'avinguda de la Diagonal i del passeig de Gràcia es tallaran al trànsit tots els diumenges i festius, de nou del matí a cinc de la tarda.

L'estació Barcelona Nord reduirà en un 40% el consum energètic

S'ha renovat amb la instal·lació d'un sistema d'energia geotèrmica amb què s'estalviarà 70.000 euros anuals.

Tornen els tallers de jardineria 'Fes de Casa Teva un Jardí'!

Els tallers se celebren un diumenge al mes, entre els mesos d'octubre i juny, en diversos espais verds de la ciutat, amb la intenció d'apropar els coneixements en jardineria i biodiversitat al públic en general, en funció a la temàtica i l'època de l'any.

Notícies de Medi Ambient

Vídeos

Els jardins del Baluard s'obren al públic

Webs destacades

  • Consell de Ciutat

  • tramits on line

    Guanya temps. estalvia't desplaçaments

  • Pla Estratègic de Turisme de la Ciutat de Barcelona

  • Adopta Bcn

  • Moure's en bicicleta

  • Camí escolar

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari