LesCorts
El web municipal ofereix el catàleg on line dels arbres, palmeres i arbustos d'interès local de les Corts

Publicat el 10/10/2011

La darrera actualització del web municipal realitzada aquesta tardor permet consultar la informació dels 138 exemplars d'arbres inclosos al Catàleg d'Arbres d'Interès Local i conèixer-ne les característiques de les varietats existents.

La web de l'Ajuntament de Barcelona ofereix des d'aquest octubre una nova presentació online del Catàleg d'Arbres, Palmeres i Arbustos d'Interès local inclosos en aquest cens municipal. Amb aquest catàleg es pretén posar a disposició de tothom la informació per conèixer millor quins són i on es troben els exemplars d'arbres i palmeres i arbustos i conjunts arboris més valuosos que hi ha als carrers i als jardins particulars de Barcelona.
Cada exemplar o conjunt arbori disposa d'una fitxa que inclou el nom de l'espècie, el número de catàleg, la seva ubicació - Districte, carrer, georeferenciació UTM-, la propietat, les característiques (alçària, diàmetre de la capçada, any de catalogació i data aproximada de naixement) així com una breu descripció- valoració i una fotografia. D'entre els arbres que s'exposen a consulta online hi ha exemplars emblemàtics dels districtes de la ciutat.
La inclusió en aquest catàleg n'assegura la conservació, ja que en cap cas els exemplars poden ser eliminats o veure's afectats. Els elements que es tenen en compte a l'hora d'incloure un arbre dins aquest catàleg són, principalment, l'edat, la mida, la història i les qualitats estètiques.
L'elaboració d'aquest catàleg és fruit de les ordenances sobre la protecció de l'arbrat i la qualitat de vida, aprovades per l'Ajuntament de Barcelona l'any 1983. L'elecció de les espècies catalogades es realitza a partir d'uns paràmetres de valoració que analitzen aquells exemplars o plantacions interessants localitzats a la ciutat.
La catalogació dels arbres dins del Catàleg d'Arbres d'Interès Local és una competència del Consell Plenari de l'Ajuntament que, a proposta d'una Comissió de Catalogació inicialment formada per tècnics de Medi Ambient i Serveis Urbans, experts en agronomia, biologia, història de la ciutat i gestors dels espais verds, analitza paràmetres com la longevitat, la raresa, o l' interès botànic, emblemàtic i històric. Donat l'interès públic de la protecció dels arbres d'interès local, l'any 2008 es van incorporar a la Comissió de Catalogació entitats, institucions, professionals i ciutadans relacionats amb l'entorn acadèmic, tècnic i professional de la jardineria i l'urbanisme. L'Ajuntament de Barcelona registra totes les peticions per a la catalogació d'arbrat. L'origen de les propostes pot ser molt divers: tècnics, ciutadans, associacions de veïns, institucions particulars i públiques, etc.

.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari