Joves
Troba feina de cara a l'hivern

Publicat el 19/09/2012 - Redacció bcn.cat/joventut -

En el marc del cicle "Vols treballar a l'hivern?", als Punts d'Informació Juvenil podràs participar en activitats per millorar les teves opcions de trobar feina. A més a més, hi podràs consultar ofertes laborals de temporada tant a Catalunya com a l'estranger.

Del 27 de setembre al 28 de novembre, la Xarxa de Punts d'Informació Juvenil de Barcelona organitza el cicle "Vols treballar a l'hivern?" adreçat a joves que cerquen feina i volen aprofitar l'augment d'ofertes laborals que es dóna durant els mesos d'hivern.

Apropa't als PIJ i podràs, gratuïtament:

  • Consultar un ampli recull d'ofertes per treballar durant la temporada d'hivern a Catalunya i a l'estranger. Treballar en estacions d'esquí a Europa, en festivals infantils, en el sector de l'hostaleria, del comerç o de l'esport o de monitor infantil són algunes de les ofertes que enguany s'adrecen als i a les més joves.
  • Assistir a tallers i xerrades a càrrec d'empreses i entitats on, a més d'ensenyar-te a potenciar les teves possibilitats de trobar feina, et descobriran les diverses sortides professionals existents (treballar en el sector de la restauració, elaborar un vídeo currículum, treballar a l'estranger, networking...). Professionals del departaments de Recursos Humans de la Fira de Barcelona i Casa Viva, de l'empresa de treball temporal Dekro Empleo o de la Fundació Comtal seran només alguns dels ponents convidats.
  • Assistir a sessions informatives sobre el mercat laboral a França i a Alemanya, a càrrec de la Chambre de Commerce et d'Industrie Française de Barcelone i de la Asociación Hispano-Alemana de Enseñanzas Técnicas. En aquestes sessions podràs saber, entre d'altres, quin és el marc laboral del país, quines són les regions amb una potencialitat més gran d'ocupació o quins són els perfils professionals més demanats.
  • Lliurar currículums a centres i eixos comercials (Gran Via 2, La Maquinista, eix comercial del Casc Antic...). Aquesta activitat està adreçada al públic més jove, de 16 a 20 anys, acompanyant-los a les botigues i donant-los consells in situ per presentar-se a una empresa.
  • Participar al "Club de la feina", on rebràs suport personalitzat per a cercar feina activament: enviaràs CV i cartes de presentació, cercaràs ofertes laborals i trucaràs a empreses del teu interès. Aquesta iniciativa està adreçada a joves de 16 a 20 anys.

Donat que l'aforament de les activitats és limitat, cal posar-se en contacte amb el PIJ organitzador per inscriure's prèviament.

Consulta informació detallada del programa al llibret del cicle.


Orientació i assessorament laboral tot l'any

La Regidoria d'Adolescència i Joventut de l'Ajuntament de Barcelona posa a disposició dels i les joves un servei d'Assessorament en drets i deures laborals.

L'assessoria atén, amb cita prèvia, consultes sobre:

  • Recerca de feina: com millorar el currículum vitae i preparar l'entrevista de feina, quines borses de treball existeixen...
  • Drets i deures laborals: comprendre la nòmina, conèixer què estableix el teu conveni, resoldre dubtes sobre el contracte o els propis drets sindicals...

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari