Infancia
"CIUTAT AMIGA DE LA INFÀNCIA"

L'any 2007 Barcelona va ser reconeguda per UNICEF com a Ciutat Amiga de la Infància, a causa de les accions que la ciutat està desenvolupant. Aquest reconeixement és també una gran responsabilitat, i implica el compromís de Barcelona per seguir desenvolupant polítiques avançades d'infància.

Una ciutat amiga dels infants és una ciutat construïda a la mida dels més petits i de les seves famílies, tenint en compte les seves opinions, necessitats, prioritats i drets. Tot això està contemplat en el Programa Municipal per a la Infància i l'Adolescència de Barcelona, per al període 2013-2016.

El programa Ciutats Amigues de la Infància és una iniciativa d'UNICEF que té per objectiu vincular la Convenció dels Drets dels Infants amb les polítiques locals d'infància i adolescència. A la pràctica, el programa promou el treball en quatre eixos:

- Donar suport a la creació de Plans d'Infància Municipals com el que ja va fer Barcelona, on els Drets dels Infants són prioritaris i reben recolzament pressupostari

- Promoure sistemes de participació en la vida pública municipal on els infants siguin protagonistes

- Impulsar les polítiques municipals que afavoreixin el desenvolupament dels drets de nenes i nens

- Promoure el treball en xarxa entre governs locals, per tal de compartir informació, solucions, projectes...

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari