Infancia
16 patis escolars de Barcelona obriran les seves portes durant les vacances escolars de Nadal i Reis

Publicat el 20/12/2013

· L'Ajuntament de Barcelona, a través de l'Institut Municipal d'Educació, ofereix a tothom la possibilitat de gaudir durant aquestes vacances escolars de patis escolars oberts a tots els districtes de la ciutat com a espais d'ús públic i també de participar en un total de 55 activitats de dinamització educativa gratuïtes.

Des de dilluns 23 de desembre i fins al dimarts 7 de gener, excepte els dies 25 de desembre i 1 de gener, l'Ajuntament de Barcelona, a través de l'Institut Municipal d'Educació, obrirà 16 patis escolars situats als diferents districtes de la ciutat i organitzarà un total de 55 activitats de dinamització educativa de tipus esportiu, cultural, artístic i per gaudir en família. Aquestes activitats, que seran gratuïtes i obertes a tothom, s'adrecen a infants, joves i les seves famílies i es podran gaudir durant l'horari d'obertura dels patis escolars que estaran al servei de la ciutat durant aquestes vacances escolars de Nadal i Reis.

Un total de 14 patis escolars obriran les seves portes en horari de matí, tots els dies de la setmana, de dilluns a diumenge, entre les 11 i les 14 hores, mentre que els patis escolars de l'escola Ramon Llull i de l'Escola i Institut Lluís Vives, obriran totes les tardes, de dilluns a diumenge, entre les 16 i les 19 hores.

El regidor d'Educació i Universitats, Gerard Ardanuy, ha indicat que "durant aquestes vacances escolars de Nadal i Reis posem a disposició de la ciutat la possibilitat de gaudir de patis escolars oberts com a espais d'ús públic a tots els districtes i, també, de diferents activitats de dinamització educativa amb entrada lliure i obertes a tothom". Ardanuy ha recordat que "una de les prioritats del govern municipal és potenciar l'acció educativa als barris i, en aquest sentit, seguim treballant per aconseguir que els patis escolars oberts al barri siguin també espais on es potencia simultàniament la vessant social i educativa".

Patis escolars oberts com a espais d'ús públic

El programa municipal Patis Escolars Oberts al Barri, impulsat des de l'Institut Municipal d'Educació de Barcelona, té com a objectiu oferir els patis dels centres educatius de la ciutat, sempre en horari extraescolar i en període de vacances, com a espais d'ús públic per a infants i joves i les seves famílies. Cada pati escolar compta amb un servei de monitoratge que obre i tanca el pati dins els horaris previstos, vetlla pel bon ús de les instal·lacions, gestiona i comunica les incidències i recull els indicadors d'ús establerts. Aquesta iniciativa municipal, compta amb la col·laboració del Consorci d'Educació de Barcelona, de la Fundació Jaume Bofill i de diverses entitats educatives i socials de la ciutat.

Al web www.bcn.cat/patisoberts es poden consultar les activitats de dinamització educativa que es desenvolupen als patis escolars oberts al barri, les adreces, els horaris i altres informacions referents al programa. D'altra banda, l'horari habitual dels 65 patis escolars oberts al barri de la ciutat tornarà a posar-se en marxa a partir del 8 de gener, una vegada finalitzades les vacances escolars de Nadal i Reis.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Fitxers relacionats

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari