Infancia
L'Ajuntament de Barcelona obre un total de 17 patis d'escoles de la ciutat durant el període de vacances escolars d'estiu

Publicat el 21/06/2013

  • · Des d'aquest divendres 21 de juny i fins al 31 de juliol, ambdós inclosos, obriran tots els dies de la setmana.
  • · S'han programat activitats educatives, esportives, culturals, artístiques i maletes pedagògiques adreçades a infants, joves i les seves famílies.

Un total de 17 patis escolars de centres educatius públics de Barcelona, situats als diferents districtes de la ciutat, obriran les seves portes a partir d'aquest divendres 21 de juny i fins al dimecres 31 de juliol, ambdós inclosos. La regidoria d'Educació i Universitats, a través de l'Institut Municipal d'Educació de Barcelona, posarà a disposició d'infants, joves i les seves famílies aquests patis escolars com a espais d'ús públic i de joc lliure i, a més, oferirà als usuaris la possibilitat de participar també en les 50 activitats educatives programades, gratuïtes i obertes a tothom.

El regidor d'Educació i Universitats, Gerard Ardanuy, ha manifestat que "des de l'Ajuntament de Barcelona hem treballat per aconseguir reforçar i ampliar durant aquest període de vacances escolars les activitats educatives programades que oferiran els 17 patis oberts". "Aquestes activitats tenen com a objectiu oferir als nois i noies, i també a les seves famílies, més alternatives per poder gaudir d'aquests espais en el seu temps de lliure i també per poder participar en les activitats programades que són obertes a tothom", ha afegit el regidor Ardanuy.

El programa municipal Patis Escolars Oberts al Barri, impulsat per l'Institut Municipal d'Educació de Barcelona, té com a objectiu optimitzar l'ús públic dels patis escolars, potenciar la seva vessant educativa i social, i oferir una alternativa de lleure, amb activitats educatives, a infants, joves i les seves famílies en un context segur i de proximitat, fora de l'horari escolar, en cap de setmana o en període de vacances escolars d'estiu, com aquest.

  • Més de 200.000 usuaris durant el curs escolar 2011-12

La xarxa municipal de Patis Escolars Oberts al Barri la formen actualment un total de 65 patis, situats a tots els districtes de la ciutat, que durant el curs escolar 2012-13 ha tingut més de 200.000 usuaris. Aquesta iniciativa municipal compta també amb el suport de la Fundació Jaume Bofill, entitats educatives i socials de la ciutat, la col·laboració dels districtes municipals i del Consorci d'Educació de Barcelona.

Després del període de vacances escolar, el servei habitual dels 65 Patis Escolars Oberts al Barri tornarà al seu horari habitual a partir del 20 de setembre.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari