Infancia
Els infants demanen convertir el Fòrum en un parc verd, més carrils bici i Wi-Fi gratuït

Publicat el 15/02/2016

Més de vuit-cents alumnes de primària han fet seva la plaça de Sant Jaume per dir a l'alcaldessa de Barcelona i a altres personalitats del consistori com volen millorar la ciutat. Ho han fet amb la lectura del Pregó dels Infants, l'acte que dóna el tret de sortida a les Festes de Santa Eulàlia.

Hi han estat treballant des de l'inici de curs, i avui n'han exposat el resultat. Un total de 814 alumnes de tercer, quart i cinquè de primària de setze centres educatius han escrit el Pregó dels Infants de la Festa Major d'Hivern de Barcelona. Diversos representants l'han llegit aquest matí a la plaça de Sant Jaume davant d'alumnes i de professors i també davant de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i d'altres personalitats de l'Ajuntament. Tots ells han pres nota dels suggeriments i de les propostes per millorar la ciutat.

Els nens han demanat, per exemple, que es converteixi l'espai del Fòrum en un parc verd de cara al mar, omplir la ciutat de més carrils bici o disposar de Wi-Fi gratuït a tots els barris. I ho han dit d'una manera ben original i treballada: en forma de rodolí! "Que ningú no us faci callar mai! Teniu dret a opinar i a dir-hi la vostra!", els ha dit Colau, que també els ha agraït la implicació i la participació en la vida de la ciutat.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari