Infancia
61 centres educatius de Barcelona inicien el curs 2014-15 amb Camí Escolar, Espai Amic

Publicat el 16/09/2014

» Aquests recorreguts, que impulsa l'Ajuntament de Barcelona, s'identifiquen amb senyalització viària específica per facilitar als nois i les noies la possibilitat d'anar i tornar a peu de l'escola o l'institut, sols o en grup, de manera autònoma, segura, saludable i sostenible.


Coincidint amb l'inici del nou curs escolar 2014-15, alumnat d'un total de 61 centres educatius de Barcelona tenen a la seva disposició un Camí Escolar, Espai Amic que són espais amb senyalització viària, principalment de color verd i blanc, situats sempre al voltant d'escoles i instituts, i que tenen com a objectiu oferir a l'alumnat la possibilitat d'anar o tornar a peu dels seus centres educatius, sols o en grup, de manera autònoma, saludable, segura i sostenible.

El programa Camí Escolar, Espai Amic s'impulsa des de l'Ajuntament de Barcelona, mitjançant l'Institut Municipal d'Educació; l'àrea de Seguretat, Prevenció i Mobilitat i els districtes de la ciutat, i compten amb la implicació de les direccions i professorat, de l'alumnat i de les associacions de pares i mares d'alumnes dels centres, de botigues properes als camins escolars senyalitzats, i d'entitats i associacions dels barris dels districtes.

El regidor d'Educació i Universitats, Gerard Ardanuy, ha indicat que "els Camins Escolars Espais Amics ofereixen un servei molt útil a l'alumnat i les famílies de la ciutat i, en aquest sentit, els estem potenciant i ampliant durant aquest mandat". Ardanuy ha volgut destacar també que "la implementació d'aquests camins requereix d'una tasca conjunta entre els centres i les seves comunitats educatives, entitats, associacions i botiguers dels diferents barris, amb diferents àmbits de l'Ajuntament de Barcelona, i, en aquest sentit, ens hem de felicitar tots que a través d'aquesta iniciativa conjunta cada vegada més alumnes i les seves famílies es puguin beneficiar d'aquesta iniciativa municipal".

29 escoles més amb Camí Escolar, Espai Amic

Des del mes de juny de 2011, l'Ajuntament de Barcelona ha doblat pràcticament el nombre de centres educatius que tenen a la seva disposició un Camí Escolar, Espai Amic i, en aquest sentit, s'ha passat de 32 escoles que tenien camí escolar a principi de mandat a un total de 61 escoles que disposen actualment d'aquest tipus de camins senyalitzats. A més, en aquest sentit, durant aquest nou curs escolar és previst senyalitzar nous camins escolars a diferents districtes de la ciutat.

El programa Camí Escolar, Espai Amic ajuda a impulsar una ciutat més propera als nois i noies, fomenta la responsabilitat i el respecte, impulsa la convivència i la mobilitat sostenible i prioritza la qualitat de vida de les persones i el respecte per l'entorn social i ambiental i formen forma part de les polítiques de sensibilització i educació viària adreçades des de l'Ajuntament de Barcelona a l'alumnat de la ciutat, a les seves famílies, als centres educatius i, en general, a tota la ciutadania.

Iniciatives de Bus a Peu a Barcelona

Dins del marc del programa Camí Escolar, Espai Amic que ofereix servei a l'alumnat i a les seves famílies, de 61 centres educatius a la ciutat, a la ciutat també hi ha 3 centres educatius que disposen de projectes de Bus a Peu i que s'han posat en marxa aquest mandat, impulsat des de l'Ajuntament de Barcelona. És previst que durant el curs 2014-15 es posin en marxa nous serveis de Bus a Peu a diferents escoles de la ciutat.

El Bus a Peu és una iniciativa complementària del programa Camí Escolar, Espai Amic i es desenvolupa mitjançant diferents pares o mares, o familiars d'alumnat de centres educatius que disposen d'aquest tipus de camins senyalitzats, que es fan responsables d'altres nois i nois de l'escola, i que a través d'un recorregut a peu pel barri, els porten des de cadascun dels domicilis dels usuaris del Bus a Peu fins a l'escola i a l'inrevés.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari