Infancia
Trinitat Vella estrena un nou centre obert

Publicat el 12/12/2012 a les 20:24 h. - Cristina Gambín -

El nou Centre Obert Neus Puig, situat en un centre de treball de la Fundació Trinijove al barri de Trinitat Vella, disposa d'aules per realitzar activitats de lleure i reforç escolar. Barcelona compta amb un total de 19 centres oberts que ofereixen més de 1.200 places diàries.

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha inaugurat aquest dimecres el nou Centre Obert Neus Puig al barri de Trinitat Vella.

El centre, gestionat per la Fundació Trinijove i situat en un dels seus centres de treball, disposa de diverses aules per realitzar activitats de lleure i reforç escolar.

Durant l'acte d'inauguració del centre, Trias ha afirmat que "les polítiques orientades a la infància són, ara més que mai, un factor central pel benestar de les persones i pel seu futur desenvolupament".

L'alcalde ha refermat el compromís del govern municipal amb les polítiques actives de suport a la infància perquè "invertir temps, educació, estima i atenció als nostres nens i nenes és invertir en el futur de les nostres famílies, els nostres barris i la nostra ciutat". L'alcalde Trias ha afegit que "els centres oberts esdevenen peces claus en aquestes polítiques actives" i contribueixen a construir "la ciutat de les persones".

Trias ha agraït a la Fundació Trinijove que hagi agafat el repte de gestionar el nou espai i ha remarcat "el compromís d'aquesta entitat amb el desenvolupament social i professional de les persones del barri de Trinitat Vella". L'alcalde també s'ha referit al fet que el nou centre porta el nom de la religiosa Neus Puig, que "va ser un referent en el barri i va dedicar la seva vida a ajudar i a donar formació als seus veïns i veïnes".

Trias: "Ajudar els nens i nenes és molt important"

L'alcalde ha destacat la importància de treballar amb joves i adolescent com està fent Trinijove. "Ajudar els nens i nenes és molt important", ha dit Trias, "en situacions de bonança ja hi havia problemes però es ara quan es fan mes evidents. No serem el que volem ser, una ciutat referent en benestar, si aquest benestar no arriba a la gent. Per aconseguir-ho necessitem formació, habitatge i feina dignes. No és fàcil, però no es una utopia. Les administracions han de fer la seva part de la feina però també les entitats per tal que puguem avançar cap un millor benestar de les persones".

També han estat presents en la inauguració del nou centre el conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries, la regidora de Família i Infància, Irma Rognoni, el regidor del Districte de Sant Andreu, Raimond Blasi, i el secretari general de la Fundació Trinijove, Ignasi Parody.

A Barcelona hi ha un total de 19 centres oberts, que ofereixen més de 1.200 places diàries. L'Ajuntament ha destinat 500.000 euros per les obres d'adequació de les instal·lacions del nou centre, per tal de donar atenció a famílies i infants.

La Fundació privada Trinijove és una entitat que desenvolupa la seva acció social al barri de Trinitat Vella, i que inicià la seva actuació a l'àmbit de la formació i d'inserció sociolaboral l'any 1985.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Centre Obert Neus Puig'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari