Infancia
Ardanuy presenta a docents de primària de la ciutat el nou projecte educatiu Petits Talents Científics adreçat als nois i noies de centres públics i concertats

Publicat el 22/01/2014

Aquesta iniciativa de l'Ajuntament de Barcelona, impulsada a través de l'Institut Municipal d'Educació de Barcelona amb la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, té com a objectiu impulsar i promoure entre els nois i noies de primària de centres públics i concertats de la ciutat l'interès per la ciència i la investigació.

Dijous 23 de gener de 2014, a les 18.00 hores, a la Sala d'Actes de l'Institut Municipal d'Educació de Barcelona (plaça d'Espanya, 5, 1a planta), el regidor d'Educació i Universitats, Gerard Ardanuy, acompanyat d'Enric Claverol, director de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, presentarà el nou projecte educatiu Petits Talents Científics a docents de centres de primària públics i concertats de la ciutat.

Aquest projecte s'impulsa des de l'Ajuntament de Barcelona, a través de l'Institut Municipal d'Educació de la ciutat (Regidoria d'Educació i Universitats), i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, amb la col·laboració del Consorci d'Educació de Barcelona, la Fundació "La Caixa" i la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona.

Petits Talents Científics és un programa educatiu iniciat aquest curs 2013-14, que té com a objectiu fomentar, impulsar i promoure les vocacions científiques entre l'alumnat de cicle mitjà i superior d'educació primària dels centres públics i concertats de la ciutat que hi participaran mitjançant l'experimentació, la indagació, la descoberta i l'aprenentatge de les ciències a l'aula.

A més, entre d'altres accions previstes dins el projecte, es desenvoluparà un seminari per als docents amb propostes d'experiments que posteriorment es podran fer a l'aula amb l'alumnat; tallers experimentals "in situ" a les dependències de les escoles participants a càrrec del químic i pedagog Adolf Cortel; trobades d'experiències entre l'alumnat dels centres participants; servei d'assessorament per als centres que vulguin impulsar projectes propis i xerrades-tallers als centres adreçat a les famílies dels alumnes participants.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari