Infancia




Els infants dibuixen el Nadal

Publicat el 14/12/2012 a les 09:05 h. - Redacció bcn.cat -

La Sala Ciutat presenta la mostra "Bon Nadal, un Nadal per compartir", amb una setantena de dibuixos fets per infants i joves de cinc entitats socials.

Una setantena de dibuixos d'infants i joves s'exposen del 13 de desembre al 10 de gener a la Sala Ciutat, que presenta la mostra "Bon Nadal, un Nadal per compartir".

Es tracta d'il·lustracions fetes per nois i noies d'entitats socials, que han plasmat la seva manera de viure el Nadal.

A la mostra també es projectaran vídeos sobre el procés de creació de la campanya de Nadal de l'Ajuntament, que finalment ha donat lloc a les diverses peces publicitàries visibles als mitjans de comunicació i als carrers de la ciutat.

Les entitats impulsores de la campanya han estat la Fundació Aura, el Centre Adsis Carmel, el Centre Juvenil Martí Codolar, el Col·legi Paideia i el Centre Adsis Princesa, que han aportat més de cent dibuixos.

La mostra també permet conèixer la tipografia creada per Anna Vives, una noia amb síndrome de Down que ha desenvolupat un tipus de lletra que representa el col·lectiu de persones amb discapacitat i reivindica valors socials.

El projecte d'Anna Vives s'anomena "Sumant capacitats", i se'n fa difusió des de la Fundació Itinerarium, formada per un equip que treballa per promoure noves metodologies pedagògiques.

El Centre Juvenil Martí Codolar pertany a la Congregació Salesiana i promou diversos projectes educatius i de prevenció per a infants, adolescents i joves de les famílies més necessitades. El seu àmbit d'acció preferent se situa als barris del Carmel, la Clota, la Teixonera i la Vall d'Hebron.

El Col∙legi Paideia és una escola d'educació especial per a alumnes amb discapacitat intel∙lectual lleugera i mitjana. És una institució barcelonina que focalitza la seva activitat a dur a terme programacions individuals adaptades a partir dels programes oficials per als nivells d'ensenyament infantil, primària i secundària.

La Fundació Adsis es va crear l'any 1996 i té presència en diferents localitats de l'Estat espanyol. El seu camp de treball està focalitzat en la promoció integral de persones i grups empobrits, tanmateix els joves són el grup de població en que estan més focalitzats.

Fundació Aura es va crear l'any 1989. Des d'aleshores treballa perquè augmenti la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel∙lectual mitjançant la inclusió social i laboral. El seu programa "Treball amb suport" ha estat pioner pel que fa a la implementació i el desenvolupament d'aquesta metodologia a l'Estat espanyol.

I arrelada als barris de Verdum i Roquetes de Barcelona, la Fundació Pare Manel desenvolupa i lidera projectes d'acció social i educativa. La seva acció preferent és treballar amb les persones, els infants, els joves i les famílies que estan en situació de més vulnerabilitat.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari