Infancia
L'Ajuntament destina un milió d'euros a escoles per a la compra de llibres i material didàctic i informàtic

Publicat el 15/01/2016

· Destina una partida de 1.095.133 euros a escoles i instituts públics de tots els districtes per donar suport a la compra de llibres, material didàctic i informàtic.

La iniciativa forma part del desplegament de la Mesura de govern d'accions urgents per combatre les desigualtats, la primera iniciativa aprovada pel govern municipal el passat mes de juliol. La partida complementa una dotació de 314.440 euros que la Generalitat destina a aquesta finalitat a través del Consorci d'Educació de Barcelona.

El pressupost s'adreça a aquells centres que tenen organitzat un sistema de préstec o de reutilització de llibres de text, així com a donar suport a la compra de material informàtic en aquells que ja no n'utilitzen. L'objectiu és garantir l'accés als materials didàctics a aquelles famílies que no en poden disposar per motius econòmics.

La dotació econòmica de cada centre ha prioritzat especialment aquells que han assumit grups addicionals i els que tenen un major índex de complexitat, segons els barems del Departament d'Ensenyament. Aquest índex es calcula creuant dades relatives a qüestions com l'existència d'un alt percentatge de progenitors o tutors en situació d'atur, amb un baix nivell formatiu o perceptors de la renda mínima d'inserció, i considerant també la proporció d'alumnes nouvinguts o amb necessitats educatives especials.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari