Infancia
L'Ajuntament garanteix tots els ajuts per a menjador aquest curs

Publicat el 07/10/2013 a les 20:00 h. - Redacció bcn.cat -

El consistori fa una aportació extraordinària inicial de 2,5 milions d'euros per cobrir les sol·licituds admeses i eliminar així les llistes d'espera. L'Ajuntament aporta el 60% de les ajudes individuals de menjador per a les famílies de Barcelona.

L'Ajuntament de Barcelona tornarà a fer aquest curs escolar 2013-14 una aportació extraordinària inicial de 2,5 milions d'euros per garantir que totes les famílies que compleixin els requisits de la convocatòria d'aquest curs puguin obtenir el corresponent ajut individual de menjador. Aquest serà el segon curs escolar consecutiu que, gràcies a una aportació extraordinària del consistori, es cobriran totes les sol·licituds que compleixin els requisits i, d'aquesta manera, s'eliminaran les llistes d'espera que hi havia en mandats anteriors.

Aquest curs escolar 2013-14, el Consorci d'Educació gestionarà un total de 8,5 milions d'euros, que es destinaran a ajuts individuals de menjador per a les famílies de Barcelona, dels quals l'Ajuntament de Barcelona aportarà el 60% (5,1 milions d'euros) i la resta correrà a càrrec de la Generalitat de Catalunya. El canvi més significatiu de la convocatòria per a aquest curs escolar és l'augment de la quantia de l'ajut extraordinari que passa a ser de 4 a 5 euros per dia, mentre que l'ajut ordinari segueix sent de 3 euros per dia.

El regidor d'Educació i Universitats, Gerard Ardanuy, ha declarat: "Amb aquesta nova aportació, el govern municipal de Barcelona demostrem una vegada més que estem clarament al costat de les famílies que ho passen pitjor i, aquest curs escolar, ens tornem a avançar". El regidor Ardanuy ha volgut destacar també: "L'esforç econòmic de la tinença d'alcaldia de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, a través de l'Institut Municipal de Serveis Socials, que permet al govern de la ciutat seguir fent també aquest curs escolar l'aportació econòmica per a ajuts individuals de menjador més important dels últims anys".

Des del curs 2008-09, el Consorci d'Educació de Barcelona gestiona la convocatòria d'ajuts individuals de menjador per a l'alumnat de P3 a 4t d'ESO, escolaritzat en centres públics i concertats de la ciutat. Des del 12 i fins al 20 de setembre, ambdós inclosos, han pogut sol·licitar aquests ajuts les famílies que el 2012 van tenir en conjunt uns ingressos bruts anuals no superiors al 75% de l'indicador de renda de suficiència de Catalunya (IRSC), calculat en funció del nombre de membres computables de la unitat familiar (5.975 € per càpita).

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Més informació

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari